این روزها اینترنت و فضای سایبر تبدیل به میدانی برای نشان دادن قدرت و حقانیت شده است. از طرفی مسئولین وزارت ارشاد مدعی هستند که قصد دارند با استفاده از سامانه ساماندهی یک سر و سامانی به دنیای سایبر بدهند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۳۲
تيترآنلاين - این روزها اینترنت و فضای سایبر تبدیل به میدانی برای نشان دادن قدرت و حقانیت شده است. از طرفی مسئولین وزارت ارشاد مدعی هستند که قصد دارند با استفاده از سامانه ساماندهی یک سر و سامانی به دنیای سایبر بدهند و از فیلتر کردن بی مورد سایتهای ایرانی جلوگیری کنند. همچنین قصد دارند به همین وسیله از سایتهای خارجی هم بخواهند تا معیارهای آنها را رعایت کنند تا فیلتر نشوند.
از طرف دیگر دولت آمریکا هم درتلاش است تا تحریم سایبری علیه ایران را بردارد. درسالهاي اخير گزارشهاي متعددي از طراحي يك فرآيند توليد و انتشار اطلاعات بوسيله گروههاي مرتبط با دستگاههاي امنيتي غربي منتشر شده است كه بصورت خزنده در وبسايتهاي اجتماعي و اشتراكي به طور گسترده منتشر شدهاند.
در تازه ترين خبر هم ، وزارت خزانه داری ایالات متحده مجوز خدمات اینترنتی را برای سرویسهای مصرفی مانند پیام آنی و اشتراک گذاری عکس با کشورهایی که تا پیش از این تحت تحریم ایالات متحده قرار داشتند، مانند ایران، کوبا و سودان، صادر میکند.
به گزارش نیویورک تایمز، ایالات متحده این کشورها را «جوامع بسته» مینامد؛ چرا که برخی از موارد دولتهای آنها سعی میکنند تا جریان آزاد اطلاعات را بین شهروندان محدود کنند، با این حال در خیلی از موارد، ایالات متحده در پاسخ به رفتارهای این دولتها تجارت با این کشورها را ممنوع کرده است.
این مجوز جدید به شرکتهای خدمات اینترنتی مستقر در ایالات متحده مانند یاهو این اجازه را میدهد تا خدمات مشخصی را که میتوان از آنها به «نرم افزارهای رایگان بازار انبوه» یاد کرد را به رغم تحریمهای قانونی علیه این کشورها، به آنها صادر کند.
یک مقام عالی رتبه آمریکا که نخواسته است نامش فاش شود در این زمینه به روزنامه نیویورک تایمز گفت که دولت آمریکا از شرکت هایی که خدمات اینترنتی همچون چت آنلاین ، ارسال عکس و تبادل پیام های آنلاین و... را در اختیار کاربران اینترنت در ایران قرار می دهند ، حمایت می کند . وی افزود: در ایران مردم زیادی به اینترنت دسترسی دارند و از آن استفاده می کنند و برای دولت این کشور جلوگیری از انتقال صدای این کاربران کار سختی است.
در دسامبر سال گذشته میلادی وزارت امور خارجه آمریکا طی درخواستی از کنگره از قانونگذاران آمریکایی خواسته بود با لغو بخشی از تحریم ها علیه ایران امکان دانلود و دسترسی به بازار مجانی نرم افزارهای اینترنتی آمریکا از جمله مایکروسافت و گوگل را در این کشور فراهم کنند .
پيش از اين "الك راس" مشاور ارشد نوآوري وزير امورخارجه آمريكا به رويترز اعلام كرده بود: هيلاري كلينتون ماه گذشته با مديران غولهاي فناوري جهان از جمله "گوگل"، "توييتر"، "مايكروسافت" و "سيسكو سيستمز" ديدار و در خصوص سياست جديد آمريكا گفتوگو كرده است. مشاور نوآوري كلينتون تصريح كرده بود: چنانچه شما به آزادي اينترنت در كشورهايي از جمله چين، ايران و كوبا، منطقه قفقاز و هرجاي ديگر بيانديشيد، متوجه ميشويد دسترسي جهاني مردم به اينترنتي سانسور نشده فراهم نيست.
وزارت امور خارجه آمریکا و برخی دیگر از کمپانی های این کشور پس از وقایع روی داده متعاقب انتخابات ایران، از کنگره آمریکا خواستند که شرکت های ارایه دهنده خدمات اینترنت به کاربران ایرانی را از لیست تحریم های ایران مستثنی کنند .
جمهوری اسلامی ایران این قبیل اقدامات واشنگتن را خصمانه خوانده و آن را دخالت در امور داخلی خود می داند .