اگر مدتی اینترنت قطع یا با اختلال مواجه نشود، دچار تعجب و شگفتی میشويم
مرجان محمدی
قطعی اینترنت در کشور دیگر یک اتفاق نیست و کاربران با این وضعیت چنان خو گرفتهاند که اگر مدتی اینترنت آنها قطع نشود یا با اشکال و اختلال مواجه نشود، دچار تعجب و شگفتی میشوند
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۲۸
قطعی اینترنت در کشور دیگر یک اتفاق نیست و کاربران با این وضعیت چنان خو گرفتهاند که اگر مدتی اینترنت آنها قطع نشود یا با اشکال و اختلال مواجه نشود، دچار تعجب و شگفتی میشوند.
عامل قطعی و اختلال اینترنت هم همیشه در ایران برخورد لنگر کشتی با فیبرنوری در خلیج فارس است که منجر میشود اینترنت کل کشور مختل شود. حال اینکه چرا این لنگر کشتی بهطور دایم با فیبر نوری برخورد میکند و قطع میشود تا امروز سوال اصحاب رسانه بوده که همچنان از سوی مسوولان بدون پاسخ مانده است.
اما طی چند روز اخیر مشکلات اینترنت بسیار بیشتر از گذشته شده است به طوری که در برخی مناطق کاربران با قطعیهای چندین ساعته مواجه شدهاند و این در حالی است که شرکت ارتباطات زیرساخت نهتنها این اختلالات را قبول نکرده بلکه ضمن تکذیب این اختلالها اعلام کرده که هماکنون ظرفیت پهنای باند زیرساخت ارتباطی کشور به طور کامل برقرار و اینترنت بدون مشکل در حال کار است.!
اما گویی شرکت زیرساخت برای اعلام این اطلاعیه کمی عجله کرده است چراکه وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت ضمن تایید اختلال اینترنت بعضی از این مشکلات را مقطعی دانسته و گفته است: اختلالهای موجود که به خاطر قطع شدن کابل در خلیج فارس بود در نصف روز رفع شد و ما عکسهای کابلهای قطع شده را به رسانهها دادیم.
پاسخ وزیر ارتباطات به کاهش سرعت اینترنت این بوده که چون آتشسوزی در یکی از ایستگاههای مسیر شمال رخ داده در نتیجه موجب مشکل شده است. او اگر چه قول داده و گفته که سعی میکنیم از سایر مسیرها کمبود را جبران کنیم اما این قولها تازه نیستند و برای 11 میلیون کاربری که طبق آمار سال گذشته مشتری اینترنت بودند دیگر این توجیهها قابل قبول نیست. درحالی که مرکز آمار ایران تعداد کاربران اینترنت را 11 میلیون نفر و دسترسی را 9/84 درصد از طریق دایلآپ اعلام کرده است باید دید که بالاخره این مشکل اینترنت در کشور سرانجام ختم به خیر میشود یا خیر؟
چه آنکه در سال 1389 از مجموع 3/20 میلیون خانوار کشور، 3/4 میلیون خانوار (4/21 درصد) در محل سکونت به اینترنت دسترسی داشتهاند که این سهم برای خانوارهای شهری کشور 3/27 درصد و برای خانوارهای روستایی کشور 9/4 درصد بوده است.نتایج طرح آمارگیری از کاربران اینترنت در سال 1389 نشان داده که در دوره مورد نظر از کل 8/74 میلیون نفر جمعیت کشور، تعداد 11 میلیون نفر کاربر اینترنت بودهاند.
بر این اساس ضریب نفوذ اینترنت در کشور 7/14 درصد است که در مقایسه با نتایج متناظر دوره قبل در سال 1387، 6/3 درصد افزایش یافته و این ضریب در نقاط شهری کشور 9/18 درصد و در نقاط روستایی آن 0/4 درصد بوده که در مقایسه با نتایج متناظر دوره قبل در سال 1387 به ترتیب 9/3 و 0/1 درصد افزایش یافته است.همین آمار کافی است که آقای وزیر نگاهی دوباره به پاسخی که در این رابطه داده، بیندازد و خود قضاوت کند.