ايران در ميان 23 كشور با اقتصاد متوسط، رتبه بيستم را از لحاظ توسعه فناوري دارد
با درنظر گرفتن معيارهاي سازمان ملل، رتبه ايران از لحاظ شاخصههاي مربوط در توسعه فناوري، پايينتر از اين جايگاه قرار ميگرفت.
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۳ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۳۵
تيترآنلاين - «ايران در ميان 23 كشور با اقتصاد متوسط، رتبه بيستم را از لحاظ توسعه فناوري دارد.» به گزارش تيترآنلاين به نقل از اطلاعات، حبيبالله طباطباييان، رئيس انجمن مديريت تكنولوژي ايران با اعلام اين مطلب در دومين نشست تخصصي نخبگان و سند چشمانداز بيست ساله تأكيد كرد: با درنظر گرفتن معيارهاي سازمان ملل، رتبه ايران از لحاظ شاخصههاي مربوط در توسعه فناوري، پايينتر از اين جايگاه قرار ميگرفت.
به گفته او براساس 17 شاخص در زمينههاي مختلف، ايران در ميان 70 كشور با اقتصادهاي بزرگ، متوسط و كوچك از لحاظ نوآوري در جايگاه 36 است، ولي متأسفانه از نظر كيفيت سرمايهگذاري رتبه 69 را در ميان اين كشورها دارد.
رئيس انجمن مديريت تكنولوژي ايران توضيح داد: از جمله علل اصلي پايين بودن رتبه ايران صدور قطعنامههاي تحريمي، حضور نداشتن در بازار صنايع هايتك و به توليد انبوه نرسيدن محصولات داخلي است.
طباطباييان، نرخ ناخالص ثبتنام در آموزش عالي، سرانه مقالات آياسآي، استفاده از اينترنت، هزينه آموزش و شمار محققان را از جمله موارد تعيين جايگاه ايران در زمينه توسعه فناوري دانست.
گفتني است اين برآوردها توسط انجمن مديريت تكنولوژي ايران در قالب «پايش فناوري و صنعت در ايران 1404» صورت گرفته است.
به گزارش تيترآنلاين، آخرين گزارش جهاني آمادگي الکترونيک نشان مي دهد که کشورهاي درحال توسعه و همسايگان ايران در خاورميانه اهميت سرمايه گذاري در حوزه ICT را بيش از ما درک کرده اند و به طور جدي تلاش مي کنند موانع توسعه آن را برطرف کنند.
اما در ايران وضعيت به صورت متفاوت دنبال مي شود و در حالي که کشورهاي همسايه با سرعت فراوان در اين زمينه پيش مي روند، هم چنان درگير رفع قطعي هاي طولاني سرويس پيامک، اختلالات گسترده اينترنتي، مشکلات تلفن همراه و... هستيم و اين در حالي است که خدمات ياد شده هنوز حداقل استانداردهاي لازم را هم ندارد.