چرا به گفته فعالان رسمي اين صنف، 60درصد شركتهاي فعال در عرصه فناوري اطلاعات در ايران ورشكسته شدهاند؟
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۳۸
نويسنده : حميد ضيايي پرور
بررسي رخدادهاي مرتبط با اينترنت و فناوري اطلاعات در ايران نشان ميدهد كه سال گذشته پرفراز و نشيبي براي فعالان اين عرصه بوده است. با اين حال بايد گفت اگرچه عقبماندگي كشور در اين عرصه از برنامههاي مصوب توسعه مورد تأكيد كارشناسان و مسئولان قرار گرفته اما بايد براي پيشبرد اهداف مورد نظر، هميشه نيمه پر ليوان را ديد؛ هر چند متضرر نهايي «مشترك مورد نظر» باشد.
ركورددار قطعي اينترنت و پيامك با توجه به قطعيهاي پي در پي شبكه اينترنت و اختلال شديد در آن و نيز قطعيها و اختلالهاي مشابه در شبكه تلفن همراه در ايران، ميتوان گفت ايران در رتبه اول دنيا قرار دارد و بعيد بهنظر ميرسد كه به اين زوديها كشوري بتواند اين ركورد را بشكند. نغزترين نكته اين ماجرا آنجا بود كه برخي مسئولان مربوطه مانند مسئولان شركت مخابرات ايران و بانك ملي ايران اعلام كردند كه در خدمات الكترونيك آنها طي اين مدت نهتنها خللي وارد نشده بلكه اين خدمات رشد هم داشته است.
اينترنت لاكپشتي با آمدن وزير جديد ارتباطات در دولت دهم گمان ميرفت كه وضعيت اينترنت در ايران بهبود يابد. بهخصوص برنامههاي اعلام شده وزير جديد در مجلس به هنگام رأي اعتماد اين گمانهزني را در محافل رسانهاي تقويت كرد كه در اين سال شاهد حذف محدوديت سرعت اينترنت در ايران خواهيم بود. اما وزير چندي بعد از استقرار بر كرسي وزارت، آب پاكي را روي دست همه ريخت و همان سخنان سليماني مبني بر كافي بودن سرعت128كيلوبيت بر ثانيه براي كاربران خانگي را تكرار كرد. بدينترتيب باز هم آرزوي اينترنت پر سرعت بر دل جوانان ماند. البته از قديمونديم گفتهاند آرزو بر جوانان عيب نيست !
رسانههاي ديجيتال؛ سال سال دريغ از پارسال سومين نمايشگاه رسانههاي ديجيتال و نرم افزارهاي چندرسانهاي امسال در محل مصلاي تهران برگزار شد. آمارها حكايت از افزايش كمي تعداد شركت كنندگان، تعداد نشستها و كارگاهها و تعداد بازديدكنندگان دارد. اما ظاهرا نابساماني، انجام كارها در دقيقه 92، اطلاع نرساني حرفهاي و بههمريختگي برنامهها وجه مشخصه نمايشگاههاي ايراني شده است وبايد اين شيوه نمايشگاه داري را به نام خود ثبت كنيم.
صادرات نرم افزار در مدار صفر درجه برخي ميگويند 100ميليون دلار، برخي ديگر ميگويند 40 ميليون دلار و برخي از صاحبان اين صنعت نيز ميگويند يك ميليارد دلار صادرات نرم افزار داريم. ما هم ناديده قبول داريم. اما يكي نيست چند تا عدد و رقم و اسم اعلام كند كه كدام نرمافزارها؟ توسط چه كساني؟ در چه حجمي؟ به چه كشورهايي؟ و با چه هزينه و سودي صادر شده است؟ و اگر وضعيت توليد و صادرات نرم افزار در ايران اينقدر خوب است چرا به گفته فعالان رسمي اين صنف، 60درصد شركتهاي فعال در عرصه فناوري اطلاعات در ايران ورشكسته شدهاند؟