افزودن روغن هل به آب، باكتريهاي آن را زدوده و آب را تصفيه ميكند. احتمال فساد ماده غذايي و رشد باكتريها و ميكروبها را كم ميكند.
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۹ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۰۷
تيترآنلاين - روغن هل (Cardamom oil) از انواع تركيبات مفيد براي سلامتي است و مصارف دارويي متعددي دارد. اين روغن كه از دانه گياه استخراج ميشود و بو و طعم مطبوعي دارد در رايحه درماني براي تخفيف علائم يا درمان بيماريهايي با منشأ ميكروبي، اختلالات گوارشي مانند حالت تهوع و زخم معده بهكار رفته و تأثير شيمي درماني را تسريع ميبخشد. از روغن هل براي درمان اسپاسمهاي عضلاني بويژه گرفتگي ماهيچههاي ريوي در بيماريهايي مانند آسم و سرفههاي شديد استفاده ميشود. اين روغن خاصيت ضدميكروبي داشته و تحقيقات نشان ميدهد، شستوشوي مرتب دهان، مخلوط روغن هل و آبگرم، احتمال پوسيدگي دندانها را كاهش داده و بوي بددهان را از بين ميبرد و همچنين افزودن روغن هل به آب، باكتريهاي آن را زدوده و آب را تصفيه ميكند. اضافه كردن روغن هل به موادغذايي، علاوه بر خوش طعم كردن غذا، احتمال فساد ماده غذايي و رشد باكتريها و ميكروبها را كم ميكند. روغن هل بر عملكرد دستگاه گوارش اثر مثبت دارد و در هضم موادغذايي مؤثر است. اين روغن با تنظيم اسيد معده و آنزيمهايي كه در هضم موادغذايي نقش دارد، از ايجاد اختلالات معده جلوگيري كرده و متابوليسم بدن را بهبود ميبخشد. روغن هل محرك بوده و احتمال ابتلا به افسردگي را در افراد مستعد كاهش ميدهد. طبيعت اين روغن گرم و خشك است و علاوه بر اين با افزايش حرارت بدن تعريق را زياد كرده و با تصفيه بدن درمان مناسبي براي خروج سموم و كاهش در بيماريهايي مانند سرماخوردگي محسوب ميشود. درمان سردردهاي مزمن و اسهالهايي كه ريشه عفوني و ميكروبي نداشته باشد از ديگر خواص روغن هل محسوب ميشود. روغن هل مدر بوده و باعث خروج مواد سمي ميشود. تصفيه كليهها، دفع كلسيمهاي مازاد و كاهش احتمال ابتلا به سنگ كليه و جلوگيري از اضافه وزن از ديگر خواص روغن هل محسوب ميشود. از استشمام يا مصرف اين روغن در دوران بارداري و شيردهي بايد خودداري شده و مصرف آن در كودكان توصيه نميشود. مصرف بيش از حد روغن هل، عوارض خطرناكي بر سيستم گوارشي و حرارتي بدن خواهد داشت