آمريكا در صدد تهيه ابزار جديدي براي رفع سانسور اينترنت مي باشد
معاون وزير خارجه آمريكا در مورد این فناوری توضیح داد كه «اطلاعاتی كه از سوی دولتها مسدود شده به مكانهای دیگری تغییر مسیر داده میشود»
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۰۰:۰۶
ایالات متحده تصمیم دارد چند میلیون دلار به فناوری جدیدی اختصاص دهد كه قادر است سانسور شبكه اینترنت در كشورهایی مانند چین و ایران را «بیاثر» كند.
به گزارش آینده به نقل از خبرگزاری ها، مقامهای وزارت خارجه آمریكا میگویند قرار است ۱۹ میلیون دلار به این امر اختصاص داده شود كه این مبلغ، بخشی است از ۳۰ میلیون دلاری است كه كنگره آمریكا در سال مالی جاری برای پیشبرد آزادی اینترنتی تصویب كرده است.
مایكل پازنر، معاون وزیر خارجه ایالات متحده، در امور حقوق بشر به خبرنگاران گفت كه این بودجه قرار است از یك فناوری بسیار پیشرفته پشتیبانی كند كه محتوای سانسور شده توسط دولتها را شناسایی كرده و «این محتوا را به سوی خودشان پرتاب خواهد كرد»!
پازنر در مورد این فناوری توضیح داد كه «اطلاعاتی كه از سوی دولتها مسدود شده به مكانهای دیگری تغییر مسیر داده میشود».
وی افزود: «این كار از طریق ایمیل یا ارسال این مطالب بر روی وبلاگها و خبرخوانهای آراساس، یا وبسایتهایی كه دولتها هنوز راه فیلتر كردن آنها را نمیدانند انجام میشود.»
معاون وزیر خارجه آمریكا در ادامه گفت: «ما داریم با ابزارهای جدیدی وارد میدان میشویم. این یك بازی موش و گربه است و سعی ما این است كه یك قدم از گربه جلو باشیم.»
اختصاص این بودجه هنوز نیاز به تأیید كنگره دارد، اما مقامهای آمریكایی نسبت به تصویب سریع آن در كنگره ابراز امیدواری كردهاند.
تأخیرهای پیش آمده در مصرف اعتبارات ۳۰ میلیون دلاری كنگره آمریكا برای رفع سانسور اینترنتی، باعث شده است تا اعضای كنگره آمریكا وزارت خارجه این كشور را به «تسلیم در برابر چین» متهم كنند.
در همین راستا، یكی از گزارشهای اخیر كمیته سنای آمریكا خواستار آن شده تا نهاد دولتی دیگری مسئولیت هزینه كردن این اعتبارات را برعهده گیرد.
آبانماه گذشته بیش از دویست هزار كاربر اینترنت در ایران توانستند با استفاده از نرمافزاری كه توسط مؤسسه «اولتراریچ» تولید شده است از سدهای سانسور عبور كرده و به وبسایتهای ممنوعی مانند وبسایتهای خبری فارسیزبان خارج از كشور و فیسبوك و توئیتر مراجعه كنند.
بنیانگذاران مؤسسه «اولتراریچ» از اعضای جنبش «فالونگونگ» چین هستند كه از سالها پیش توسط حكومت چین غیرقانونی اعلام شده است.
در ماههای تابستان سال ۲۰۰۹ بیش از یك میلیون كاربر ایرانی از ابزارهای مؤسسه «اولتراریچ» استفاده میكردند و از آن زمان تاكنون نیمی از كاربران این سیستمها را ایرانیان تشكیل میدهند.