۱ |
تيترآنلاين - دانشمندان قطری ادعا کردهاند که راهی برای مشکل گرمای طاقتفرسای ورزشگاههایشان در جام جهانی ۲۰۲۲ پیدا کردهاند: ایجاد سایه به کمک ابرهای مصنوعی!
در جریان مسابقات فوتبال در ایام جام جهانی در قطر، ممکن است دما تا پنجاه درجه سانتیگراد بالا برود و طبعی است که در این گرما، نه تماشاگران لذتی از فوتبال خواهند برد و نه بازیکنان، میتوانند مهارتهای خود را به خوبی به نمایش بگذارند.
البته حرفهایی در مورد انتقال زمان مسابقات به زمستان مطرح است، ولی فیفا از سوی کشورهایی که صاحب لیگهای معتبر هستند، تحت فشار قرار گرفته است که این انتقال زمانی صورت نگیرد، چون لیگهای فوتبال را دچار آشفتگی میکند.
البته ما هنوز سر درنیاوردهایم که چگونه فیفا از بین این همه کشور شایسته و مناسب برای جام جهانی قطر را انتخاب کرد و هنوز ادعاهای قطریها را فراموش نکردهایم که وعده داده بودند با کمک سیستمهای تهویه بینظیری دمای استادیومها را بهاری خواهند کرد! اما دمای سوزان بیابانهای قطر در مقام عمل، حتما مشکلات فنی برای قطریها به بار خواهند آورد و رام کردن طبیعت کار آسانی نخواهد بود. بنابراین گرچه قطریها گفته بودند که انرژی لازم برای سیستمهای تهویه را میتواند با انرژی خورشیدی، تأمین کنند، اما باید در حرفشان شک کرد.
اما به تازگی ایده جدید از سوی قطریها مطرح شده است، آنها در حال بررسی امکان تولید ابرهای مصنوعی و شناور کردن آنها بر فراز استادیومها هستند تا با ایجاد سایه، دمای ورزشگاهها را پایین بیاورند و حاضران را از تابش مستقیم آفتاب مصون نگاه دارند. این ابرها در واقع، اجسامی ساخته شده از فیبرهای کربن و مواد بسیار سبک ساختمانی هستند که با هلیوم پر میشوند و با چهار موتور خورشیدی حرکت داده میشوند و به روی ورزشگاه ثابت نگاه داشته میشوند. هزینه ساخت هر «ابر»، ۵۰۰ هزار دلار خواهد بود، این ابرها که در واقه نوعی بالون هوایی هستند، به منظور ایجاد سایهای با وسعت بیشتر با ضخامت کم و طول و عرض زیاد طراحی میشوند.
سطح زیرین این ابرها، جای خوبی برای نمایش تبلیعات و جبران هزینه ساخت آنها خواهد بود.
این ایده خیلی علمی تخیلی به نظر میرسد، شاید مسقف کردن استادیومها و تمرکز بر سیستمهای تهویه، کار عملیتری باشد و شاید تا سال ۲۰۲۲، سرانجام لیگهای فوتبال با اکراه به تغییر زمان بازیهای جام جهانی رضایت بدهند.