با وجود بارشهای خوب پائیزه و زمستانه در حوضه دریاچه ارومیه، وضعیت کمآبی دریاچه ارومیه همچنان بدون تغییر باقی مانده است. خشک شدن این دریاچه هوای معتدل منطقه را به هوای گرمسیری با بادهای نمکی تغییر میدهد.
باتوجه به تبخیر زیاد آب به دلیل گرم شدن بیش از حد هوا، اختصاص ۹۰ درصد منابع آبی منطقه به بخش کشاورزی و برداشت غیرمجاز از آبهای زیرزمینی در پی حفر چاه در سالهای گذشته باعث شده بیش از ۴۰ درصد مساحت دریاچه ارومیه خشک شود.
«حسن عباسنژاد» مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: باتوجه وضعیت اسفبار دریاچه ارومیه همچنان نیز شاهد راکد بودن وضعیت بوده و هیچ تغییر مثبتی دیده نمیشود.
بر این اساس خشک شدن این دریاچه هوای معتدل منطقه را تبدیل به هوای گرمسیری با بادهای نمکی كرده و محیطزیست منطقه را تغییر میدهد.
مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان غربی تاکید کرد: پیش بینی و چشم انداز ما برای آینده وضعیت رضایتبخشی برای دریاچه ارومیه نخواهد بود.
وی در مورد وضعیت تالابهای اطراف دریاچه ارومیه نیز اظهار داشت: برخی از تالابها که به بوسیله تشکلهای مردم نهاد و مردم محلی احیا شده بود از وضعیت مطلوبی برخوردار است اما درسایر تالابها وضعیت چندان تغییر نکرده است.
مشکل کمبود آب در جزایر دریاچه ارومیه نیز از جمله تبعات کمآب شدن دریاچه بود که عباسنژاد درمورد آن نیز گفت: اقدامات خوبی درزمینه آبرسانی به حیات وحش موجود در جزایر دریاچه ارومیه صورت گرفته ولی بعلت خشک شدن سطح وسیعی ازدریاچه، همچنان وضعیت موجودات این مناطق در معرض خطرجدی قرار دارند.
گزارشها نشان میدهد که ۶۰ درصد از دریاچه ارومیه خشک شده و زمزمههای جدی خشک شدن دریاچه ارومیه هر روز بیشتر میشود.
در سالهای اخیر کارشناسان درباره خشک شدن دریاچه ارومیه هشدار داده و معتقدند در صورت عدم اقدامهای اصلاحی برای نجات دریاچه، در سالهای آینده این اکوسیستم بینظیر آبی، جای خود را به ۵ هزار کیلومتر مربع شورهزار خواهد داد.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۱ نظر غيرقايل انتشار