وضعيت درياچه اروميه هر روز بدتر مي شود و مسئولان هنوز تصميمها و وعدههاي خود درباره احياي اين درياچه را اجرايي نکردهاند. يکي از نمايندگان اروميه در مجلس وضعيت دومين درياچه آب شور دنيا را «اسف بار» مي خواند.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي وضعيت فعلي درياچه اروميه را اسف باز توصيف کرد و گفت: «هيچ يک از وعده هاي مسئولان درباره اين درياچه عملي نشده است.»
تبخير زياد آب به دليل گرم شدن بيش از حد هوا، اختصاص 90 درصد منابع آبي منطقه به بخش کشاورزي و برداشت غيرمجاز از آبهاي زيرزميني در پي حفر چاه در سالهاي گذشته باعث شده بيش از 40 درصد مساحت درياچه اروميه خشک شود.
به گفته کارشناسان در صورت خشک شدن اين درياچه هواي معتدل منطقه تبديل به هواي گرمسيري با بادهاي نمکي خواهد شد و زيست محيط منطقه را تغيير ميدهد.
«نادر قاضي پور»، نماينده اروميه با انتقاد از عملکرد مسئولان درباره وضعيت درياچه اروميه به CHN گفت: «شاهد هستيم که هر روز وضعيت درياچه اروميه اسفبارتر ميشود. وعدههاي زيادي از سوي مسئولان و دستگاههاي اجرائي داده شدهاست، هيچ يک از آنها تاکنون عملي نشدهاست.
وي با تاکيد بر اين که «مسئولان بايد سريع به وعدههايي که درباره نجات درياچه اروميه دادهاند، عمل کنند»، گفت: «درياچه اروميه بايد به سرعت احيا شود. اگر امروز با يک بودجه مشخص بتوانيم اين درياچه را احيا و حفظ کنيم، فردا بايد بودجه بسيار بيشتري را به اين موضوع اختصاص بدهيم. يعني هر روز مشکل درياچه اروميه بدتر ميشود و آرام آرام اين موضوع به بحران مبدل ميشود.»
قاضي پور با بيان اين مطلب که «بايد به سرعت پروژه انتقال آب از سد ارس به درياچه اروميه عملياتي شود»، گفت: «البته من تاکنون نديدم که از سوي دستگاههاي اجرايي کاري براي درياچه انجام شود. هرچند بايد به اين نکته اشاره کرد که موضوع درياچه اروميه تنها به دليل ضعف سازمان حفاظت از محيط زيست نيست. ما نبايد عوامل طبيعي را دراينباره ناديده بگيريم. وضعيت محيط زيست منطقه تغيير کردهاست. خشکسالي تاثير فراواني بر بحران درياچه اروميه دارد.
مرجع : ميراث و گردشگري
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۱ نظر غيرقايل انتشار
سحر
۱۳۹۱-۰۲-۰۲ ۱۲:۱۵:۳۰
شد انچه نباید میشد متاسفم
مردم اذربایجان چیکار کنن کجا برن؟ (5492)