تيترآنلاين - حجتالاسلام و المسلمين پناهيان در نخستين همايش عبرتها و بصيرتها، گفت: تمام انديشهها و تئوريهاي سياسي رشد خود را در فرهنگ سياسي كشور نشان ميدهند و رسانهها مهمترين عامل هستند. بعضي اوقات حرفهايي در جامعه زده ميشود كه بوي عقبماندگي مفرط ميدهد، مانند اهتمام به آزادي قلم و ديگر هيچ.
وي ادامه داد: آزادي سياسي بدون قدرت قضاوت و داشتن معيار تشخيص عين هرج و مرج است. غرب و صهيونيسم فرهنگ شنيدن را رواج ميدهند در حالي كه ملاكها را دفن كرده است.
وي افزود: اهالي رسانه همانقدر كه بايد آزاد باشند بايد بتوانند قدرت تشخيص را نيز افزايش دهند. بنابر محدود كردن رسانهها نيست، اما بايد قدرت قضاوت را هم به مردم داد. رسانه در كنار آگاهي دادن بايد چنين كاري را انجام دهد. اگر سطح قضاوت بالا برود آن وقت ديگر كسي حق ندارد سخن غيرمنصفانه را بيان كند.
پناهيان با بيان اينكه جامعهاي كه كنترل سخن منصفانهاش به دست دولت باشد، عقبمانده است، تصريح كرد: اين كنترل بايد در دست خود رسانهها باشد. مفهوم رشديافتگي اين است. اهل رسانه بايد به عدالت رفتار كنند و خودشان نيز نظارت كنند كه كسي از اين قاعده عدول نكند. انصاف در ژورناليست يك هنر است.
اين استاد حوزه و دانشگاه، درباره نقش رهبري در فتنههاي اخير، گفت: ما در حكومت ديني مفهومي به نام رهبري نداريم. رهبر مفهوم عامي است. بلكه ما در حكومت ديني فردي را به نام امام داريم. اگر ما به جاي كلمه رهبري همان امام را جا انداخته بوديم، امروز با سوالهاي فراوان جوانان درباره وظايف، اختيارات و عملكرد رهبري مواجه نبوديم. اين اسم تغيير كرد و معاني هم اينجا گم شد. من نميدانم چرا برخي از بكار بردن امام براي رهبر ميترسند، معناي امام دريايي از معارف است.
وي با طرح اين سوال كه كاركرد يك امام در جامعه چيست؟ گفت: امامت دو كاركرد دارد. يكي اينكه بر قدرتمندان جامعه نظارت و آنها را كنترل كنند و گردش نخبگان را كه يك مساله پيچيده سياسي است در نظر داشته باشد. برخي معتقد به ولايت مطلقه احزاب هستند يعني چيزي كه هماكنون در آمريكا اتفاق ميافتد و همه چيز 3 بر صفر به نفع صهيونيستها تمام ميشود. ما بايد براي مقابله با آمريكا چنين مسائلي را مطرح كنيم. اينكه صرفا دروغهاي BBC و VOA را نشان دهيم كافي نيست، بلكه بايد زشتي و سبعيت و ديكتاتوري پنهان نظامهاي آنها را بگوييم. در اين صورت است كه مردم در برابر ياوهسراييهاي آنها مصون ميشوند.
اين استاد حوزه و دانشگاه، گفت: وظيفه ديگر امامت، اعمال نظارت بالا به پايين بر مسوولان و همچنين رفع نواقص نظارت پايين به بالا يعني نظارت مردم بر رسانهها از مسوولان است. بر همين اساس اگر رسانهاي از خط رهبري خارج شود او از خط نظارت خارج شده است و موجب بينظمي ميشود. نظارت اگر تنها توسط مردم اعمال شود، اين تنها فريبي بيش نيست و در غرب معلوم شده است كه اين به تنهايي جواب نداده است.
وي با اشاره به حوادث پس از انتخابات، گفت: كساني كه معترض بودند آنها ضدولايت فقيه نبودند، بلكه آنها ضدقانون بودند. آنها در مقابل قانون دست به اعتراض زده بودند. ولايت فقيه هنوز حكم ولايي نداده است كه آنها در برابرش بايستند.
پناهيان، نقش رهبري در حوادث سال گذشته را نظارت بر قدرتهاي سياسي عنوان كرد و گفت: رهبري با قضاوت عادلانه اين نظارت را انجام داد و اجازه نداد كه يك مافيا تشكيل شود و ما بعد از 30 سال يكي از نقشهاي امامت ديني را در حوادث اخير ديديم. رهبري در حوادث اخير اجراي قانون را كنترل كرد و يكي از وظايفش اين است كه وقتي خلاء قانوني وجود دارد نجاتبخش قانون باشد.
اين استاد حوزه و دانشگاه، در پاسخ به اين سوال كه آيا رسانهها وظيفه خود را در حوادث اخير انجام دادند، گفت: دوستانه ميگويم اگر كسي جرات كرد خلاف قانون عمل كند، يعني رسانه ضعيف عمل كرده است. نبايد كار به جايي برسد كه نوبت كنترل جامعه توسط رهبري برسد. انشاءالله رسانههايي داشته باشيم كه بتوانند نقش كليدي خود را در ايفاي وظايف خود داشته باشند.