رنگ ها نقش به سزايي در سلامت رواني فرد بر عهده دارند كه در اين مقاله به برخي از خواص و ويژگي هاي رنگ ها اشاره شده است
تاريخ انتشار: جمعه ۲ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۵۲
تيترآنلاين - رنگ ها نقش به سزايي در سلامت رواني فرد بر عهده دارند كه در اين مقاله به برخي از خواص و ويژگي هاي رنگ ها اشاره شده است .
خواص رنگ بنفش:
پرتو نور بنفش رنگ براي رفع اختلالات رواني مانند شيزوفرنيا و جنون ادواري و نيز براي آن عده از بيماران كه به اختلالات سيستم عصبي، امراض جمجمه مبتلا هستند، مفيد و موثر است. در دوران قديم پيشينيان براي تسكين ناراحتي هاي اعصاب، بيمار را با پارچه بنفش رنگ ملبس مي كردند، پرتو رنگ بنفش به همراه رنگ مكمل آن يعني رنگ زرد را مي توان براي درمان بيماراني كه دچار عوارضي چون اختلالات مغزي، نورالژي، درد سياتيك و مننژيت نخاعي و آب مرواريد چشم ها استفاده كرد.
ويژگي هاي رنگ بنفش:
رنگ بنفش تركيبي از رنگ هاي قرمز و آبي است. - رنگ بنفش نماد روحانيت، معنويت، عرفان، عشق، صميميت، عزت نفس و صلابت است. - رنگ بنفش، رنگي الهام بخش براي ادبا، شعرا و هنرمندان بويژه موسيقي دانان است. در هنگامي كه در پرتو اين رنگ قرار مي گيرند گويي درك شهودي و احساس خلاقيت به آن ها الهام مي شود. - شخصي كه به رنگ بنفش علاقه مند است طالب يك تغيير و تحول بزرگ براي خود به صورت سحرآميز مي باشد تا موجبات انبساط خاطر و شادماني ديگران هم به همان نسبت فراهم سازد.
خواص رنگ زرد:
براي درمان بيماري هاي مفصلي و روماتيسم مفيد است. دستگاه گوارش را كنترل مي كند. در پالايش كبد و روده ها و نيز در تصفيه كلي بدن موثر است. پرتو رنگ زرد براي كاهش اضطراب و تسكين ناراحتي اعصاب و رفع افسردگي و نااميدي و نيز جهت تحرك ذهني نافع مي باشد. اين رنگ انرژي دهنده عضلات است و فقدان آن سستي عضلاني و فلجي را در پي خواهد داشت. لذا پرتو رنگ زرد در درمان فلج موثر است. رنگ زرد، براي كاهش ناراحتي پوكي استخوان، يرقان، سوء هاضمه، ديابت و بواسير موثر است. رنگ زرد موجبات تقويت اعتماد به نفس و نشاط را در فرد فراهم مي سازد. رنگ زرد، مهمترين تاثيرگذار در نظام شبكه ذهني انسان به شمار مي رود. يعني اين رنگ محرك ترين عامل فعاليت هاي ذهني و فكري را سبب مي شود.
ويژگي هاي رنگ زرد:
زرد براي درمان يبوست و مرض قند مفيد است. رنگ زرد نماد و سمبل عقلانيت، منطق، روشني و شادماني و ترقي خواهي است. علاقه مندان به رنگ زرد، خواهان رهايي از بار مسئوليت هاي محدود كننده و پردردسر هستند.
خواص رنگ نارنجي:
رنگ نارنجي براي كاهش افسردگي، خستگي و بي رمقي و ايجاد نشاط، شادماني و سرزندگي نافع است. پرتو نور نارنجي براي درمان سنگ هاي كليوي و طحال صفراوي، پاك سازي ريه و برونشيت مزمن، گرفتگي موقت عضلاني غده پانكراس، معده، روده ها، مفيد است قابل ذكر اين كه در استفاده رنگ نارنجي نبايد افراط شود زيرا برهم زننده تعادل مي شود لذا توصيه مي شود كه رنگ نارنجي به همراه رنگ هاي سبز و آبي استفاده شود.
ويژگي هاي رنگ نارنجي:
رنگ نارنجي نشانه نشاط، سرزندگي، اميد، سلامتي، دانش، آگاهي و فعاليت اجتماعي است نارنجي با رنگ روشن علامت غرور و افتخار است و بالعكس فرد علاقه مند به رنگ نارنجي تيره و مات، غالبا حكايت از كم هوشي او مي كند.
خواص رنگ قرمز:
تحرك بيشتر بدني، كمك در رفع كم خوني، اشتهاي غذا را زياد مي كند. گلبول هاي قرمز خون، آهن آن را جذب كرده و نمك را از راه كليه ها و پوست دفع مي كند. اشخاصي كه به كم خوني مبتلا هستند، بهتر است قسمت هايي از تزئينات داخلي خانه مانند مبل ها يا پرده ها را از رنگ قرمز انتخاب كرده تا به اعتدال مزاجي و روحي كمك شود. پرتو نور قرمز رنگ، بر هموگلوبين اثر كرده و انرژي بدن را افزايش مي دهد و متعاقبا حرارت بدن بالا مي رود و گردش خون را بهتر مي كند. از اين رو رنگ قرمز براي كم خوني و كمبود آهن بدن سرماخوردگي و نيز براي درمان فلج مفيد است. نظر به اينكه رنگ قرمز انرژي دهنده و محرك بسيار قوي به شمار مي رود نبايد براي اشخاصي كه دچار اضطراب، اختلالات هيجاني و عاطفي هستند استفاده شود.
ويژگي هاي رنگ قرمز:
رنگ قرمز، نماد و سمبل زندگي، نشاط، تحرك، تهور در مبارزه طلبي براي پيروزي، انرژي حياتي قدرت، رهبري، خلاقيت و سخت كوشي است. رنگ قرمز روشن، نشانه سخاوت و بخشش، بلندنظري و بلندپروازي، عواطف، احساسات و وابستگي است. رنگ قرمز تيره، نشانه هيجانات تند و قوي، عشق، خشم، سلطه طلبي و برتري جويي و پشتكار است. رنگ قرمز در واقع، جان بخش و انرژي زاست و موجبات تحريكات و بيداري احساسات، عوامل و اسباب فيزيكي فرد را فراهم مي سازد.
خواص رنگ فيروزه اي:
رنگ فيروزه اي در كاهش اضطراب، بيقراري و التهاب بافتي، عفونت هاي باكتريايي مفيد است. اين رنگ ساختار ايمني بدن را تقويت مي كند و لذا در درمان عفونت ها موثر است. با پرتو رنگ فيروزه اي همراه با رنگ مكمل آن يعني رنگ قرمز، مي توان بيماري هايي مانند گلودرد، التهاب كليه و مثانه، سرماخوردگي و سينوزيت را درمان كرد.
منبع : - اينترنت - برداشت شده از پايگاه خبري فرماندهي انتظامي استان اصفهان