دریغ که نمیدانیم مشکل اقتصاد با یافتههای علمی و نظریههای متقن حل میشود. با سروصدا و دستور و گناه را به گردن این و آن انداختن و اسمهای مفسدان را در آستین داشتن حل نمیشود
تاريخ انتشار: يکشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۷
در برههای از تاریخ، یا در دورهای از زمان، ملتها، دچار معضلاتی خواهند شد که راه برون رفت آن به تحلیلهای منطقی و علمی نیازمند است. باید پیش از عمل اندیشه کرد و علت و معلولها را دید و شناخت. باور کنیم که بدون هیچ تغافل و تجاهلی، آن روزهای سخت، پیش روی ماست، هم حال و هم آینده. اگر صبور نباشیم و نسنجیده بگوییم و عمل کنیم، شکستگی و عقب ماندگی، انکارناپذیر است : ما ایرانیها، قرنهاست که آقایی خود را به عنوان ابرقدرت از دست دادهایم. اما همان خصلت، همان اشراف زدگی و همان خوی اشراف زادگی با ماست. همان مصرفگرایی، همان اسراف، همان تبذیر و... اگر نه همه طبقات، و نه همه گروهها، مبتلا به ماست.
امروز به سبب موثر نبودن طرحها و راهکارهای ما در زمینههای مختلف، به جایی رسیده ایم که زندگی بر عامه مردم، به سختی میگذرد. در مدیریت اقتصادی، کارآمد و مشکلگشا نبودهایم. هنوز درنیافتهایم که اقتصاد دولتی و شبه دولتی جواب نمیدهد. عرضه ما به دلایل بسیار با تقاضا همخوانی ندارد و دریغ که نمیدانیم مشکل اقتصاد با یافتههای علمی و نظریههای متقن حل میشود. با سروصدا و دستور و گناه را به گردن این و آن انداختن و اسمهای مفسدان را در آستین داشتن حل نمیشود.
باور داریم که مسئولان اقتصادی و اجتماعی نمیدانند که ما در ایجاد اشتغال و روابط اجتماعی و ناهنجاریهای فرهنگی و مهار تورم و گرانیهای سرسام آور، مشکل داریم. نگارنده میپندارد که برخی مسئولان، خیال میکنند که ناهنجاریها، تورم، بیکاری و تعطیلی کارخانهها و کارگاهها، خیالی است و ساخته و پرداخته ذهنهای بیمار و دشمنان ملک و ملت است ! به قول استاد مطهری، انسان تا عیب خود را نشناسد، در پی دفع آن برنمیآید.
باید بپذیریم که در آستانه تحریمهای تازهای هستیم. صاحب این قلم قبول دارد که دنیای استثمار و استعمار نو، به ما زور میگوید و حق با او نیست. اما با زور فراوان به ما زور میگوید و در این زورگویی، دولتهایی را علیه ما با خود، متحد کرده، میخواهد ریشه موجودیت ما را به گفته وزیر دفاع اسبق اش، خشک کند. بازار نفت اشباع شده و ذخایر استراتژیک آمریکا به بالاترین حد خود در 22 سال اخیر رسیده است. قیمت نفت، کاهش یافته و پیشبینیها درست درنیامده است. معلوم میشود که سیاست غرب و دسایس شرق و برده صفتی همکیشان همجوار خود را خوب نشناختهایم و به تناسب شان قبا ندوختهایم و هزار قصد و سهل انگاری و تعامل و غفلتها و...
اما ما ملت ریشه داریم که اسطورههای مذهبی و ملی ما، درس شهامت و دلاوری، در نام و ننگها، به ما آموخته اند. کم بخوریم، ساده بپوشیم، آنچه تولید میکنیم، مصرف کنیم، از تفاخر و اشرافی گری پرهیز کنیم. جز به ضرورت در این شرایط خاص، دست در کیسه نکنیم. بزرگان کشور، ساده زیستی کنند تا دیگران از آنان، درس و عمل بیاموزند. مراجع عالی قدر، استادان ممتاز، بزرگان فرهنگی و دینی، هر جا که هستند و هر کجا که سخن میگویند به جای سیاست زدگی و گروه گرایی و خود را به رخ رقیب کشیدن و افشای ناصواب سوابق، اخوت را وجهه همت خود کنند و ساده زیستی و « خفت مؤونه » ائمه هدی را مشی خود کنند. رسانهها، صاحبان قلم و منبر و محراب نشینان، همه و همه، از سادگی بگویند و عامل به گفته خویش باشند. متولیان بیتالمال، شمع خاموش علی(ع) را به خاطر آورند و از بیتالمال مسلمانان، به سود خود اراده نکنند. وفاق و همدلی همه نیروها، نزدیک شدن دلها به هم، پرهیز از انتقام جویی و کینه کشی و عفو و گذشت و... از جامعه ایران، بنیان مرصوصی خواهد ساخت که مثل تختههای پولاد، در برابر شرق و غرب خواهد ایستاد وگرنه، همه زیان میبریم.
مرجع : مردم سالاری
نظرات بينندگان: ۰ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۱ نظر غيرقايل انتشار