در حالی که فعالان اقتصادی از رکود بازار مسکن خبر میدهند اما برخی از مالکان، قیمتهایی را برخلاف عرف بازار برای واحدهای خود تعیین میکنند و هنوز هم این قیمتها برای قشر زیادی از مردم، گران است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران فعالان بازار مسکن از تابستان امسال اعلام می کنند که بازار مسکن دچار رکود شده است و خرید و فروش چندانی در این بازار انجام نمی گیرد. به گفته آنان، نوسان قیمت در بازارهای دیگر رکود بازار مسکن را افزایش داده است اما در میان این رکود برخی از مالکان، قیمتهایی بالاتر از عرف بازار را برای واحدهای خود تعیین می کنند.
این اقدام به خصوص در آپارتمانهایی با متراژ کوچک به چشم می خورد، زیرا این واحدها به نسبت دیگر آپارتمانها قیمت کمتری دارند و تقاضا برای خرید آنها بیشتر است؛ به همین جهت مالکان بیشتر امکان افزایش قیمت در این بخش را دارند.
قشر زیادی از جامعه در بازار کنونی مسکن، توانایی خرید ندارد و به همین جهت این واحدها که متراژ کمتری دارند مورد استقبال این بخش قرار می گیرد که برخی از مالکان هم از این موضوع سوء استفاده می کنند. در عین حال وجود برخی شرایط مانند پارکینگ، انباری، تراس در یک آپارتمان زیر ۴۰ متر تا حد زیادی قیمت آن را افزایش می دهد و می تواند تا بیش از ۱۰ میلیون تومان قیمت را بالا ببرد. البته قیمتهای مسکن با وجود رکود در بازار، بازهم برای قشر زیادی از مردم بسیار گران است و مردم توانایی پرداخت این مبالغ را برای خرید آپارتمانهای کوچک هم ندارند.
فروشندگان تنها تورم موجود در کشور را عامل قیمت های جدید خود می دانند
ایرج رهبر در گفت و گو با پانا با اشاره به اینکه پرداخت وام خرید مسکن برای ساختمانهای 20 سال ساخت ضرورتی ندارد اظهار داشت: این نوع وام ها توان کنترل بازار را ندارد و تاثیری در رونق بازار نیز نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر در بازار مسکن ایران کمبود تقاضا وجود دارد به ویژه در بازار تهران با غلبه طرف عرضه بر تقاضا رو به رو هستیم اما قیمت مسکن همچنان در حال افزایش است و فروشندگان تنها تورم موجود در کشور را عامل قیمت های جدید خود می دانند.
رهبر با اشاره به اینکه هیچ اتفاق خاصی در بخش مسکن رخ نداده است گفت: مصالح ساختمانی با افزایش هزینه ساخت رو به رو هستند اما این افزایش هزینه تاثیر بزرگی بر قیمت ملک ندارد زیرا قیمت اصلی هر ساختمان به زمین آن بر می گردد.
رییس انجمن انبوه سازان مسکن تصریح کرد: رکود فعلی در بازار از جنس رکود انتظاری است و به همین دلیل تا زمانی که وضعیت اقتصادی شفاف نشود نمی توان انتظار رفتار منطقی از بازار داشت؛ بنابراین کنترل نرخ مسکن در بازار بسته به بهبود وضعیت اقتصادی است.
وی تاکید کرد: غلبه عرضه بر تقاضا به معنای آمادگی بازار برای کاهش قمیت است و در صورتی که روند بهبود در اوضاع اقتصادی حاکم شود، می توانیم شاهد کاهش قیمت ها در بازار باشیم.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۹۱-۱۰-۲۳ ۱۳:۵۹:۱۱
باید این چند ماه هم صبر کرد الان خزید مسکن مساوی با ضرر کردنه (8106)