بهناز ضرابیزاده معتقد است مطالعه برای خانواده ایرانی بویژه خانمها نقش پررنگی ندارد و برطرف کردن این مشکل کار یک فرد یا ارگان نیست.
بهناز ضرابیزاده نویسنده کودک و نوجوان استان همدان در گفتوگو با پایگاه خبری حوزه هنری با بیان این مطلب افزود: برای بررسی نقش ادبیات در خانواده ایرانی باید میزان و کیفیت مطالعه در فرهنگ خانواده واکاوی شود.
این نویسنده گفت: متاسفانه مطالعه در خانوادههای ایرانی مخصوصا در بین خانمها پررنگ نیست و از فرصتها برای مطالعه استفاده نمیشود.
وی با بیان اینکه اساسا شوق و رغبت مطالعه در خانوادههای ما وجود ندارد، افزود: یکی از دلایل کمبود مطالعه در خانوادهها این است که جایگاه رسانههای صوتی و تصویری بسیار گسترده شده و مردم زمان زیادی را به آنها اختصاص میدهند.
ضرابیزاده تجربه مطالعه در خانواده را زیبا و لذت بخش خواند و گفت: اگر خانوادهها به مطالعه گرایش پیدا کنند و در اوقات فراغتشان جایگاهی برای مطالعه در نظر بگیرند، مشاهده خواهند کرد که این مسئله چقدر موجب شادی و سرزندگی در خانواده خواهد شد.
این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه در کودکی حریص کتاب و مطالعه بودهام، افزود: در دوران کودکی و نوجوانی ما تهیه کتاب دشوار بود اما در قیاس با کودکان و نوجوانان امروز ذوق و شوق مطالعه در ما بیشتر بود.
وی گفت: به نظر من در حال حاضر با کمبود کتاب روبرو نیستیم و مشکل اصلی ما این است که شوق و لذت مطالعه و ادبیات در مردم ما وجود ندارد.
ضرابیزاده با تاکید بر اینکه سرانه مطالعه باید در کشور ما بالا برود، اظهار کرد: این کار مستلزم یک تلاش همگانی است و همه جانبه است و مطمئنا یک فرد یا یک ارگان نمیتواند به تنهایی بهبود چنین اوضاعی را تضمین کند.
او تصریح کرد: در این راه باید از شعار دادن پرهیز کنیم و بیشتر تلاشمان را بر آموزش روشهای جذاب مطالعه و ترویج مباحث ادبی در جامعه متمرکز کنیم.
مرجع : ايلنا
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
علیرضا
۱۳۹۱-۰۲-۱۰ ۱۳:۴۰:۰۸
به نظر من اتفاقا برخی ارگانها نقش اساسی در ترویج کتاب و کتاب خوانی می توانند داشته باشند. مثلا به برنامه های رسانه ها نگاه کنید ببینید چقدر به بحث کتاب اهمیت میدهند؟
و از همه مهمتر قیمت کتاب است ! خدا مدیر انتشارات امیرکبیر در قبل از انقلاب را رحمت کند شعارش این بود ما باید کتاب را به قیمتی در بیاوریم که از بلیط سینما هم ارزانتر باشد. به نظرم باید به بخش کتاب یارانه تعلق میگرفت که متاسفانه گویا چنین نشد و فقط بخش خاصی با تفکری خاص دارای این امتیاز شد.
مطلب بعدی دست بردن در این حوزه رو به احتضار است. کتاب دستکاری شده مثل یک شی بی هویت است. یکی از دلایل عدم استقبال قشر فرهیخته ما از کتابها همین است. (5740)