افزایش ناگهانی نرخ دلار ثروت را از سمت مردم به سمت دولت حرکت می دهد
سیاست ناپایدار و غیر کارشناسی بانک مرکزی علاوه بر ایجاد التهاب در بازار باعث کاهش قدرت خرید مردم نیز شده است
تاريخ انتشار: يکشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۱۹
یک اقتصاددان گفت: افزایش تورم ناشی از هدفمندی یارانه ها قابل کنترل بود اما با افزایش نرخ دلار این تورم به صورت افسار گسیخته شده و وضعیت معیشتی مردم را سخت می کند.
علی رشیدی در گفت و گو با پانا اظهار داشت: افزایش ناگهانی نرخ دلار ثروت را از سمت مردم به سمت دولت حرکت می دهد.
وی با اشاره به درآمد نفتی روزانه 200 تا 300 میلیون دلاری دولت از محل فروش نفت، خاطر نشان کرد: با احتساب رشد 120 تومانی هر دلار بر اساس تصمیم بانک مرکزی روزانه بین 24 تا 36 میلیارد تومان درآمد دولت افزایش می یابد.
این اقتصاددان مشکل اصلی افزایش ناگهانی قیمت دلار را افزایش هزینه واردکنندگان دانست و تصریح کرد: وارد کنندگان بلافاصله افزایش نرخ ایجاد شده را با اعمال ضریب سود وارد کننده محاسبه کرده و به قیمت کالا می افزایند، در نتیجه مصرف کننده در زمان کوتاهی مجبور به پرداخت هزینه بیشتر می شوند.
وی با اشاره به تورم 16.7 درصدی اعلام شده از سوی مرکز آمار را عاملی برای کاهش قدرت خرید مصرف کننده دانست و افزود: رشد ناگهانی دلار باعث افزایش تورم می شود که نتیجه آن کوچک تر شدن سفره مصرف کننده است.
رشیدی تاکید کرد: در حال حاضر با اعمال سیاست هدفمندی یارانه ها و افزایش نرخ دلار، هزینه تولید در کشور بیش از 20 درصد افزایش داشته که رقابت پذیری کالای ایرانی در برابر نمونه خارجی خود را کاسته است.
وی افزود: سیاست ناپایدار و غیر کارشناسی بانک مرکزی علاوه بر ایجاد التهاب در بازار باعث کاهش قدرت خرید مردم نیز شده است.
این کارشناس اقتصادی دولت را یکی از بزرگترین مصرف کننده ها دانست و اظهار داشت: افزایش درآمد دولت در کوتاه مدت است و در بلند مدت دولت نیز باید برای پرداخت هزینه های خود مبلغ بیشتری صرف کند.