تيترآنلاين - مديركل دانش آموختگان وزارت علوم گفت: از اين پس انتخاب موضوع رساله در ارتباط با ايران براي دانشجويان ايراني خارج از كشور ممنوع شد.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از فارس، مجلس آرا مديركل دانش آموختگان وزارت علوم در نشستي خبري با بيان اينكه ضوابط ارزشيابي دانشجو در كشورهاي بلاروس، مالزي و هندوستان تغيير كرده است، گفت: تحصيلات نيمه حضوري و غيرحضوري در مقطع دكترا براي دانشجويان خارج از كشور از ژانويه 2011 حذف شد.
وي همچنين از ممنوعيت انتخاب موضوع رساله در ارتباط با ايران براي دانشجويان ايراني خارج از كشور خبر داد.
مدير كل دانشآموختگان وزارت علوم همچنين از حذف ارزشيابي مدارك تحصيلي كه مدرك قبلي از دانشگاه غير معتبر باشد نيز خبر داد.
وي گفت: از اين پس دانشجوياني كه خواستار تقليل مدت اقامت خود در خارج از كشور هستند ميتوانند با ارايه تأييديه چاپ مقاله به جاي مقاله چاپ شده اين مدت را كاهش دهند.
مجلس آرا همچنين از اعتبار سنجي 90 دانشگاه خارجي و از رده خارج شدن 20 دانشگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر بيش از 2500 نفر در اداره دانش آموختگان پرونده دارند و اين نشان ميدهد كه دانشجويان ايراني كه در خارج از كشور تحصيل ميكنند، خواستار بازگشت به ايران هستند.
همچنين به گزارش تيترآنلاين محمود ملاباشي معاون دانشجويي وزارت علوم در نشستي خبري با اشاره به راهاندازي سامانه الكترونيكي خدمات آموزشي با بيان اينكه 6 هزار نفر متقاضي بورس خارج در سال 89 بودند، گفت: اين تعداد تقاضاي خود را بدون حضور در وزارت علوم به صورت الكترونيكي ارائه دادند.
ملاباشي با بيان اينكه 70 تا 80 درصد مراجعان به وزارت علوم مراجعان معاونت دانشجويي هستند، گفت: در حال حاضر بيشترين دانشجويان ايراني در دانشگاههاي هند و مالزي هستند.
وي ادامه داد: پس از يك دوره زماني بررسي دانشگاههاي هند و مالزي تعداد قابل توجهي از اين دانشگاهها از اعتبار خارج شدهاند. سه ماه به دانشجويان اين دانشگاهها مهلت داده شد تا نسبت به انتخاب دانشگاه خود تصميم بگيرند اما مدرك دانشجوياني كه در اين دانشگاه تحصيل كردهاند مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت.
معاون دانشجويي وزارت علوم ادامه داد: بر اين اساس تعداد دانشجويان در اين كشورها از سال 90 در دورههاي كارداني و كارشناسي سالي حدود 2هزار نفر كاهش پيدا ميكند.
وي با اشاره به ممنوعيت موضوع رساله دانشجويان بورسيه درباره ايران، گفت: بر اين اساس طرحها و پروژههايي كه مدنظر دولت و كشور است به دانشجويان بورسيه خارج ارائه ميشود اما طرحهايي كه خودشان ارائه ميكنند نبايد درباره ايران باشد.
ملاباشي ادامه داد: تجربه نشان داده است اكثر طرحهايي كه درباره ايران توسط دانشجويان بورسيه انتخاب ميشود يا تكراري است يا خيلي بومي كه نبايد به خارج از كشور منتقل شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در حال حاضر 10 تا 11 هزار دانشجوي ايراني در مالزي حضور دارند كه 80درصد آنها در مقطع ارشد و دكترا تحصيل ميكنند