کلیه مصنوعی به اندازه یک فنجان است و در آن هزاران فیلتر میکروسکوپی و یک واکنشگر زیستی تعبیه شده است
تاريخ انتشار: جمعه ۱۹ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۵۷
تيترآنلاين - با افزایش تعداد مبتلایان به دیابت و پرفشاری خون، هر ساله بر میزان کسانی که مبتلا به نارسایی مزمن کلیه میشوند، افزوده میشود. درمان این عارضه هم جز با پیوند کلیه یا چند جلسه همودیالیز در طول هفته ممکن نیست. در طی همودیالیز، خون به یاری پمپها به بیرون از بدن هدایت شود تا در آنجا به کمک فیلترهایی از مواد زاید خالی شود، اما این کار هم از لحاظ اقتصادی به بیماران فشار میآورد وهم از لحاظ بدنی.
تخمین زده میشود که در امریکا، سالانه ۷۵ هزار دلار صرف دیالیز هر بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه شود و از آنجا که در آمریکا ۳۵۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند، ۶ درصد از کل بودجه درمانی آمریکا را تنها صرف درمان این بیماران میشود.
به همین خاطر مدتهاست که پژوهشگران در فکر ساخت نمونه اولیه یک کلیه مصنوعی قابل پیوند به بدن هستند. این نمونه اولیه همین هفته توسط پژوهشگران دانشگاه سانفرانسیسکو، به نمایش درآمد. این وسیله حاصل همکاری مهندسان، زیستشناسان و پزشکان مراکز تحقیقاتی در سراسر کشور آمریکا است.
تصور میرود که این وسیله بیشتر مزایای پیوند کلیه را داشته باشد و در شرایطی که هر سال از تعداد اهداکنندگان کلیه کاسته میشود، این وسیله تا حد زیادی رنج بیماری را در مبتلایان کاهش دهد.
کلیه مصنوعی به اندازه یک فنجان است و در آن هزاران فیلتر میکروسکوپی و یک واکنشگر زیستی تعبیه شده است و به این ترتیب این وسیله میتواند کنترل توازن سوخت و ساز و حجم آب بدن را در کسانی که کلیهشان از کار افتاده، به عهده بگیرد.
در مرحله اول، این مدل روی حیوانات آزمایش خواهد شد.