حجاب ايراني يك حجاب تيره است و اين حجاب در داخل كشور من پيدا نميشود حجاب در كشور من برگرفته از قرآن و به همان ميزانياست كه پوشاندن دور صورت و مچ دستان توصيه شده
تاريخ انتشار: شنبه ۱۱ دی ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۵۷
تيترآنلاين - رفيعا العبيدي از كشوري عربي و مسلمان كه در آفريقاي شمالي، ميان مصر و تونس و الجزاير و چاد، نيجريه واقع شده به ايران آمده است تا در سومين اجلاس وزراي زن عضو سازمان كنفرانس اسلامي شركت كند.
وي بعنوان مشاور ديوان عالي كشور ليبي اولين زن مسلماني است كه در ديوان عالي كشور در نقش قاضي وارد صحنه اجتماع شده است. قذافي رييسجمهور ليبي هم اولين تقدير را بعنوان اولين بانويي كه در ديوان عالي كشور فعاليت ميكند از وي داشته است.
از سنش هم ميپرسم كه بعنوان يك مسئلهي سِكرت به آن نگاه ميكند و فقط از 3 فرزندش ميگويد؛ دخترش پزشك و يكي از دو پسرهاي دوقلويش پزشك، ديگري مهندس و همسرش هم حقوقدان است. وي با زبان عربي و انگليسي صحبت ميكند. وقت مصاحبهاي را در هتل استقلال تهران با وي ميگذارم تا بيشتر از وضعيت زنان كشورش بدانم. از او ميخواهم با زبان انگليسي پاسخ دهد كه ترجمهاش را با هم ميخوانيم.
از سوابغ شغلي گذشتهتان بگوييد قبل از اين كه در ديوان عالي كشور حضور يافتيد؟
ابتدا بعنوان وكيل فعاليتم را شروع كردم و كمكم براي شغل قاضي انتخاب شدم و از مراحل پايين دادگاهي شروع كردم و الان بهعنوان ديوان عالي كشور ليبي مشغول به فعاليت هستم.
اين مشاغل چه تأثيري بر زندگي شخصي شما داشته است؟
بهعنوان اولين بانويي كه در ديوان عالي كشور كار ميكنم تمام برنامههاي شخصي و اجتماعيام محدود است. چرا كه بايد به كارهاي بزرگتري بپردازم. از زندگي خصوصي كمتري برخوردارم. من فكر ميكنم زندگي زنان كشورم همانند زندگي عادي زنان ديگر كشورهاست. بعد از كار خارج از منزل به امور زندگيشان ميپردازند كه البته اين امر با توجه به سمتهاي شغلي متفاوت است.
اينكه گفتيد بعنوان اولين زن در ديوان عالي كشور حاضر شديد مشكلي نداشتيد؟
مشكل خاص و عمدهاي براي ورود به اين شغل نداشتم. اين امر به شايستگيهاي شخصي بر ميگردد و من احساس ميكنم آن شايستگي را داشتم و يكسري نكات مثبت هم بوده كه تكميل كننده اين كار بوده ولي ناگفته نماند كه در هر جوامعي خوب و بد هست. بودند آدمهايي كه هميشه سعي ميكردند سنگ جلوي پا بيندازند و با افراد ديگري كه تشويق ميكردند، خنثي ميكردم و به طور كلي اين مسئله طبيعي بوده است.
چند درصد از زنان كشورتان در صحنههاي اجتماعي و سياسي حضور دارند و اين حضور براي احقاق حقوقشان چه تاثيري داشته است؟
در كشورم زن و مرد از حقوق تساوي برخوردارند و اينكه چه كسي بر روي كرسي مينشيند بستگي به توانمندي خودش و انتخابي كه مردم ميكنند؛ دارد.
نقش زنان و دختران ايراني را در زمينه مشاركتهاي اجتماعي چطور ميبينند؟
من اولين سفرم به ايران است؛ اما آنچه مشاهده كردم آنان را سختكار و توانمند ديدم، حتي شما خبرنگاران بسيار فعال هستيد و از حد مطلوبي برخورداريد. زنان در ايران بسيار فعال و با فكري باز هستند كه باعث شده در مسائل اجتماعي بسيار موفق باشند.
در كشورتان نشريات خاصي براي دختران و زنانتان هم داريد؟
نشريه خاصي نيست كه مختص موضوعات زنان باشد؛ بجز مواردي كه در همهجا يافت ميشود مانند آشپزي، خانه داري، دكوراسيون خانه كه مختص زنان است در غير اينصورت تمام نشرياتي كه آنجا هست بخاطر تساوي حقوق زنان و مردان دربارهي مسائل كلي جامعه توضيح ميدهد كه برگرفته از زنان و مردان است.
حجاب دختران ايراني و شباهت آن را با حجاب دختران و زنان در ليبي چطور ديديد؟
حجاب ايراني يك حجاب تيره است و اين حجاب در داخل كشور من پيدا نميشود. حجاب در كشور من برگرفته از قرآن و به همان ميزانياست كه پوشاندن دور صورت و مچ دستان توصيه شده و لباس تيره بهندرت در بين بانوان استفاده ميشود؛ بيشتر در مجالس عروسي و مراسم شاد از لباس رنگ تيره استفاده ميشود. حجاب بهصورت قانون نيست و هركس راحت است كه خودش حق انتخاب داشته باشد.
چرا فكر ميكنيد بعضي كشورهاي غربي ممنوعيت حجاب را براي زنان قرار ميدهند مثلا از ورود زنان محجبه در فضاهاي آموزشي جلوگيري ميكنند؟
من مخالف هستم كه بعضي كشورهاي غربي با حجاب برخورد ميكنند؛ به هرحال به دينها بايد احترام گذاشته شود. ذهنيت هركس قابل احترام است و نبايد داخل مسائل ديني كسي دخالت كرد.
با توجه به سمتي كه داريد بيشترين مشكل زنانتان را چه ميدانيد؟
مشكلات عمدهاي نميبينم؛ چون قانون اصلي كشور ما قانون خوبي است كه زنان و مردان از حقوق تساوي برخوردارند. بعنوان مثال همان ميزان حقوقي كه مردان بابت كاري ميگيرند زنان هم از همان ميزان برخوردارند. زنان هم داراي آزاديهاي فردي هستند. يا مثال ديگري كه ميتوانم بگويم اينست كه ميزان سهم زنان در ارث همانند مردان است چرا كه زن درخانه زندگي كرده و سهم عمدهاي از زندگي و ملك دارد؛ همچنين دختراني كه در سنين بالا نميتوانند ازدواج كنند يا پسراني كه توانايي ازدواج را ندارند دولت براي اين قشر هم قوانين خاصي گذاشته تا به آنان كمك مالي كرده و تشكيل زندگي زناشوئي دهند.
حرف آخر؟
تشكر ويژه ميكنم از اينكه زماني به من داديد تا بتوانم صحبت كنم. و در همهي عرصههاي زندگي براي شما دختران ايراني آرزوي موفقيت دارم..