ايران به کشوري سالمند با 25 ميليون نفر جمعيت بالاي 60 سال تبديل مي شود
سن زمين گير شدن در کشور 20 سال زودتر از کشورهاي توسعه يافته است که همه اين موارد به دليل شيوع شيوه هاي غلط تغذيه اي و سرانه پايين لبنيات در کشور است
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۰۵
مدير گروه تغذيه جامعه انستيتو تغذيه اي و صنايع غذايي کشور گفت: طي 4 دهه آينده، ايران به کشوري سالمند با 25 ميليون نفر جمعيت بالاي 60 سال تبديل مي شود.
به گزارش موج، دکتر ناصر کلانتري مدير گروه تغذيه جامعه و رييس سابق انستيتو تغذيه اي و صنايع غذايي کشور در هم انديشي شير، با بيان اين مطلب اظهار داشت: هر ايراني به طور متوسط 2 دندان پوسيده داشته و از هر چهار خانم ايراني، يک نفر زير 50 سالگي به پوکي استخوان مبتلا مي شود.
وي افزود: سن زمين گير شدن در کشور 20 سال زودتر از کشورهاي توسعه يافته است که همه اين موارد به دليل شيوع شيوه هاي غلط تغذيه اي و سرانه پايين لبنيات در کشور است.
کلانتري کل توليد شير جهان در سال 2011 را 720 ميليون تن اعلام کرد و گفت: 84 درصد شير توليدي دنيا متعلق به گاو است.
وي با اشاره به وجود آمارهاي متنوع از توليد شير در کشور، تصريح کرد: بر اساس آمارها حدود 8 ميليون تن شير خام در ايران توليد مي شود که 7 هزار ميليارد تومان گردش مالي ايجاد مي کند.
مدير گروه تغذيه جامعه اضافه کرد: سالانه 5 ميليون تن شير وارد چرخه صنعت مي شود که حدود 5 هزار ميليارد تومان گردش مالي آن بوده است.
وي خاطر نشان ساخت: صنعت شير ارزش اقتصادي بالا معادل 15 درصد درآمد نفتي کشور است. کلانتري با اشاره به وجود 1.5 ميليون فرصت شغلي در صنعت شير، اظهار داشت: 14 هزار واحد دامداري صنعتي و 900 کارخانه فرآوري محصولات دامي در ايران وجود دارد.
وي ادامه داد: 90 درصد سرمايه گذاري صنعت شير کشور بوسيله بخش خصوصي انجام شده و قريب 10 درصد آن متعلق به دولت است.
مدير گروه تغذيه جامعه خاطر نشان ساخت: 900 کارخانه فرآوري کننده شي،ر ظرفيت توليد 12 ميليون تن لبنيات را دارند اما از ظرفيت بسياري از واحدهاي صنعتي به طور کامل استفاده نمي شود.
وي ارزش افزوده در صنعت لبنيات را معادل 12.8 درصد دانست و افزود: وابستگي صنعت شير به خارج کم بوده و 90 درصد مواد اوليه آن از داخل تامين مي شود.
کلانتري اضافه کرد: فقط 10 درصد از مواد اوليه صنعت لبنيات که بيشتر به دليل کيفيت فرآورده هاي داخلي است از خارج ايران تامين مي شود.
وي گفت: در 100 گرم شير، 66 کيلوکالري انرژي، 3.2 گرم پروتئين، 3.5 گرم چربي و 1.5 ميلي گرم چربي وجود دارد.
مدير گروه تغذيه جامعه با اشاره به وجود ناهنجاري الگوي غذايي در ايران، اظهار داشت: اين مشکلات در مصرف لبنيات بيشتر مشاهده مي شود.
وي افزود: متاسفانه نان، غلات، برنج و ماکاروني بالاترين ميزان مصرف در سبد غذايي جامعه ايران را داشته و سهم مصرف ميوه هاي تازه و لبنيات در کشور بسيار کم است.
کلانتري اعلام آمادگي کرد تا انستيتو تغذيه از پايان نامه دکترايي در زمينه اثر سياست هاي دولت در بخش غذا به خصوص تاثير يارانه ها بر سبد غذايي جامعه، وضعيت چاقي و شيوع بيماري هاي مزمن در ايران، طي سي سال گذشته حمايت کند.
وي سرانه مصرف شير در ايران را 70 تا 80 کيلوگرم در سال اعلام کرد و گفت: در اروپاي شمالي و آمريکاي شمالي اين رقم بين 300 تا 500 کيلوگرم است.