هزینه جراحی زیبایی بینی در حال حاضر بین 4 تا 7 میلیون تومان برآورد می شود. البته مبالغ کمتر از این رقمها نیز از متقاضیان جراحی زیبایی بینی گرفته می شود
تاريخ انتشار: يکشنبه ۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۲۰
جراحی زیبایی بینی از جمله جراحیهای شایع در ایران است که متاسفانه روند رو به افزایش آن، مشکلات زیادی در پی داشته است. اما آنچه در این بین بیش از هر موضوعی می تواند مورد توجه قرار گیرد، آسیبهای روحی و روانی ناشی از جراحی های ناموفق است.به گزارش مهر، جراحی زیبایی بینی یکی از شایعترین جراحیهای پلاستیک در ایران است که روند رو به افزایش آن به خصوص در بین زنان و مردان میانسال، شرایط ناخوشایندی را رقم زده است که تبعات اجتماعی آن به مراتب نگران کننده تر از آسیبهای پزشکی آن است.
دکتر علی اصغر پیوندی متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به سیر صعودی جراحی زیبایی بینی در دنیا، معتقد است که افزایش جراحی زیبایی بینی در ایران، نمی تواند روند خوبی باشد.
وی، درخواستهای خود بیماران را یکی از دلایل افزایش تقاضا برای جراحی پلاستیک و زیبایی بینی عنوان می کند و می گوید: افراد معدودی هستند که در کشور این قبیل جراحی های زیبایی و پلاستیک را انجام می دهند. جراحان پلاستیک و گوش و حلق و بینی، افرادی هستند که می بایست این نوع اعمال جراحی را انجام دهند ولی متاسفانه همکاران دیگری هم وارد این عرصه شده اند.
رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ با اشاره به روند صعودی جراحی زیبایی بینی در دنیا، می گوید: باید اذعان داشت که افزایش تقاضا برای این نوع اعمال جراحی نمی تواند روند خوبی باشد. زیرا ممکن است در این بین، درمان بعضی بیماریها که برای سلامتی افراد مضر هستند، فراموش شود. یعنی اینکه، جراح گوش و حلق و بینی به سراغ جراحی زیبایی برود و از انجام سایر عملهای جراحی باز بماند.
پیوندی در ارتباط با گرایش مردان در سنین بالا به انجام جراحی پلاستیک و زیبایی بینی، معتقد است که با توجه به اینکه شرایط فیزیولوژیک بدن و چهره افراد در سنین بالا دستخوش تغییر می شود، فرد می خواهد احساس جوانی و شادابی را داشته باشد. از همین رو، میل به گرایش به جراحی زیبایی بینی در این قبیل افراد نیز وجود دارد.
این متخصص گوش و حلق و بینی در مورد هزینه های جراحی زیبایی بینی در کشور نیز، می گوید: چون هزینه های جراحی زیبایی تحت پوشش بیمه ها نیست، در نتیجه نمی توان هزینه واحدی برای آن تعریف کرد و اصولا بر اساس شرایط توافقی دریافت می شود.
این در حالی است که گزارشها از مطب های جراحان پلاستیک، نشان می دهد هزینه جراحی زیبایی بینی در حال حاضر بین 4 تا 7 میلیون تومان برآورد می شود. البته مبالغ کمتر از این رقمها نیز از متقاضیان جراحی زیبایی بینی گرفته می شود که جراحی ها توسط پزشکان خارج از رشته رینوپلاستی انجام می شود. به طوریکه در مواردی، این هزینه تا 2 میلیون تومان هم دریافت می شود.
دکتر محمد فرهادی متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه در اعمال جراحی بینی و صورت، هدف، بهتر شدن ظاهر بینی و صورت و یا برطرف کردن نقص مادرزادی و تروماتیک بینی و یا بهبود نواقص تنفسی است، معتقد است که انجام عمل بینی لزوماً به معنای کوچک کردن افراطی بینی نیست و رینوپلاستی مدرن شامل رفع نقایص تیغه بینی و در کل همان رینوپلاستی کارکردی است.
وی با اشاره به ضرورت و نیاز آشنایی با آناتومی و کارکردهای داخل بینی، می افزاید: با توجه به آموزش کامل اعمال جراحی داخل و زیبایی بینی در دوره دستیاری قاعدتاً متخصصین گوش و حلق و بینی از جمله رشتههایی هستند که قادر به انجام این عمل به شکل صحیح آن خواهند بود.
توهم خودزشت پنداری
از نگاه رفتاری توهم خودزشت پنداری و نقش دوستان در یادآوری نیاز جراحی عوامل اصلی مراجعه بوده و امروز در کشور ما جراحی بینی یک امتیاز اجتماعی محسوب می شود که در میان زنان و مردان تقریبا به اندازه مساوی رسیده بطوریکه حتی کسانی که قادر به انجام اینگونه جراحیها نیستند با چسباندن چسبهای مخصوص تظاهر به آن می کنند.
تبلیغات این قبیل جراحیها مخصوصا از طریق ماهواره ها عامل اصلی گرایش رفتاری به آن بوده و 80 درصد از افراد بعد از جراحی بینی وقتی به این واقعیت رسیدند که زیبایی آنها چندان تغییر نکرده دچار افسردگی می شوند.
نبود آمار دقیق از جراحی زیبایی در کشور
این در حالی است که آمار مستند و دقیقی از انجام جراحی زیبایی بینی در کشور وجود ندارد و هر آنچه از زبان پزشکان و دست اندرکاران نظام سلامت عنوان می شود، آماری است که بر اساس مشاهدات و گزارشهای تقریبی اعلام می شود. در همین حال دکتر محسن نراقی رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی معتقد است که بیش از 90 درصد جراحیهای زیبایی در کشور مربوط به جراحی پلاستیک بینی است.
وی با اشاره به روشهای جراحی و غیرجراحی برای جوان سازی صورت، می گوید: در روش غیر جراحی، تزریق مواد فلج کننده عضلات برای رفع چین و چروک ناحیه پیشانی و تزریق مواد پر کننده برای رفع چروک و خطوطی که بیشتر در قسمت تحتانی صورت دیده می شود، مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی معتقد است که انجام روشهای جراحی و غیرجراحی برای جوان سازی صورت توسط متخصصین این رشته باید انجام شود. زیرا، اگر این روشها به صورت صحیح انجام نشود، عوارض نامطلوبی برای بیمار بر جای می گذارد.