فرمانده نیروی دریایی آمریکا: رویارویی با ایران در تنگه هرمز خواب از چشمانم ربوده است
آمریکا با خط قرمز خواندن تداوم ترانزیت نفت از تنگه هرمز، اعلام کرده، که اجازه نخواهد داد ایران تنگه هرمز را مسدود کند.
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۵۴
فرمانده نیروی دریایی آمریکا روز سه شنبه اظهار داشت، آمادگی برای رویارویی احتمالی در تنگه هرمز موضوعی است که خواب را از چشم وی ربوده است. به گزارش فارس به نقل از ساندی تایمز ، فرمانده نیروی دریایی آمریکا روز سه شنبه اظهار داشت، آمادگی برای رویارویی احتمالی در تنگه هرمز موضوعی است که خواب را از چشم وی ربوده است.
دریاسالار جاناتان گرینرت، که در ماه سپتامبر گذشته به سمت فرماندهی عملیات نیروی دریایی آمریکا منصوب شد، اظهار داشت: «اگر از من بپرسید که چه چیزی شبها مرا بیدار نگه می دارد، در جواب شما خواهم گفت، تنگه هرمز و اتفاقاتی که در خلیج فارس در حال رخ دادن است.» اظهارات گرینرت، به دنبال تهدید ماه گذشته ایران مبنی بر مسدود کردن تنگه هرمز، مهم ترین گذرگاه دریایی انرژی جهان، در صورت تشدید تحریم ها علیه این کشور بیان شده است. آمریکا با خط قرمز خواندن تداوم ترانزیت نفت از تنگه هرمز، اعلام کرده، که اجازه نخواهد داد ایران تنگه هرمز را مسدود کند.
زمانی که از علت بی خوابی این ژنرال آمریکایی ناشی از رویارویی در تنگه هرمز سوال شد، او در پاسخ گفت: «من مسئول سازمان دهی امور هستم. از طرفی من یک مربی و تجهیز کننده نیروها نیز هستم و باید اطمینان حاصل کنم که نیروهای ما برای انجام درست عملیات به درستی تجهیز شده اند.» وی افزود: «من باید مطمئن شوم، نیروهای ما که در حال رفت و آمد و گشت زنی در این منطقه هستند، قادر به رویارویی با شرایط منطقه هستند و توانایی محافظت از خود، پاسخ گویی به حملات دشمن و مواجهه با تهدیدات زیر دریایی های دشمن را دارند.»
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اوایل هفته جاری گفته بود، بستن تنگه هرمز برای آمریکا، اقدامی غیرقابل تحمل خواهد بود. دمپسی با حضور در یک برنامه تلوزیونی اضافه کرده بود: «بله آنها می توانند تنگه را ببندند... اما ما وارد عمل خواهیم شد و تنگه را مجددا بازگشایی خواهیم کرد.» در همین حال نورتون شوارتز، رئیس ستاد نیروی هوایی آمریکا روز دوشنبه به رویترز گفت، نیروی هوایی آمریکا نقش مشخصی در عملیات احتمالی بازگشایی تنگه هرمز ایفا خواهد کرد.
وی افزود، نیروی هوایی آمریکا می تواند با ایجاد برتری هوایی به صورت متمرکز در یک منطقه محدود و یا به صورت گسترده، از سایر نیروهای ارتش آمریکا حمایت کند و از طریق تجهیزات ماهواره ای در اختیار خود، امنیت شبکه های ارتباطی نیروهای آمریکایی را تامین کند. بر اساس این گزارش، نیروی هوایی آمریکا همچنین نقش کلیدی ای در فراهم نمودن اطلاعات جاسوسی از طریق تجهیزات ماهواره ای و هوایی بر عهده دارد.