آستیگماتیسم یکی از مشکلات انکساری چشمی است که معمولا مبتلایان به آن از بیماری خود اطلاعات چندانی ندارند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۰
دکتر ساغری، متخصص قرنیه گفت: «آستیگماتیسم یکی از مشکلات انکساری چشمی است که معمولا مبتلایان به آن از بیماری خود اطلاعات چندانی ندارند.»
دکتر ساغری، چشم پزشک و متخصص قرنیه گفت: «علی الرغم اینکه آستیگماتیسم پدیده بسیار شایعی در بیماریهای چشمی به حساب میآید، اما بسیاری از مبتلایان به این بیماری چشمی، در رابطه با این بیماری اطلاعاتی ندارند.»
وی افزود: «در قدامیترین قسمت کره چشم، بافتی شفاف و به شکل نیم کره وجود دارد؛این بخش قرنیه نامیده میشود که در هنگام عبور نور، آن را دچار انکسار کرده و بعد به چشم وارد میکند. زمانی پیش میآید که قرنیه از حالت کروی شکل خود خارج شده و مانند توپ راگبی از دو سمت تا حدودی به سمت مرکز انحراف پیدا میکند، در این حالت آستیگماتیسم به وجود میآید.»
در نتیجه بروز بیماری آستیگماتیسم، نور عبور کرده از قرنیه به طریقه استاندارد به شبکیه انتقال پیدا نمیکند و همین موضوع باعث در تار و ناواضح شدن اشیاء در دید فرد مبتلا میشود.»
به گفته این متخصص قرنیه، اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم آستیگماتیسم بیماری به حساب نمیآید. بلکه یک نوع مشکل انکساری است که البته شیوع بسیار زیادی هم دارد.
دکتر ساغری ادامه داد: «آستیگماتیسم تحت شرایط متفاوتی میتواند به وجود بیاید. یکی از این دلایل فشاری است که بر اثر بیماریهای پلک مانند افتادگی به قرنیه وارد میشود. ولی در اکثر قریب به اتفاق موارد این بیماری جنبه وراثتی دارد. ضربه، تروما و صدمات وارده به قرنیه نیز از دیگر دلایلی است که کار قرنیه را مختل کرده و منجر به بروز آستیگماتیسم میشود.»
وی گفت: «این مشکل چشمی، در افرادی که درصد بالایی از آستیگماتیسم را دارند به شکل تاری چشم، دفورم شدن تصاویر اشیاء بروز میکند. در سطوح خفیفتر آستیگماتیسم ایجاد خستگی پیش از موعد و احساس ناراحتی در چشمها و سردرد میکند.»
دکتر ساغری خاطر نشان کرد: «آستیگماتیسم از آن دسته مشکلات چشمی است طول زمان میتواند از لحاظ محور و کانون و شدت تغییر کند. در چنین شرایطی مراجعات مکرر به پزشک و کنترل مداوم چشم آستیگمات میتواند در هر شرایطی دید شما را شفاف و دقیق کند.»