كشورهاي آسياي شرقي نيز به جمع ساير كشورهاي استقبال كننده از دانش و توان افراد متخصص و نخبه كشور پيوستند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۵:۲۶
عضو هيئت علمي دانشكده مهندسي معدن دانشگاه صنعتي اميركبير با انتقاد از عدم بهره گيري از دانش و علم افراد متخصص در پشبرد اهداف بخش معدن كشور، گفت: فرار مغزها در كشور از سر گرفته شده است.
حميدرضا رمضي در گفت و گو با موج، با اعلام اين مطلب، افزود: كشورهاي آسياي شرقي نيز به جمع ساير كشورهاي استقبال كننده از دانش و توان افراد متخصص و نخبه كشور پيوستند.
وي تصريح كرد: بي توجهي به ايجاد شرايط مناسب كاري و عدم ارائه تسهيلات مناسب به متخصصان دانشگاهي كشور در تمامي حوزه ها، از جمله بخش معدن موجب شده بسياري از فارغ التحصيلان دانشگاهي، خدمات، طرح ها و پروژه هاي خود را به ساير كشورها ارائه دهند.
وي اظهار داشت: تا كنون شاهد خروج و فرار مغزهاي كشور به سمت كشورهاي اروپايي به خصوص كشورهاي اروپاي غربي، كانادا، استراليا و آمريكا بوديم اما اخيرا برخي از كشورهاي آسياي شرقي نيز استقبال گسترده اي را از دانش و توان متخصصان داخلي به عمل آورده اند.
رمضي با اعلام اينكه همه شرايط در كشور دست به دست هم داده اند تا مغزهاي متفكر از كشور به خوبي خارج شوند! ادامه داد: نبود فضاي مناسب كسب و كار و عدم ارائه تسهيلات براي اين قشر از متخصصان كشور، زمينه خروج مغزهاي متفكر را فراهم آورده است و برفرآيند فرار مغزها قوت بخشيده است.
اين كارشناس حوزه معدن در ادامه با بيان اينكه هم اكنون بسياري از محدوده هاي وسيع معدني در اختيار دولت قرار دارد و مديريت آنها نيز به دست افراد غير متخصص سپرده شده است، اذعان داشت: بايد مديريت در اين حوزه ها بهينه شود و در اين مقوله از وجود افراد متخصص بهره كافي را برد.
به گفته رمضي، متاسفانه هم اكنون ورود افراد متخصص در حوزه فعاليت هاي صنعتي و معدني كشور بي اهميت شده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي اميركبير در پايان خاطرنشان كرد: وجود افراد غير متخصص خصوصا دربخش معدن، اين بخش را با ركود روبرو كرده است.