مردم نسبت به قولهايي كه داده ميشود با شك و ترديد نگاه ميكنند
اگر مسئله تنظيم خانواده اصلاح شود كاهش جمعيت در كشور اتفاق نخواهد ...
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۰۴
تيترآنلاين - رئيسجمهوري، هفتم ارديبهشت ماه با تكرار سخنان گذشتهاش بر ضرورت افزايش جمعيت، گفته بود: «يك مشت آدم خيال ميكنند كه آنها روزي مردم را ميدهند و به محض اينكه خانوادهاي داراي 3 فرزند و يا 4 فرزند ميشود به آن خانواده اعتراض ميكنند، انگار كه آنها ميخواهند روزي اين خانواده را بدهند. به شما چه كه چند بچه كافي است؟ چرا قانون ميگذاريد كه كسي از 3 بچه بيشتر حق ندارد داشته باشد؟»
سيد عليرضا مرندي نماينده مردم تهران،ري و شميرانات در اولين نطق ميان دستور يكشنبه مجلس روز معلم و روز كارگر را گرامي داشت و اظهار داشت: قبل از پيروزي انقلاب برنامه تنظيم خانواده وجود داشت ولي به دلايل غيرشرعي بودن به آن توجه نميشد ولي بعد از پيروزي انقلاب با توجه به گسترش شبكه بهداشتي در كشور رشد جمعيت به 3.2 افزايش يافت.
وي ادامه داد: شرايط جنگ باعث افزايش دانشآموزان در مدارس كشور و همچنين مدارس چند شيفته شد. مرندي در اين رابطه افزود: طبق مطالعات مناسبترين سن براي بارداري 20 تا 26 سالگي است و حتي در سنين 34 سالگي بارداري پرمخاطره دانسته شده است و اين مسئله در سنين فوق نهي شده است.
نماينده مردم تهران همچنين اظهار داشت: بعد از آنكه امام (ره) اجازه بحث در خصوص مسئله تنظيم خانواده رادر دانشگاه و محافل عمومي صادر كردهاند هيچيك از مراجع در خصوص اين مسئله اشكالي را بيان نكردهاند و مجلس هم اين مسئله را تصويب كرد و اعتباري را براي آن اختصاص داد.
اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان كرد: نتيجه مصوبات مجلس و اقداماتي كه در خصوص تنظيم خانواده صورت گرفته بود، اين شد كه رشد جمعيت از 3.2 به 1.2 كاهش يابد و هم اكنون اين رقم در حدود 1.06 است.
مرندي گفت: بايد توجه كرد كه تنظيم خانواده در كشور ما بحثي اختياري است كه طبق آن حمايت دولت از فرزند چهارم به بعد محدود ميشود.
وي با اشاره به مشكلاتي كه بر سر راه ازدواج جوانان وجود دارد خاطرنشان كرد: ازدواج نكردن و دير ازدواج كردن جوانان باعث ارتكاب گناه و همچنين نداشتن فرزند و تك فرزندي در بسياري از خانوادهها شده است و بر اين اساس دولت و مجلس بايد براي تسهيل در ازدواج جوانان اقدامات ملموسي را انجام دهند كه البته اين مسئله خود به خود به افزايش جمعيت كمك ميكند.
مرندي اظهار داشت: در حال حاضر حتي اگر مسئله تنظيم خانواده اصلاح شود كاهش جمعيت در كشور اتفاق نخواهد افتاد چرا كه مردم نسبت به قولهايي كه براي آينده داده ميشود قدري با شك و ترديد نگاه ميكنند. اين نماينده مجلس اظهار داشت: جوانان به دليل مشاهده زندگي اشرافي برخي و همچنين چشم و هم چشميهايي كه در جامعه وجود دارد در سن مناسب اقدام به ازدواج نميكنند كه اين مسئله مشكلاتي را در سطح جامعه بوجود آورده است.
وي گفت: گزارشي به برخي مسئولين ارائه شده است كه رشد مواليد در برخي استانها در اين گزارش منفي ذكر شده كه وزارت بهداشت اين مسئله را رد كرده است.
وي افزود: اگر به هر دليل نيازمند توازن جمعيت در كشور هستيم اين مسئله تنها از طريق اقدامات زيربنايي مقدور است و در اين راستا بايد گفت هر اقدام كارشناسي نشده از اين دست فقط فقر را در كشور دامن ميزند و ما را از عدالت دور ميكند.
پزشكيان نيز ديروز سخنراني پيش از دستور خود را با اين جملات شروع كرد كه واقعيت جامعه اين است كه بيكاري، بيعدالتي و محروميت در جامعه بهشدت به چشم ميخورد. وي افزود: در مناطق محروم دانشآموزاني كه در كلاسهاي درس با آن شرايط بد درس ميخوانند از لحاظ امكانات در وضعيت همساني با مناطق ديگر نيستند. مردم در بيمارستانها با مشكلات عديدهاي مواجهند كه لازم است دولت هر چه سريعتر نسبت به آن راه چارهاي بينديشد.
بحث كنترل جمعيت موضوعي بسيار اساسي و مهم است. اگر توانستيم براي جمعيت موجود كار، اشتغال، رفع محروميت، امكانات فراهم كنيم و مانع از بروز ناهنجاري در جامعه مانند اعتياد و طلاق و... شويم آنگاه ميتوانيم سخن از جمعيت 200 - 100 ميليوني بگوييم.