اينكه ما براي مخالفت با فردي و يا جرياني به شيوههاي سخيفي روي بياوريم كه مدتهاست دوره و زمانه آن گذشته است، با هيچ منطقي سازگار نيست.
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۰۷
تيترآنلاين -«اين جهان كوه است و فعل ما ندا !...»عنوان يادداشت روز سه شنبه روزنامهي اطلاعات به قلم فتح ا...آملي است كه در آن ميخوانيد؛ طي چند روز گذشته، ماجراي سخنراني يكي از نمايندگان مجلس در صحن علني و حمله او به دولت و رئيس دفتر و مشاور رئيسجمهور و انتقاد از برگزاري اجلاس و همايش ايرانيان مقيم خارج از كشور، در محافل مختلف محل بحث بوده است. اصل ماجرا را حتماً ميدانيد اما براي اطلاع آن دسته از خوانندگان محترم كه در جريان اصل واقعه نيستند به طور اختصار توضيحاتي عرض ميكنم:
الياس نادران، نماينده اصولگراي مجلس، در جريان سئوال از وزير امور خارجه و در انتقاد از سياستهاي اين وزارتخانه و بويژه در همايش ايرانيان مقيم خارج از كشور، به يكباره مسايل جديدي را مطرح كرد كه در متن تايپي سئوال از وزير نبود.
از جمله اين كه مطرح كرد در اجلاس و همايش مذكور، مشروبات الكلي سرو شده است و يا اينكه رئيس دفتر رئيسجمهور در جريان سفر به واشنگتن، با يكي از مقامات آمريكا به طور پنهاني مذاكره كرده است.» طرح همين مسايل در صحن علني مجلس، موجب واكنش معاون پارلماني رئيسجمهور و جمعي از نمايندگان طرفدار دولت شده و طرح آن را در چنين شرايطي كه همه دم از وحدت ميزنند، موجب اختلاف افكني و نشانه بيتقوايي دانسته و آن را محكوم كردهاند، روزنامه دولتي ايران نيز روز گذشته انتساب ادعاهاي ناروا به دولت از تريبون مجلس را مورد انتقاد قرار داد و آن را به درستي برخلاف توصيههاي مقام معظم رهبري درباره ضرورت وحدت قواي سهگانه دانست.
نگارنده بيآنكه بخواهد از آقاي مشايي به عنوان رئيس دفتر رئيس محترم جمهور و يكي از خبرسازترين چهرههاي سياسي سالهاي اخير دفاع و يا از ايشان انتقاد كند صرفاً حيات و حضور و استمرار روش اتهام زني و بيتقواييهايي از اين دست را از جانب هر كه و هرچه باشد غيراسلامي و مذموم و ناپسند ميشمارد.
اينكه ما براي مخالفت با فردي و يا جرياني به شيوههاي سخيفي روي بياوريم كه مدتهاست دوره و زمانه آن گذشته است، با هيچ منطقي سازگار نيست.
يادمان نرفته است كه در گذشته براي حذف افرادي از صحنه سياسي و يا اقتصادي و اجتماعي كشور،گاه يكي از معمولترين اخباري كه منتشر ميشد اين بود كه در بازرسي از منزل فرد مذكور مقادير معتنابهي از نوارهاي ويدئويي و سيديهاي مستهجن و غيراخلاقي كشف شده است. و يا همراه با مقادير زيادي عكس و فيلم مستهجن، چند شيشه مشروب الكلي و مقداري مواد مخدر و... كشف شده است.
اين خبرها پخش ميشد و ديگر هيچ فرصت دفاعي هم براي آن بنده خدا و آبروي برباد رفتهاش وجود نداشت و كسي هم نميپرسيد كه شما اگر براي پيدا كردن اسناد جاسوسي و يا وابستگي و يا كشف اسلحه و مهمات دستور بازرسي از خانه او را دريافت كردهايد چه كاري به فيلمها و عكسهاي خانوادگي و يا كشوها و كمدهاي اتاق خواب و يا قفسههاي يخچال طرف داشتهايد كه اينها را هم به عنوان مدرك جرم مطرح ميكنيد؟!...
مدتي بود كه ديگر چنين خبرهايي مطرح نميشد و انتشار اخبار درباره برخي افراد و چهره هاي سياسي كمي منطقيتر و عادلانهتر و جوانمردانهتر شده بود اما باز در جريان انتخابات رياست جمهوري، از چند ماه قبل و نيز چند ماه بعد از آن، تشبّث به اخباري از اين دست كه شيوههاي چندان جوانمردانهاي براي حذف و طرد رقيب سياسي به حساب نميآيد، دوباره باب شد كه هيچ نسبتي با تقواي سياسي و اخلاقي نداشت و بعد از انتخابات رياست جمهوري و با توجه به مسائل پيش آمده و به بهانه مقابله با جريان فتنه و تحت اين لوا و شعار، شاهد انواع تهمتافكنيها و اتهامزنيهاي يكطرفه و ناجوانمردانه اي بودهايم كه خوشبختانه يا متأسفانه گاه داعيه ولايتمداري نيز داشتهاند و طرفداران سينهچاك دولت هم بودهاند و من تعجب ميكنم كه حال چرا خود از رواج اين رويه و روحيه خرده ميگيرند و ميرنجند؟!.
به هر حال اين سنت و روشي بوده است كه خود باب كردهايم و با آن به جنگ رقبا رفتهايم حال چگونه انتظار داريم همين روش دامان خودمان را نيالايد؟
سئوالي كه بنده، به عنوان يك برادر از دوستان رسانهاي دارم اين است كه خبر ديدار رئيس جمهور سابق، آقاي خاتمي از مصر و ديدار و مذاكره سري و پنهاني! با رئيس جمهور مصر را چه كسي منتشر كرد و چه ارگاني حتي حاضر نشد جوابيه ايشان را چاپ كند كه قسم ميخورد اصلاً به مصر نرفته است چه برسد به اينكه با مبارك هم ديدار كرده باشد؟
حال چگونه انتظار است فرد ديگري نگويد كه رئيس دفتر رئيس جمهور در سفر به واشنگتن با سفير سابق آمريكا در اسرائيل ديدار كرده و در همايش ايرانيان مقيم خارج عرقخوري هم شده است؟!
آقاي مشايي اعلام كرده است كه تا به حال حتي به واشنگتن سفر نكرده چه برسد به اينكه با سفير آمريكا ديدار كرده باشد... بنده اين حرف را كاملاً قبول و باور ميكنم و اصولا هجمه هاي گاه غير منصفانه و پر حجم نسبت به ايشان كه اخيرا فراوان و به هر مناسبت نيز شده است را همچنين ناروا مي دانم و جداي آن اصولا دست يازيدن به شيوههاي ناپسند در عرصه انديشه و سياست و فكر و نظر را بالاتر از بچه بازي بلكه نوعي ناجوانمردي و حتي در برخي موارد نوعي زذلت ميدانم اما چه خوب است ما همگي ياد بگيريم كه بيتقوايي نكنيم. اتهام نزنيم. به اين بهانه كه طرف از ما نيست و يا مثل ما و با تعريف ما طرفدار ولايت نيست و يا با دولت ما نيست و يا در دسته و گروه ما نيست، آبرويش را نبريم و دروغ به او نبنديم و تهمت به او نزنيم. در دين ما تهمت و غيبت و دشنام و ناسزا حتي در مورد نامسلمانان جايز شمرده نشده چه برسد به مسلمانان، سپس كار بد مصلحت آن است كه مطلق نكنيم...
تهمت زدن بد است. بداخلاقي ناپسند است بيتقوايي نارواست اينها را دين ما ميگويد.آبروي ديگران مثل ناموس ديگران محترم است. سعي كنيم با حرف و سخن و خبر و اتهام و عمل ما بيهوده بر زمين نريزد. اين روزها و شبها، روزهاي روزه و شبهاي قدر است. اولين توصيه دين ما در اين شبها و توصيه هميشگي مولا و مقتداي شهيدمان كه امشب همه سوگوار اوييم و در عزايش خون گريه مي كنيم ، تقوا بوده و هست.
اصلاً قرآن به سر همه ما در آستانه سحر امشب كه شب قدر است با دعا و درخواست تقوا و استغاثه به درگاه خداوند براي مصون ماندن از آتش جهنم آغاز ميشود.
بياييم همگي از خدا بترسيم ودر همه حال و در هر كار ، هر قول ، هر حرف و هر عمل ،تقوا پيشه كنيم. و بدانيم كه اگر بيتقوايي رواج يابد دامان خود ما را بيشتر ميسوزاند.
به قول مولاناي عزيز : اين جهان كوه است و فعل ما ندا....