زنان کمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند چرا که میزان آب بدنشان بیشتر است در عین حال زنان شیرده به دلیل تولید شیرباید حداقل ۱و نیم تا ۲ لیتر آب بیشتر از نیاز معمول میل کنند
تاريخ انتشار: شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۱۱
برای پیشگیری از گرمازدگی تعادل آب در بدن بسیار ضروری است. از دریافت رژیمهای غذایی با درصد بالای پروتئین به ویژه در فصل گرما پرهیز کنید.
زنان کمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند چرا که میزان آب بدنشان بیشتر است در عین حال زنان شیرده به دلیل تولید شیرباید حداقل ۱و نیم تا ۲ لیتر آب بیشتر از نیاز معمول میل کنند.
به گزارش ایلنا، مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه ضمن بیان این مطلب افزود: برای پیشگیری از گرمازدگی تعادل آب در بدن بسیار ضروری است. با توجه به تعریق زیاد در این فصل و احتمال بهم خوردن این تعادل باید مصرف مایعات را بیشتر کرد.
سمانه یوسفی مقدم گفت: نوشیدن شربتهای خنک البته کم شیرین مانند گلاب، خاکشیر و بیدمشک میتواند به کاهش دمای بدن کمک کند. همچنین استفاده از انواع سبزیجات به ویژه سبزیجات پر آب مانند کاهو و خیار در وعدههای غذایی همچنین میوههای پر آب (مانند هندوانه و طالبی) در میان وعدهها به نگهداری آب بدن کمک زیادی میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: استفاده از چاشنیهای مناسب سالاد مانند آب لیمو، آب غوره و ماست به جای سس همچنین نوشیدن مایعاتی مانند دوغ که کمی نمک دارند و تمایل بدن را به نوشیدن آب افزایش میدهند، مفید است.
وی افزود: از دریافت رژیمهای غذایی با درصد بالای پروتئین به ویژه در فصل گرما پرهیز کنید چرا که مصرف زیاد (بیشتر از نیاز) پروتئین به ویژه نوع حیوانی آن علاوه بر دیگر مضرات نیاز بدن به آب را افزایش میدهد.
مسئول واحد تغذیه در مورد بروز گرمازدگی در افراد گفت: در این حالت باید همراه با خنک کردن بیمار نوشیدنیهای خنک نیز به او بدهید.
ترجیحا شربتهای رقیق خانگی بجای آب استفاده شود و هر ۲۰ دقیقه ۱۵۰ تا ۲۰۰ سی سی از این مایعات خنک را جرعه جرعه بنوشد. (برای تهیه شربت میتوان به ازای هر یک لیوان آب ۲تا ۳ قاشق مرباخوری شکر یا شربت غلیظ اضافه کرد). همچنین آب سبزیها مانند گوجه فرنگی وهویج که با مقداری آب ساده رقیق شده باشد، ترکیبات آب میوه و سبزیجات و عرقیات سنتی مفید هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: همچنین دقت به این نکته بسیار مهم است که نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند چای، قهوه، نسکافه و نوشابه خصوصا نوشابههای گاز دار و آب میوههای صنعتی نیز به علت شیرینی زیاد باعث بالا رفتن قند خون و از دست رفتن آب بیشتری از بدن میشوندبه هیچ وجه توصیه نمیشود.
سمانه یوسفی مقدم گفت: سالمندان با توجه به اینکه بدنشان در مقایسه با جوانترها میزان آب کمتری دارد و احساس تشنگی در آنها کمتر است بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند این افراد میتوانند به آب موادی مانند طعم دهندهها وادویههایی که به آن علاقمندند اضافه کنند (گلاب، بیدمشک، هل ودارچین گزینههای مناسبی هستند).
وی در پایان افزود: همچنین بهتر است بدانید زنان کمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند چرا که میزان آب بدنشان بیشتر است در عین حال زنان شیرده به دلیل تولید شیرباید حداقل ۱. ۵ تا ۲ لیتر آب بیشتراز نیاز معمول میل کنند.