عضو شوراي پول و اعتبار: هر كسي برروي موج طلا سوار شده سود كرده است
هركسي كه امسال برروي اين موج سوار شده، سود بالايي برده است ولي هميشه اين بازار حبابي است و زماني كه اين حباب از بين برود، همان كساني كه سود كردهاند، صد برابر، تاوان ميدهند
تاريخ انتشار: جمعه ۳۰ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۴۰
عضو شوراي پول و اعتبار در پاسخ به اين پرسش كه در شرايطي كه مردم با خريد طلا و سكه بيش از 70 درصد سود را نصيب خود كردهاند، آيا از سود 21 درصدي بانكها استقبال ميكنند؟ گفت: هركسي كه امسال برروي اين موج سوار شده، سود بالايي برده است ولي هميشه اين بازار حبابي است و زماني كه اين حباب از بين برود، همان كساني كه سود كردهاند، صد برابر، تاوان ميدهند و اين صددرصد در اقتصاد ملي اثرگذار خواهد بود. داريوش پاكبين به خبرنگار تعاون ايسنا اظهار كرد: مصوبه شوراي پول و اعتبار مبني بر افزايش نرخ سود تسهيلات بانكي درحقيقت به نرخ عقود اسلامي مربوط است و هدف مصوبه از افزايش نرخ سود، جمعآوري نقدينگيهاي مردم در جامعه است.
وي افزايش نرخ سود را در تنظيم بازار ارز و جلوگيري از هجوم سرمايههاي مردمي به سمت بازار طلا موثر خواند و گفت: با اين كار نقدينگيهاي سرگردان جامعه جمعآوري ميشود و كمك ميكند كه بورس و بازار ارز و طلا از حالت حبابي خارج شود و به شكل واقعي درآيد.
پاكبين تصريح كرد: دستاورد اين مصوبه اين است كه مردم با سود كمتر ترجيح ميدهند در جاي امنتري مثل بانكها سرمايهگذاري كنند، درنتيجه نقدينگي در بخش بانكها زياد ميشود و توانمندي بانكها در بخش وام دهي بالا ميرود.
رييس اتاق تعاون ايران در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين مصوبه در اعطاي تسهيلات بخش تعاون اثرگذار است، گفت: اگرچه بانكها در حال حاضر به بخش تعاون كمتر وام ميدهند ولي از نظر ما چون به اقتصاد ملي كمك ميكند، تاثيرگذار است.