احتمال استفاده قذافي از سلاح شيميايي براي نجات خود
عبدالفتاح یونس وزیر دفاع قذافی که از وی جدا شد و دو هفته پیش به قتل رسید پیشتر هشدار داده بود اگر قذافی شهر استراتژیک زاویه را از دست دهد در به کار گیری سلاح شیمیایی درنگ نخواهد کرد.
تاريخ انتشار: جمعه ۲۸ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۲۲
برخی از احتمال استفاده معمر قذافی دیکتاتور لیبی از سلاح شیمیایی برای نجات خود نگرانند. روزنامه القبس چاپ کویت در گزارشی از تحولات لیبی نوشت انقلابیون در نبرد با نیروهای قذافی پیشرویهای زیادی به دست اورده اند و راه برای رفتن به سوی طرابلس پایتخت را هموار می کنند.
با این حال نیروهای قذافی در روزهای گذشته برای جلوگیری از پیشروی انقلابیون، از موشکهای روسی اسکاد استفاده کرده اند. همین مسئله بسیاری را از آینده جنگ در لیبی نگران کرده است زیرا این احتمال را می دهند که قذافی برای نجات حکومت خود ممکن است از سلاح شیمیایی برضد مخالفان استفاده کند، مسئله ای که فاجعه بار خواهد بود. برخی از شخصیتهای بلند پایه دولت قذافی که از وی جدا شده اند گفته اند وی همچنان دو سوم از زرادخانه سلاحهای شیمیایی به ویژه گاز خردل را که در دهه نود خریداری کرده است در اختیار دارد.
بنابر اعلام منابع اطلاعاتی امریکا، قذافی همچنان حدود ده تن گاز خردل در اختیار دارد و می تواند بیش از دویست موشک اسکادی را که در اختیار دارد به کلاهکهای شیمیایی مجهز کند. با این حال سوال مهم این است که در چنین وضعی برخورد ناتو چگونه خواهد بود و آیا از سلاح هسته ای برضد قذافی استفاده خواهد کرد یا خیر، زیرا بنا بر قطعنامه شورای امنیت، ناتو برای حمایت از مردم غیر نظامی در لیبی دخالت کرده است و استفاده از سلاح کشتار جمعی با ماموریت آن منافات دارد.
عبدالفتاح یونس وزیر دفاع قذافی که از وی جدا شد و دو هفته پیش به قتل رسید پیشتر هشدار داده بود اگر قذافی شهر استراتژیک زاویه را از دست دهد در به کار گیری سلاح شیمیایی درنگ نخواهد کرد.
در همین حال از طرابلس خبر می رسد که با پیشروی انقلابیون در جنگ با نیروهای قذافی و احتمال عزیمت آنان به سوی طرابلس پایتخت، نیروهای قذافی در ورودی ها و خروجی های این شهر مستقر شده و رفت و آمدها را به شدت زیر نظر دارند.
به گزارش واحد مركزي خبر، همزمان برخی منابع اعلام کردند همین مسئله باعث نگرانی ساکنان طرابلس شده است به گونه ای که با وجود مخالفت قذافی، هر روز شماری از آنان از این شهر فرار می کنند و به سوی مناطق غربی که زیر سیطره انقلابیون قرار دارد یا به سوی مرزهای مشترک لیبی و تونس فرار می کنند. در همین حال مقامات امریکایی اعلام کردند دو هواپیمای جاسوسی بدون خلبان را برای مراقبت اوضاع بر فراز لیبی به پرواز درآورده اند.
برخی خبرها هم حاکی است شماری از مقامات حکومت قذافی از کشورهای اروپایی در خواست پناهندگی سیاسی کرده اند.