تيترآنلاين - لختي آرامش در کنار سواحل خزر براي يک ايراني حدود 600 تا 800 هزار تومان آب ميخورد. حال همين استراحت چند روزه در برخي کشورهاي همسايه کمتر از اين عدد تمام ميشود. گرجستان از اين دست مقاصد است که برنامه ويژهاي براي جذب گردشگران ايراني تدارک ديده است.
دژ تاريخي گونيو در بندر باتومي به گزارش خبرگزاري ميراث فرهنگي در شرايطي که واحدهاي خدماتي گردشگري در ايران ميلي به رقابت با هم ندارند که در نهايت به کاهش قيمت و افزايش کيفيت خدمات شود؛ همسايگان غربي و شمالغربي ما، در رقابت براي جذب گردشگران ايراني گوي سبقت از هم ربودهاند و هر روز مقاصدي جديد با امکاناتي بيشتر و قيمتي ارزانتر ارائه ميکنند.
از مقاصد ارزانقيمت جديدي که در عرصه رقابت براي جذب گردشگران ايراني وارد شده، کشور گرجستان در همسايگي ارمنستان و ترکيه است. مقصد عمده مسافران ايراني نيز که عازم گرجستان ميشوند بندر باتومي در جنوب غربي گرجستان و هممرز با ترکيه است.
بندر باتومي با داشتن حدود 140000نفر جمعيت در کنار درياي سياه قرار دارد و مرکز خودمختاري آجاريا در گرجستان است. در دوره رومي ها بندر تجاري مهمي بود که "باتوسي" خوانده مي شد، باتوسي به معناي جاي ژرف است و دليل نام گذاري، وجود آبهاي ژرف در اين لنگرگاه بوده است. در دوره هخامنشي بخشي از يک ساتراپ هخامنشي بود، يوستي نيانوس آن جا را تصرف کرد و بخشي از روم شرقي شد، در سده 7 حبيب بن مسلمه آن را به خلافت اسلامي اضافه کرد، در سده 10 گرجي ها آن را تصرف کردند، در سده 15 به تصرف عثماني درآمد، در 1878 روس ها عثماني را در باتومي شکست دادند و آن را به قلمرو تزاري اضافه کردند، از 1900 ميلادي که نخستين خط لوله نفتي جهان يعني باکو- باتومي کشيده شد توسعه بيشتري پيدا کرد، در 1918 عثماني ها و در 1919 انگليسي ها آن را تصرف کردند، از 1921 تا فروپاشي اتحاد شوروي مرکز جمهوري سوسياليستي آجارستان شد.
چالوس 600 هزار تومان؛ باتومي 400 هزار تومان شايد دليل اصلي رغبت ايرانيها براي سفر به به بندر باتومي، قيمت اين سفر است که در قياس با بسياري از مقاصد گردشگري در داخل ايران ارزانتر است. امکان سفر زميني از تهران به بندر باتومي اين ارزاني را دو چندان کرده و اعمال قانون لغو رواديد از سوي دولت گرجستان، اشتياق طرفداران سفر ارزان را براي عزيمت به اين کشور بيشتر کرده است.
هزينه سفر زميني به بندر باتومي و چهار شب اقامت در يک هتل سه ستاره که از نظر کيفيت به هتلهاي چهارستاره وطني پهلو ميزند با احتساب خورد و خوراک کمتر از 400 هزار تومان است. 150 هزار تومان بليت اتبوس تهران ـ باتومي، هتلهاي سه ستاره با صبحانه براي يک شب 25 هزار تومان به همراه هزينه وعدههاي غذايي که براي يک نفر هر وعده کمتر از 10 هزار تومان ميشود، ريز هزينههاي اين سفر است.
اما همين سفر به سواحل خزر در مازندران به 600 هزار تومان بالغ خواهد شد. هزينه يک شب اقامت در اتاق يک هتل دو يا سه ستاره به همراه صبحانه در مازندران در روزهاي تعطيل بين 100 تا 150 هزار تومان است. چهار شب اقامت با هزينه رفت آمد (با خودروي شخصي 70 تا صدهزار تومان ، با اتوبوس براي هر نفر رفت و برگشت 40 هزار تومان) براي هر نفر به بالاي 500 هزار تومان بالغ ميشود. چنانکه به اين رقم 8 وعده غذايي را هم که رستورانهاي مازندران براي هر نفر کمتر 15 هزار تمان نميشود را هم اضافه کنيد به رقمي حدود 600 هزار تومان خواهيد رسيد.
يادآور ميشود تمامي هزينهها از مبدا تهران محاسبه شده است. اين در حالي است که سفر به کشورهاي همسايه براي ساکنان شمالغرب ايران ارزانتر تمام ميشود سفر به مازندران براي ساکنان مناطق مرکزي ايران، گرانتر.
مقايسه اين ارقام، شايد گواهي باشد بر اين مدعا که گردشگري در ايران گران است و پاسخي بر چرايي تمايل روزافزون ايرانيها براي سفر کشورهاي همسايه ...
نظرات بينندگان: ۶ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۲ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۲:۵۶:۰۱
خیلی از شما تشکر میکنم که اطلاعات بسیار خوبی را ارائه کردید (4984)
باتوجه به تاریخ انتشار این گزارش که دلار در محدوده1200تومان بود ارزانی این سفر بسیار جالب بود اما با دلار1900 این سفر نیز باز برای ما گران است!!! (4993)
عزيز دل اگر از دلار 1900 در ايران هم بگذريم اومدن شما به تفليس خيلي متفاوت از باتومي هستش. باتومي به مثل يك خرابه است در برابر زيبايي هاي تفليسTiblis) . تيبليس رو با چالوس
مقايسه نفرماييد لطفا. اين توهين به ما ايرانيهاي است كه در تفليس نهايت آرامش و رفاه رو در اختيار توريست ها بخصوص ايراني ها قرار ميديم و كاري ميكنيم كه اگر قرار بود تو اين دنيا يك جا انتخاب كنند فقط تفليس باشه . (5009)