مافیای گرانی در بازار در کمین بوده تا از هر فرصتی سواستفاده کرده و در غفلت مسئولان با جو سازی ،شایعه پراکنی واحتکار در بازار دخالت می کنند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۳۵
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با اشاره به گرانیهای موجود در بازار و سخت شدن شرایط زندگی برای مردم در شرایط تورمی، گفت: ناقص اجرا شدن طرح هدفمندی یارانه ها که با هدف کاهش فاصله بین فقیر و غنی اجرا شد باعث افزایش نقدینگی در جامعه و رشد تورم شد. محمدتقی توکلی در گفتو گو با خانه ملت، با انتقاد از گرانیهای موجود در بازار و بیتوجهی مسئولان به کنترل قیمتها و تنظیم بازار، افزود: تورم از عوامل اصلی گرانی است که پایه و اساس آن در کشور به طرح تثبیت قیمتها که با افزایش ناگهانی نرخ بنزین در طرح تحول اقتصادی مثل یک فنر فشرده رها شد و گرانی را به اوج رساند برمیگردد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی،ناقص اجرا شدن طرح هدفمندی یارانهها که با هدف کاهش فاصله بین فقیر و غنی اجرا شد و باعث افزایش نقدینگی در جامعه گردید را عامل دیگری برای رشد تورم در کشور خواند و تصریح کرد: عامل مهم در کاهش موفقیت طرح هدفمندی یارانهها اول انتخاب همه دهکها برای پرداخت یارانه نقدی ودوم عدم پرداخت سهم تولید که منجر به افزایش هزینهها گردید و به این ترتیب کاهش تولید و سپس گرانی در کشور را موجب شد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با اشاره به گرانیهای موجود در بازار و سخت شدن شرایط زندگی برای مردم در شرایط تورمی، گفت: ناقص اجرا شدن طرح هدفمندی یارانه ها که با هدف کاهش فاصله بین فقیر و غنی اجرا شد باعث افزایش نقدینگی در جامعه و رشد تورم شد.
عدم تعادل بین عرضه و تقاضا عامل گرانی
وی ادامه داد: مسئله دیگری که در به هم خوردن تنظیم بازار نقش مهمی داشت؛ کاهش عرضه و افزایش تقاضای کاذب و واقعی بهویژه در بین دهکهای پایین جامعه بود که قدرت خرید آنها به طور نسبی افزایش داد و گرانی در بازار را موجب شد.
توکلی با اشاره به عامل دیگری که گرانی را در بازار تشدید کرده است، عنوان کرد: تحریمها منشا نوسانات قیمت ارز و افرایش بهای تمام شده مواد اولیه تولید و کالا بوده البته افزایش قیمتهای جهانی هم در رونق گرانی بی تاثیرنبود.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تأکید بر اینکه سهم مدیران و تصمیمیات دور از کارشناسی آنان از مهمترین عوامل گرانی در بازار است، تصریح کرد: تصمیمات مدیران در شرایط نامناسب بازار و اقدامات آنان در خصوص آزمون خطا ونداشتن برنامه منجر به بی ثباتی اقتصاد و بازار گردیده که با اخلال افراد سودجو گرانی را به همراه داشته است. و با جدیت میتوان بسیاری از گرانی های مقطعی را ناشی از اشتباهات برخی از مدیران دانست. وی گفت: سهم مسئولان در گرانفروشی قابل توجه است، مافیای گرانی در بازار در کمین بوده تا از هر فرصتی سواستفاده کرده و در غفلت مسئولان با جو سازی ،شایعه پراکنی واحتکار در بازار دخالت می کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری عاملان گرانی در بازار، تصریح کرد: از زمره مسئولانی که گرانی را در بازار تشدید میکنند می توان به دستگاهای نظارتی ،تعزیرات ،رسانه ها به خاطر انتقال پیام افراد غیرمسئول التبه بدون نظر اشاره کرد بنابراین اگر بخواهیم جمع بندی کنیم مقصر فرد نیست.
وی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی قیمت محصولات لبنی در بازار، گفت: شیر از منابع غذایی اساسی مردم بوده که نقش مهمی در سلامت انسان ایفا میکند و این بدان معنی است که برای تشویق مردم به مصرف شیر دولت باید به پرداخت یارانه در این خصوص اقدام کند.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس با بیان اینکه پرداخت یارانه به تولید شیر میتواند قیمت آن را تا حدی کاهش دهد تا این محصول در سبد غذایی مردم قرار گیرد عنوان کرد: متأسفانه افزایش قیمت هر از چند گاهی به بهانه عدم صرفه اقتصادی به ضرر تولید کننده و مصرف کننده است.
بالا رفتن بهای تمام شده تولید امکان کاهش قیمت شیر را نمیدهد
وی در پاسخ به این سؤال که چرا قیمت شیر به نرخ قبلی بازگشت نداشته بلکه افزایش هم صورت گرفته گفت: افزایش قیمت شیر یک بحث اقتصادی برای تولید کننده بوده که بهای تمام شده محصول وی همواره در حال افزایش است لذا طبیعتا ناچار است قیمت فروش خود رابه تناسب افزایش دهد اگر دولت در این زمینه اقدام حمایتی نداشته باشد انتظار کاهش قیمت نباید وجود داشته باشد مسئولان بایستی با حمایت از تولید کننده و کمک به کاهش هزینه تامین مواد اولیه و علوفه دام مشکل را حل کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با یادآوری افزایش قیمتها در ماه رمضان و کاهش قدرت خرید اقشار آسیبپذیر در جامعه افزود: افزایش میزان تقاضا برای کالا، میل به بالا رفتن قیمتها را در بازار را موجب شده است و اگر دستگاههای نظارتی و کنترلی به موقع وارد نشوند و یا اینکه میزان عرضه در بازار قابل توجه نباشد افزایش قیمتها قطعی است.