مديرکل امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي کشور در نشست خبري که ديروز به منظور گزارش عملکرد 9 ماهه نخست امسال در زمينه خدمات سازمان بهزيستي در حوزه آسيب ديدگان اجتماعي برگزار شد، گفت؛ 171 نفر از کساني که دچار اختلالات هويت جنسي هستند به اين سازمان مراجعه کرده اند که از بين اين افراد 80 درصد را زناني تشکيل مي دهند که مي خواهند مرد شوند. به گفته او پشت نوبتي براي دريافت خدمات توسط افراد داراي اختلالات هويت جنسي نداريم، اما براي حمايت از اين افراد نيازمند منابع مالي بيشتري هستيم.
به گزارش ايسنا وي با تاکيد بر اينکه درمان مبتلايان به اختلالات هويت جنسي بر عهده سازمان بهزيستي نيست، ادامه داد؛ اين در حالي است که سازمان بهزيستي تا رقمي بالغ بر پنج ميليون تومان بابت درمان هاي جانبي و کمک هزينه جراحي در قالب کمک هاي بلاعوض (يک ميليون تومان درمان هاي جانبي و چهار ميليون تومان کمک هاي بلاعوض) به اين افراد مي پردازد. موسوي چلک با انتقاد از اينکه جراحي هاي اختلالات هويت جنسي در مراکز درماني دولتي انجام نمي شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تن به اين کار نمي دهد، در ادامه گفت؛ عمده وظيفه بهزيستي کمک هاي رواني و بهداشتي به اين دسته از مددجويان است، اين در حالي است که با ورود به اين بخش توانستيم نيازهاي اين دسته از افراد را احصا کنيم. او افزود؛ اين در حالي است که نيازمند قانوني براي حمايت بيشتر از مبتلايان به «اختلالات هويت جنسي» هستيم و در اين زمينه نيز پيش نويس لايحه حمايت از آنها را آماده کرده ايم. مديرکل امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي کشور با اشاره به اينکه در گذشته به اين دسته از افراد به عنوان منحرف و مفسد نگاه مي شد، عنوان کرد؛ چند سالي است که اين گونه نگاه ها تغيير کرده، در عين حال دانش نظري نسبت به اين موضوع در دنيا اندک است.
به گفته او با تعامل دادگستري و سازمان ثبت احوال مشکلات تغيير دادن نام در شناسنامه و همچنين قيد عنوان بيمار رواني و خاص در کارت سربازي اين افراد تغييرات ايجاد شده است. وي ادامه داد؛ به رغم محدوديت مالي در اين بخش هزينه هاي درماني اين افراد منابع مالي بسياري را مي طلبد، اين در حالي است که هر چه جلوتر مي رويم آمار مراجعه کنندگان نسبت به سال هاي قبل کمتر مي شود که دليل اين امر ناآگاهي اين افراد يا ترس از معرفي خود است. موسوي چلک گفت؛ هر چند آمار دقيقي از تعداد مبتلايان به اختلالات هويت جنسي نداريم اما با توجه به مراجعات پيش بيني مي شود حداقل تا سه هزار نفر مبتلا به اين گونه اختلالات باشند. وي در ادامه با تحليل آمارهاي 9 ماهه نخست طلاق و ازدواج نيز يادآور شد؛ ازدواج 1/2 درصد و طلاق 7/15 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد مثبت داشته است، اين در حالي است که پيش بيني مي شود با توجه به پايان يافتن ماه هاي محرم و صفر ازدواج هاي ثبت شده افزايش يابد. وي با بيان اينکه مدت زمان زندگي مشترک در کشور از پنج به سه سال در حال تغيير است، اعلام کرد؛ بر اساس آمارهاي ثبت شده در مراکز بهزيستي، درصد طلاق هاي توافقي حدود 29 درصد است، اين در حالي است که براي انجام برخي طلاق هاي توافقي ديگر به مراکز بهزيستي ارجاع داده نمي شود.