سپ بلاتر رييس فيفا مرتبا مانع استفاده از فناوري در فوتبال شده است. او اين بازي را از نزديک تماشا کرد و صحنه آهسته را هم همان لحظه در جايگاه ويژه ديد.
تاريخ انتشار: سه شنبه ۸ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۵۶
نويسنده : حميد رضا عرب
تيترآنلاين - در دقيقه 38 و در حالي که انگليس دو بر يک از آلمان عقب بود، فرانک لمپارد يک شوت به سمت دروازه آلمان زد که با برخورد به تير افقي دروازه، پشت خط دروازه فرود آمد اما مائوريسيو اسپينوزا و خورخه لاريوندا، کمک داور و داور اروگوئه اي آن را گل ندانستند تنها 10 ثانيه پس از صحنه شوت لمپارد، شبکه هاي تلويزيوني در صحنه هاي آهسته نشان دادند توپ به روشني از خط دروازه رد شده. مي گويند لاريوندا هم بين دو نيمه آن اتفاق را ديده و گفته: «اوه، خداي من! » سپ بلاتر رييس فيفا مرتبا مانع استفاده از فناوري در فوتبال شده است. او اين بازي را از نزديک تماشا کرد و صحنه آهسته را هم همان لحظه در جايگاه ويژه ديد.
*پيشنهاد فناوري ويدئويي-فيفا:نه! اما روز يکشنبه در جلسه مطبوعاتي در ژوهانسبورگ، جروم والکه دبير کل فيفا بار ديگر گفت اين سازمان
” بلاتر گفت که از فناوري خط دروازه نبايد استفاده شود چون اين کار عنصر انساني را از بازي حذف مي کند. او همچنين گفت اين کار عمومي بودن فوتبال را تحت تاثير قرار مي دهد، چرا که فوتبال بايد در همه جا به يک شکل انجام شود. “
قصد ندارد از فناوري براي کمک به داوران استفاده کند. او گفت که پيشنهاد فناوري ويديويي «به هيچ وجه روي ميز نيست» و نمي توان سيستمي عاري از خطا داشت: «مي توانيم درباره تصميمات داوري صحبت کنيم که پس از تماشاي هر بازي مي توانيد بگوييد تصميمات خوبي نبوده. اما نگفتيم که در جام جهاني قرار است سيستم بدون اشتباهي داشته باشيم. شايد در جام جهاني 2014 از کمک داوران بيشتري استفاده کنيم تا مطمئن شويم چنين مواردي ديگر در داوري روي نمي دهد. استفاده از ويديو به هيچ وجه مورد بحث ما نيست، اما شايد دو داور کمکي بتوانند به داور در تصميم گيري کمک کنند و چشمان بيشتر بتواند به داور ياري برساند. ما مي دانيم اين انتقادات از کجا سرچشمه مي گيرد.»
*چرا نه؟ فيفا در جلسه هيئت مديره اتحاديه بين المللي فوتبال در ماه مارس استفاده از فناوري را رد کرد. اين هيئت مديره که از چهار کشور انگليس، ايرلند شمالي، اسکاتلند و ولز به همراه چهار نماينده فيفا از جمله بلاتر و والکه تشکيل شده، با مجموع آراي 6 در مقابل 2 به استفاده از فناوري راي منفي داد. ايرلندي ها و ولزي ها به همراه 4 نماينده فيفا اين راي را دادند.جاناتان فورد، رييس اجرايي اتحاديه فوتبال ولز گفت: «مي ترسيدم بازي هاي فوتبال مرتبا دچار وقفه شوند و همه تصميمات مورد بازبيني قرار بگيرند،
” پاتريک نلسون، مدير اجرايي اتحاديه فوتبال ايرلند شمالي هم گفت: «ما جنبه انساني بازي را به همراه بحث ها، جنجال ها و اين ها مي پسنديم و به همين دليل اين تصميم را گرفتيم.» “
چيزي که فوتبال را خراب مي کرد.»
پاتريک نلسون، مدير اجرايي اتحاديه فوتبال ايرلند شمالي هم گفت: «ما جنبه انساني بازي را به همراه بحث ها، جنجال ها و اين ها مي پسنديم و به همين دليل اين تصميم را گرفتيم.» بلاتر گفت که از فناوري خط دروازه نبايد استفاده شود چون اين کار عنصر انساني را از بازي حذف مي کند. او همچنين گفت اين کار عمومي بودن فوتبال را تحت تاثير قرار مي دهد، چرا که فوتبال بايد در همه جا به يک شکل انجام شود. او همچنين گفت هزينه فناوري مي تواند بسيار بالا باشد.
*توجيه بلاتر بلاتر يک هفته پس از آن تصميم در مقاله اي نوشت: «فرقي ندارد از کدام فناوري استفاده کنيد، در هر حال تصميم را انسان بايد بگيرد. چرا مسؤوليت را از داور بگيريم و به فرد ديگري بدهيم؟ اغلب ديده ايد حتي در صحنه آهسته هم ده کارشناس ده نظر مختلف و متفاوت مي دهند. طرفداران عاشق بحث درباره هر رويداد بازي هستند. اين بخشي از طبيعت انساني ورزش ماست. هدف فيفا افزايش کيفيت داوري و حرفه اي تر کردن داوران و آماده تر کردن آنها و کمک هايشان تا حد امکان است. به همين دليل است که تجربه هاي داوري (مانند داوران بيشتر يا نقش داور چهارم) را مورد بررسي قرار مي دهيم تا ببينيم چطور مي توان از داوران پشتيباني کرد.»