مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی گفت: اقتصاد ایران گرفتار تورم مزمن بوده به گونه ای که طی 40 سال گذشته قیمت کالاها 570 برابر شده است
تاريخ انتشار: يکشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۱۱
مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی گفت: اقتصاد ایران گرفتار تورم مزمن بوده به گونه ای که طی 40 سال گذشته قیمت کالاها 570 برابر شده است.
ابوالفضل اکرمی در گفت و گو با پانا اظهار داشت: دو دلیل عمده برای حذف صفر در بین کشورها دیده می شود، در وهله نخست تورم فزاینده و دوم تورم مزمن است.
وی با اشاره به تورم فزاینده موجود درکشورهایی مانند آلمان و برزیل تصریح کرد: این کشورها باید قبل از اصلاح سیستم پولی اقدام به تثبت شرایط اقتصادی می کردند تا صفر به پولشان باز نگردد و بی توجهی به آن برزیل را مجبور کرد تا شش بار اقدام به حذف صفر کند، اما در کشورهایی مانند ترکیه، اکراین و ایران که تورمشان از نوع مزمن است نیازی به ایجاد ساختار جدید نیست چرا که نوع تورم طی سال های متمادی باعث ایجاد صفر در پول می شود بنابراین پس از اجرای این طرح هم می توانند ثیات اقتصادی ایجاد کنند.
مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در کشور ایران از سال 51 اسکناس یک هزار تومانی وارد معاملات شد، از آن زمان تاکنون قیمت کالاها 570 برابر شده اما اسکناسها تنها 10 برابر شده اند به عبارت دیگر اگر همسو با تورم اسکناس منتشر می کردیم امروز باید اسکناس 6 میلیون ریالی داشته باشیم.
اکرمی با اشاره به میانگین 19 درصد تورم طی سال های گذشته خاطر نشان کرد: حرکت نمودار تورمی کشور به سمت کاهش است بنابراین ما شرایط برزیل را برای بازگشت صفرها نداریم.
وی افزود: محاسبات نشان می دهد که اگر با همین نرخ تورم کار را ادامه دهیم هشت دهه طول می کشد تا به شرایط کنونی برسیم بنابراین شایسته نیست که از مشکلات امروز چشم پوشی کنیم تا شاید در سال های آتی این مشکل دوباره رخ دهد.