درخواست اوباما مانند بازی كودكان است كه به دنبال بازپس گرفتن توپشان هستند
آمریكا به نوعی از مردم آزاری و بازی كردن با بقیه جهان لذت می برد ولی این حادثه برای آن كشور تحقیر آمیز بود
تاريخ انتشار: سه شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۲۰:۱۹
یك كارشناس و نویسنده انگلیسی گفت: جمهوری اسلامی ایران با فرود آوردن هواپیمای پیشرفته جاسوسی آمریكا، واشنگتن را تحقیر كرد.
'ایوان ریدلی' در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: آمریكا به نوعی از مردم آزاری و بازی كردن با بقیه جهان لذت می برد ولی این حادثه برای آن كشور تحقیر آمیز بود.
وی با اشاره به درخواست رییس جمهوری آمریكا برای بازپس گرفتن هواپیمای جاسوسی خود از ایران اظهارداشت: چنین درخواستی از سوی باراك اوباما مرا یاد بازی كودكان می اندازد كه به دنبال بازپس گرفتن توپشان هستند ولی مطمئن نیستم كه اوباما در این درخواست خود حتی از كلمه 'لطفا' استفاده كرده باشد.
خانم ریدلی گفت: هواپیماهای بدون سرنشین ماشین های كشتار هستند و وضعیت آنها بر اساس قوانین بین المللی نامعلوم است ولی من معتقدم كه ایران باید این ماشین جنگی را مصادره كند.
وی افزود: حتی اسراییلی ها نیز چنین گستاخی ای را نداشتند كه پس از فرار از لبنان در جریان جنگ با حزب الله خواستار بازپس گرفتن تانك ها و دیگر تجهیزات جنگی به جا مانده خود در جنوب لبنان شوند.
باراك اوباما به عنوان بلندپایه ترین مقام آمریكا، روز دوشنبه هنگام برگزاری كنفرانس مطبوعاتی با نخست وزیر عراق در واشنگتن، به دو هفته سكوت و تایید ضمنی مقامات این كشور در باره شكار شدن هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین معروف به 'جانور قندهار' در ایران، پایان داد و رسما اعلام كرد 'از مقامات تهران خواسته ایم هواپیما را پس دهند'.
این روزنامه نگار و تحلیلگر انگلیسی درباره اعتراض ایران به سازمان ملل درباره اقدامات غیرقانونی و مخفیانه آمریكا اظهارداشت: استفاده از مسیرهای قانونی و حقوقی اقدام جالب توجهی است كه شاید بتواند وضعیت استفاده از چنین ماشین های جاسوسی و كشتار را روشن كند اما از آنجا كه آمریكا از پیوستن به دادگاه جنایی بین المللی خودداری می كند، نمی توان امیدی به این مسیرهای قانونی و یا احترام گذاشتن آمریكایی ها به حقوق بین الملل داشت.
وی تاكید كرد: در هر حال این گونه اقدامات آمریكا به نحو هشدار دهنده ای كنوانسیون های بین المللی از جمله كنوانسیون وین و ژنو را نقض می كند.
خانم ریدلی با اشاره به نگرانی های فزاینده بین المللی در قبال استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین توسط آمریكا بویژه در مناطق مرزی پاكستان و افغانستان، گفت: برخی از این هواپیماها حتی توسط مقاطعه كاران غیرنظامی كنترل می شوند كه همین موضوع سوالات زیادی را در مورد قانونی بودن استفاده از آنها مطرح می كند.
وی افزود: بر عكس ادعاهای مقامات آمریكایی این هواپیماهای بدون سرنشین در حمله به اهداف خود از دقت لازم برخوردار نیستند و در واقع ماشین های كشتار غیردقیق به شمار می روند. براساس گزارش های منتشره حدود دو سوم قربانیان حملات این هواپیماها افراد غیرنظامی و زنان و كودكان بوده اند.
این كارشناس انگلیسی تصریح كرد: آمریكا مدعی است كه با استفاده از این هواپیماهای بدون سرنشین تروریست ها و افراطیون را هدف قرار می دهد در حالی كه هیچ مدرك مستندی در مورد صحت این ادعاها وجود ندارد. استفاده از این ماشین های كشتار باید در دادگاه به چالش كشیده شود.