باید دانشجویان معترض والبته بالاتر از آن تشکلهای دانشجویی پیش از تجمع اعتراض آمیزخود، نسبت به روشنگری دلایل اقدام خود در افکار عمومی تلاش میکردند واز ابزار رسانه در این باب بهره میجستند
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۰۶
ماجرای تجمع اعتراض آمیز دانشجویان در مقابل سفارت انگلیس درتهران که در صدر اخبار دو روز گذشته تهران، ایران وحتی جهان قرار گرفت، دارای بایدها ونباید هایی است که به برخی از آنها اشاره میکنم :
1- باید همه مردم ایران عزیزمان – تاکید میشود همه – از پیروجوان، با سواد وبی سواد، مسئول وغیر مسئول بدانند، که عموما هم میدانند، بریتانیای کبیردیروز وانگلیس حقیر امروز از آغاز حضور خود در خاک این ملک، جنایتهای بسیاری را علیه پدران و پدر پدران ما مرتکب شده – که هنوز هم بسیاری از آنها در میان ما هستند – که شمار این جنایتها وظلم ها بیش از آن است که در این مجال اندک به آنها اشاره شود. هر چند در طی سالهای بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، اسناد زیادی از ظلمهای بریتانیا بر مردم ایران منتشر شده، فیلمها وسریال های مختلفی پخش وکتب گوناگونی منتشر شده، اما بازهم لازم است «رسانهها» به مفهوم عام آن در انعکاس جنایتهای دولت انگلیس علیه ایران تلاش کنند.
2- نباید برخی افراد ظاهر بین وبخشی از نسل جوان فکر کنند که جنایت انگلیسیها علیه مردم صد سال پیش ایرانی، به ما چه ربطی دارد؟ اولا این دولت خبیثه هنوز هم علیه ما تلاش میکند واز هیچ اقدامی در راه لطمه زدن به منافع ما کوتاهی نمیکند وثانیا مگر یک انسان وطن دوست و غیرتمند میتواند بگوید ظلمی که به پدربزرگ من یا پدر همسایهام یا مادر وخواهر هم کشوری دیگرم شده به من چه ربطی دارد؟ پس وجدان، انسان دوستی وعرق ملی چه میشود؟
3- باید دانشجوی ایرانی، همانگونه که در طول تاریخ معاصر اینگونه بوده، نسبت به مسایل سیاسی کشورش حساس بوده وبداند هر آنچه در این کشور رخ میدهد حتی اگر در درون سفارت یک کشور دشمن باشد به او مربوط است. همانگونه که در جریان 16 آذر سال 1332 حتی به سفر نیکسون هم واکنش نشان داد و در 13 ابان 1358 هم لانه جاسوسی آمریکا را تسخیرکرد وانقلاب دوم ملت را رقم زد. امروز هم باید بداند وکنکاش کند که انگلیس چه کرده که مجلس ایران کاهش روابط با او را تصویب کرده است؟ آیا فقط تحریم بانک مرکزی بوده؟ قطعا؛ نه.
4- نباید تجمع در مقابل سفارت یک کشور – حتی دشمن – خارج از قواعد قانونی باشد. هرگونه خود سری و عدم رعایت قانون در این زمینه، خلاف اصول است.
5- باید دانشجویان معترض والبته بالاتر از آن تشکلهای دانشجویی پیش از تجمع اعتراض آمیزخود، نسبت به روشنگری دلایل اقدام خود در افکار عمومی تلاش میکردند واز ابزار رسانه در این باب بهره میجستند. هر چه افکار عمومی بیشتر آگاهی پیدا کنند، پذیرش بازپس گیری باغ قلهک واخراج سفیر انگلیس، درنزد آنها راحتتر میشود. ضمنا اگر اطلاع رسانی بهتری صورت میگرفت، جمعیت بیشتری هم حاضر میشدند وبر شکوه این حرکت افزوده میشد.
6- نباید گمان کنیم که دانشجویان شرکت کننده در تجمع اعتراضی مقابل سفارت انگلیس، عده ای معلوم الحال هستند که بدون هیچ اندیشه ای دست به این اقدام زدهاند. قطعا اینگونه نیست ودل تک تک آنها – یا لااقل اکثر آنها – برای این ملت ونظام میتپد ومصالح عالیه نظام دغدغه آنهاست. آنها بی شک تنها نماینده بخشی از بدنه دانشجویی ومهم تر از آن بدنه جامعه هستند. بسیارند افرادی که این حرکت دانشجویان را انقلاب سوم ملت میدانند. ضمنا هرگونه برخورد خشونت آمیز با آنها مردود است.