علمالهدي:ميراث فرهنگي مردم ايران،کله گاو به نمايش درآمده درتخت جمشيد وشله قلمکارنيست
مشکل عمده ما با منکرات است در جامعه کنوني معروف تحريف شده و به صورت منکر درآمده
تاريخ انتشار: جمعه ۱۱ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۷:۳۷
امام جمعه مشهد گفت: بايد تمام تلاش خود را به منظور ترويج معروف و جلوگيري از منکر در جامعه انجام دهيم.
به گزارش ايسنا، آيتالله سيد احمد علمالهدي در خطبههاي اين هفته نماز جمعه مشهد افزود: ايرانيان در کره زمين به عنوان تبار کربلائيان شناخته ميشوند که بايد تمام سعي خود را به کار ببنديم تا در مقام اجراي امر به معروف و نهي از منکر، تمام تلاش خود را انجام دهيم و در هر نظام و سيستمي که هستيم، دغدغه ترويج معروف و نهي از منکر در جامعه را داشته باشيم.
وي ادامه داد: مشکل عمده ما با منکرات است و ما وقتي در عرصه احياي امر به معروف قرار ميگيريم که بتوانيم معروف را کامل کرده و منکرات را براندازيم.
امام جمعه مشهد تصريح کرد: در جامعه کنوني معروف تحريف شده و به صورت منکر درآمده و امروز در زندگي اجتماعي ما متاسفانه جريان انقلاب عاشورا امام حسين(ع) و مراسم عزاداري ايشان در محاصره دو منکر قرار گرفته است.
وي ادامه داد: از يک طرف منکرات ذاتي متوجه جريان عاشورا شده است و از طرف ديگر معروفهاي تحريف شده که به صورت منکر درآمده، مراسمات عزاداري را مورد هدف خود قرار داده است.
آيتالله علمالهدي تاکيد کرد: استکبار در مسير براندازي به اين نتيجه رسيده است که ريشه وابستگي مردم به نظام که باعث قدرت آن شده است، امام حسين(ع) بوده که با هيچ قدرتي نابود شدني نيست.
عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسياري از سايتها و وبلاگها در حال ترويج انديشههاي فاسد عليه عاشورا هستند و از طرفي اين واقعه عظيم را نوعي افسانه ميدانند که قبل از اسلام نيز وجود داشته و از طرف ديگر اين واقعه را يک تراژدي همتراز تراژديهاي غربي عنوان ميکنند که مبلغ وحشيگري است.
وي گفت: عدهاي در ميان جوانان ما اين مطلب را ترويج ميکنند که واقعه عاشورا بر اساس کينهتوزي شکل گرفته و زماني پيامبر اکرم(ص) در جنگ بدر و احد، پدران لشکريان مقابل امام حسين(ع) را کشته و آنان نيز در واقه عاشورا به دنبال جبران گذشته بودند و ما نبايد امروز احياگر خشونت باشيم.
امام جمعه مشهد تصريح کرد: عمده مشکل ما در جامعه امروز، ترويج نوع دوم منکر است و برخي از عزاداريهايي که در اين ايام اجرا ميشود، تاييد کننده خرافات است و آنچه در فيلمها و سريالها ديده مي شود، ترويج مسائل نذري دادن و توجه به ديگ و پايه است.
وي با تشکر از صدا و سيما به جهت توليد و بخش برنامهاي مفيد در بخشهاي خبري گفت: پخش برنامهاي که فرازهايي از عاشورا و تبيين آن را انجام ميدهد، ابتکاري خوب و تاثيرگذار است.
عضو مجلس خبرگان با انتقاد شديد از سازمان ميراث فرهنگي کشور عنوان کرد: مدتي پيش برخي از رسانهها اعلام کردند که تعداد زيادي از گردشگران خارجي همزمان با دهه محرم قصد سفر به ايران و آشنايي با مراسمات عزاداري و تماشاي تعزيه خواني مردم را دارند که متاسفانه دستگاه آلوده ميراث فرهنگي هم دارد آن را ترويج ميکند.
آيتالله علمالهدي افزود: ميراث فرهنگي به جاي نشان دادن برخي از مراسمات خرافي و نمايش سفرههاي نذري به اين افراد، بايد درصدد تبيين فلسفه قيام امام حسين(ع) و عاشورا باشد و اين سازمان بايد بداند ميراث فرهنگي مردم ايران، کله گاو به نمايش درآمده در تخت جمشيد و شله قلمکار نيست، بلکه ميراث ما صداي انقلاب عاشوراست که در جهان طنينانداز شده و در حال توسعه است.
امام جمعه مشهد خطاب به مسوولين سازمان ميراث فرهنگي گفت: اگر شما متوليان ميراث فرهنگي هستيد بايد به دنبال توسعه و تبيين اين بخش باشيد، نه اينکه برخي از مراسمات خرافي و تحريف شده و سفرهها را تبليغ کنيد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد شديد از يکي از روزنامههاي محلي مشهد خاطرنشان کرد: در چند روز گذشته و همزمان با ايام محرم اين روزنامه اقدام به انتشار عکسي در صفحه اول خود نمود که چند کاسه آش را نشان ميداد که بايد گفت آيا واقعا وظيفه ما در مقابل واقعه عاشورا در همين اندازه است؟
عضو مجلس خبرگان رهبري در پايان سخنان خود با ابراز تاسف از نبود اثر شايسته در مورد واقعه عاشورا گفت: در هيچ زماني مانند امروز، هنر در مقوله عاشورا بياثر نبوده و تنها اثر قابل دفاع در اين زمينه، تابلوي گرانقدر عصر عاشوراي استاد فرشچيان است.
نظرات بينندگان: ۰ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۲ نظر غيرقايل انتشار