گروهي از دانشمندان به اين نتيجه رسيدهاند كه آدمها به عشق نيز معتاد ميشوند درست به همان شكلي كه به مواد مخدر اعتياد پيدا ميكنند.
تاريخ انتشار: جمعه ۲۵ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۲۴
تيترآنلاين - گروهي از دانشمندان به سرپرستي لوسي بروان به اين نتيجه رسيدهاند كه آدمها به عشق نيز معتاد ميشوند درست به همان شكلي كه به مواد مخدر اعتياد پيدا ميكنند.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از ايسنا، اين دانشمندان با استفاده از MRI دريافتند كه واكنش مغز به عشق درست مانند واكنش آن به مواد مخدر است.
محققان با انجام مطالعه روي 15 فرد عاشق و انجام عكسبرداري از مغز آنان مشاهده كردند كه نوع فعاليت مغز در حين عاشقي شباهت زيادي با زمان اعتياد به مواد مخدر، دريافت پاداش و شكلگيري انگيزش دارد.
براون ميگويد: عشق رمانتيك در شرايط غم و شادي ميتواند به اعتياد معمولي منجر شود.
يافتههاي ما نشان ميدهد كه درد و رنج حاصل از شكست در عشق رمانتيك ميتواند نقش اساسي در شيوه زندگي فيزيولوژيك و انداموارگي ما بازي كند
به گزارش تيترآنلاين، پيش از اين نيز مطالعاتي در دانشگاه ايالتي فلوريدا انجام شده بود كه دريافت که ترکيب هاي شيميايي موجود در مغز که مسئول اعتياد هستند در عشق نيز نقش بازي مي کنند.
پژوهشگران گفتند که پيک شيميايي موسوم به دوپامين، که مرکز پاداش مغز را تحريک مي کند، دوپامين نقشي کليدي در جذب مردم به چيزهاي لذت بخش مانند غذاهاي خوب بازي مي کند. اين ماده همچنين باعث مي شود فرد معتاد نتواند از هروئين يا کوکائين پرهيز کند.
کالين ويلسون، از انجمن روانشناسي بريتانيا، گفت: \'\'عشق احساسي پيچيده است. بدون شک تغييراتي در سطح فيزيولوژي عصبي روي مي دهد، اما مساله تنها به يک ماده شيميايي خلاصه نمي شود