معضل بیکاری، پدیدهای یکروزه نیست که به یکباره حل شود!
وزیر صنایع که سخن از حل یکباره معضل بیکاری میراند، بهتر است راهکارهای رفع یکباره این معضل را هم بیان میکردند تا افکار عمومی بداند برنامههای مورد نظر چیست؟
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۴۲
تيترآنلاين - به گزارش جهانصنعت خبرگزاریها روز گذشته گزارش دادند که علیاکبر محرابیان در مراسم بهرهبرداری از کارخانه تولید ورق گالوانیزه چهارمحالوبختیاری اذعان داشته که انشاءالله با ورود به موضوع هدفمندسازی یارانهها این مساله بهطور کامل حل خواهد شد. به گفته وی طرح جامعی برای حل یک باره معضل بیکاری در دستور کار دولت قرار گرفته است . وزیر صنایع و معادن در حالی از حل یکباره بیکاری که در دستور کار دولت قرار گرفته سخن میگوید که این اظهارات شگفتی صاحبنظران را برانگیخته، چه آنکه معضل بیکاری، پدیدهای یکروزه نیست که به یکباره حل شود!
سخنان وزیر صنایع را خبرگزاری ایسنا انعکاس داده است. خبرگزاری ایسنا گزارش داد که وزیر صنایع در این مراسم اعلام کرده است که طرح جامعی برای حل یک باره معضل بیکاری در دستور کار دولت قرار گرفته است. کار کارشناسی چه میشود
شگفتی صاحبنظران از اظهارات وزیر صنایع از آن جهت است که بیکاری موضوعی چند روزه نیست که بخواهد به ناگهان با تصمیمی یکروزه به یکباره رفع شود.اگر بخواهد چنین شود قطعا آن طرح کارشناسی شده نیست چراکه برای حل چنین مسالهای سالها وقت، زمان و برنامهریزی لازم است.
اگر حل معضل بیکاری مورد اشاره وزیر از جنس طرحهایی چون بنگاههای زودبازده باشد که نباید امیدی به رفع بیکاریها داشت، چه آنکه این تجربه، تجربه موفقی برای حل معضل بیکاری نبوده است. آمار رو به افزایش تعداد بیکاران خود موید آن است که بنگاههای زودبازده موفقیت چندانی در مهار بیکاری نداشتهاند.
بنابراین وزیر صنایع که سخن از حل یکباره معضل بیکاری میراند، بهتر است راهکارهای رفع یکباره این معضل را هم بیان میکردند تا افکار عمومی بداند برنامههای مورد نظر چیست؟
این آرزوی همگان است که معضل اشتغال رفع شود و بنگاههای صنعتی کشور به رشد درخور توجه خود برسند اما باز هم جناب وزیر توضیح ندادند که این ایجاد اشتغال مورد نظر ایشان و رشد بنگاهها بهویژه در بخش صنعت با هدفمندی یارانهها چگونه خواهد بود.اگر قرار است موضوع به صورت دستوری حل شود که این امر جواب نمیدهد چراکه در مباحث ریشهای علم اقتصاد از جمله موضوع بیکاری با دستور یا خواهش و و تمنا نمیتوان موضوع را برطرف کرد.بنابراین برنامهریزی، کار کارشناسیو صرف زمان میتواند پاسخگوی رفع مشکل بیکاری باشد؛ موضوعی که یک شبه و یک روزه حل نخواهد شد.
به گزارش اقتصادي تيترآنلاين، نرخ بیکاری در سال 85 برابر 12.55درصد، در سال 86 معادل 13.16درصد، در سال 87 حدود 17 درصد، در سال 88 تقریبا 16.42 درصد و در پایان بهار 89 با جمعيتي حدود 4 ميليون و 767 هزار بيكار به 18.73 درصد خواهد رسید. ضمن اینکه باید اشاره کرد که از سال 1384 شاخص بیکاری در کشور دستخوش تحول بنیادینی شد و شاغل از کسی که 2 روز در هفته کار دارد، به کسی که در هفته 1 ساعت کار کند تقلیل یافت، ولی با این حال گرهی از مشکلات بیکاری باز نشد.
نظرات بينندگان: ۰ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۱ نظر غيرقايل انتشار