بانک مرکزي در محاسبات خود درخصوص بازار سکه دچار اشتباه شد
نويسنده : عباسعلي نورا
در حالي که به جاي فدا کردن ذخاير طلاي کشور، بايد سعي مي کرد محدوديتهاي مربوط به واردات طلا را برمي داشت تا حباب شکسته مي شد
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۳۵
رکود اقتصادي سبب شده تا پولهاي سرگردان موجود در جامعه که انگيزه اي براي سرمايه گذاري در بخش توليد، صنعت و حتي مسکن را ندارند، هربار جذب بازارهايي مانند بورس، سکه و... شوند.کاهش نرخ سود بانکي توسط بانک مرکزي نيز مزيدي بر علت شده تا پولهاي سرگردان جايي بروند که ضمن اطمينان نسبت به آن، از ارزش پولشان نيز کاسته نشود.ارز و طلا، دو حوزه اي هستند که با سرمايه گذاري در آنها در شرايط رکودي، ارزش پول مردم کاهش نمي يابد، بنابراين با کنترلي که روي بازار ارز وجود دارد، عملاً مردم به سمت بازار سکه و طلا هدايت شدند.
مردم با درک اينکه پايه هاي پولي ارز بين المللي اعتبار خود را از دست داده و در اين ميان طلا جايگاه خاصي يافته، سرمايه گذاريهاي خود را در بازار سکه متمرکز کرده انددر شرايطي که سرمايه هاي کلان به سمت بازار سکه گرايش مي يابند، خرده سرمايه ها نيز به تقليد از سرمايه هاي کلان به اين بازار کشيده مي شوند. در اين شرايط نوعي حالت انتظاري يا ديداري در بازار سکه به وجود مي آيد که شکلي شبيه تورم انتظاري دارد که ناشي از توهم است.
بانک مرکزي در محاسبات خود درخصوص بازار سکه دچار اشتباه شد، چرا که ورود سرمايه هاي خرد را به بازار سکه محاسبه نکرده بود.بانک مرکزي ضمن داشتن محاسبه دقيق در اين خصوص بايد سعي مي کرد تا مردم را متوجه اين واقعيت کند که طلا در خارج از کشور ارزانتر است و هجوم آنها به بازار سکه داخلي، سودي را عايدشان نخواهد کرد.بانک مرکزي در عرضه طلا دچار يک اشتباه فاحش شد. در حالي که به جاي اين کار و فدا کردن ذخاير طلاي کشور، بايد سعي مي کرد محدوديتهاي مربوط به واردات طلا را برمي داشت تا حباب شکسته مي شد.