در حال حاضر در قانون ما اظهار نظر درباره یک موضوع علمی و نیازمند استدلال و پشتوانه تحقیق جرم محسوب نمی شود و به همین دلیل کسی سعی نمی کند روی حساب و کتاب حرف بزند
"پارازیت" دشمنی نامریی که سلامت انسان را نشانه گرفته و از سردرد و سرگیجه تا ناباروری، سرطان و سقط جنین، ارمغان این تکنولوژی پیشرفته و برهم زدن نظام طبیعت است.
این سخن برخی متخصصان عرصه سلامت است تا جایی که مدتهاست پزشکان بخش خصوصی وقتی با پرسش بیماران خود مبنی بر علت یبماری شان مواجه می شوند، پاسخ می دهند «این بیماری بر اثر پارازیت های مخابراتی بوجود آمده است».این در حالی است که مسئولان وزارت بهداشت، با وجود پذیرش کلی خطر این امواج تاکید دارند، سطح امواج موجود در جامعه به طور معمول افراد را دچار مشکل نمی کند و هیچ سند علمی با قاطعیت، مضرات پارازیت بر سلامت انسان را تایید نمی کند. با این وجود چرا پزشکان به عنوان یکی از اقشار مرجع و مورد وثوق مردم جامعه بی هیچ مدرک و سند علمی، پارازیت را دلیل انواعی از یبماری ها عنوان می کنند؟!اگرچه بحث پارازیت ها و تاثیر گذاری آنها بر سلامت انسان از مدت ها قبل مطرح بود و حتی حدود دو سال پیش این موضوع به خانه ملت نیزکشیده شد تا مضر بودن یا نبودن این امواج الکترومغناطیس تعیین شود، اما تاکنون هیچ مهر تاییدی بر ضرر قطعی آنها نخورده، همچنان که بی ضرری آن نیز در هاله ای از ابهام است.در شرایطی که وزیر بهداشت گفته بود: "هنوز مطمئن نیستیم پارازیت ها برای سلامت انسان مضر باشد"، وزیر ارتباطات اصل موضوع را انکار و از پارازیت ها اظهار بی اطلاعی کرده بود. همچنانکه مدیرعامل شرکت مخابرات ارسال این امواج را در حوزه کاری این شرکت نمی داند، چراکه به گفته وی نه بودجه این کار را دارند و نه امکانات ارسال فرکانس های بیشتراز 1800 مگاهرتز، چراکه این آنتی سیگنال های ماهواره ای، فرکانسی بالاتراز یک گیگاهرتز دارند.
از سردرد تا سرطان در چنبره آنتی سیگنال ها؟! موضوع تاثیر پارازیت ها و امواج ماهواره ای بر سلامت انسان، چندان موضوع تازه ای نیست، اما هرگاه می رود تا این مسئله به بایگانی فراموشی سپرده شود، افزوده شدن تعدادی از بیماران جدید به لیست افرادی که به گفته پزشکان بر اثر آنتی سیگنال های ماهواره ای دچار مشکل شده اند، دوباره این پرونده را مفتوح می کند. نمونه اش کودک شش ماهه ای است که به تازگی به نوعی بیماری خونی با عنوان سندروم ALL که نوعی سرطانی خونی است، مبتلا شده و پاسخ پزشک معالج در برابر دلیل ابتلای کودک به این بیماری، چنین است «این بیماری بر اثر پارازیت بوجود آمده است».این پاسخی است که تعداد زیادی از مردم کشور به ویژه شهروندان تهرانی می شنوند و کم نیستند افرادی که در مراجعه به پزشک، برای بیماری شان از وی می شنوند که دلیل گيجي و خستگي، ناشنوايي مزمن، التهابات و سرطانهاي پوستي، خوني، نخاع و اختلالات هورموني (عقيم شدن مردان) و مشكلات باروري (در خانمهاي باردار) و همچنين سقط جنين، پارازیت و امواج مخابراتی است.در عین حال با نگاهی به آمار رسمی پزشکی قانونی، در می یابیم که در سال 88، 3 هزار و 537 سقط جنین با مجوز رسمی انجام شده که این رقم در سال 89 به 4 هزار و 202 سقط رسیده و در 4 ماهه نخست امسال به رغم کاهش 3/1 درصدی در سطح کشور، این سقط ها در تهران 7/1 درصد رشد داشته است. باید در نظر داشت مجوز سقط جنین در مواردی که جنین دچار نقصی است که امکان ادامه حیات ندارد و یا سلامت مادر، جنین و یا هردو تهدید می شود، با رضایت مادر و تا قبل از 4 ماهگی امکانپذیر خواهد بود.
امواج و سلامت انسان «آیا امواج الکترو مغناطیس بر سلامت انسان تاثیر سوء دارد یا خیر؟»، سوالی است که معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت در پاسخ به آن به «حمایت» می گوید: «در نمونه های انسانی و در برابر پارازیت هایی با دوز پایین، درست همان مقداری که مردم در زندگی روزمره خود در جامعه با آن مواجه اند، هیچ سند علمی و هیچ مورد اثبات شده ای از تاثیر منفی این دسته از امواج وجود ندارد».در عین حال دکتر سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی نیز در گفت گو با «حمایت» بر تحلیل دکتر مصطفی قانعی از این موضوع صحه می گذارد. این عضو کمیسیون بهداشت ودرمان با اشاره به بررسی مجلس روی این مسئله تاکید دارد: «درباره رابطه مستقیم بیماری هایی نظیر سرطان، سقط جنین، سردرد و سرگیجه و سایر بیماری ها با آنتی سیگنال ها، هیچ گونه مستند علمی اثبات شده ای در سطح بین المللی وجود ندارد، تنها در افرادی که در فاصله 60 متری دکل های فشار قوی زندگی می کنند میزان سرطان خون بالاتر از حد معمول است، همچنین نزدیکی به آنتن های BTS تلفن همراه می تواند حرارتی در بدن تولید کند که موجب تخریب سلولی شود. قاضی زاده بر این باور است اگر بپذیریم امواج ماهواره ای بر سلامت انسان اثر سوء دارد این تاثیر از امواج ماهواره های جاسوسی است، چراکه این امواج برای آنکه توانایی عبور از دیواره های بتونی را داشته باشند، بسیار قوی هستند."اما مهندس علی گورانی رییس اداره حفاظت از پرتوهای وزارت بهداشت در گفت گو با «حمایت» در کنار آنکه می پذیرد این پرتو ها می تواند بر سلامت انسان تاثیر گذار باشد، این اثر را وابسته به عواملی چون میزان پرتو گیری، فاصله از منبع پرتوها، مدت زمان در معرض بودن و حتی ویژگی های فردی و ژنتیکی می داند. به باور وی ، امروز ما در جهان تکنولوژی و فنآوری اطلاعات زندگی می کنیم و باید با استاندارد سازی و سلامت محوری برنامه ها، آسیب امواج الکترو مغناطیس را به حداقل برسانیم و کنترل کنیم.این کارشناس پرتوها، اطلاعات ما از دنیای تشعشعات را ناقص می داند که تا تکمیل شدنش باید به قانون آژانس بین المللی انرژی هسته ای یعنی "آلارا" عمل کرد؛ این قانون می گوید تا حد امکان خود را در معرض پرتوها قرار ندهید که این مهم درباره گروه های در معرض خطر همچون زنان بارداراهمیت بیشتری می یابد. همچنانکه به باور وی اهمیت امنیت کمتر از سلامت نیست!
پزشکان سند علمی ارایه کنند «پارازیت های مخابراتی سرطانزا هستند» انتشارهمین جمله کوتاه آن هم از زبان پزشکان که جزو اقشار قابل اعتماد در جامعه ما به شمار می آیند، کافی است تا هراسی غیر قابل وصف در جامعه شکل بگیرد. این در حالی است که دکتر قانعی در برابر دلیل تاکید پزشکان بر اثرات مخرب پارازیت در ایجاد انواع سرطان، سر درد و سرگیجه و حتی سقط جنین، معتقد است باید صحبت و اظهار نظر پزشکان مستند باشد، اما در عین حال معتقد است وزارت بهداشت نمی تواند جلوی پزشکی را که در مطلب خود مطلبی به بیمار می گوید را بگیرد. به باور وی اگر چنین مسایلی رسانه ای شود در آن صورت متخصصی که در رسانه های جمعی در این باره اظهار نظر کرده است، باید مستندات علمی و مستدل خود را ارایه کند چراکه با حدس و گمان نمی توان زندگی مردم را هم ریخت!از نگاه معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت در تمامی رشته ها، گاهی متخصصان اظهار نظرهایی دارند که فاقد مبنای علمی است و مسئولیت این صحبتها تا زمانی که رسانه ای نشده با خود فرد است ! بنا به تاکید وی رسانه ای شدن موضوعات حساس اینچنینی منوط به تایید مجامع علمی بین المللی است. محققی به طور نمونه درباره بحث سرطانزا بودن امواج الکترومغناطیس به کتاب سرطان و نشست سالیانه سازمان بهداشت جهانی اشاره می کند؛ نشستی که بالاترین متخصصان دنیا گرد هم می آیند تا دلایل منجر به این بیماری را بررسی و دسته بندی کنند. بنا به تاکید وی اگرچه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، احتمال سرطانزا بودن آنتی سیگنال ها وجود دارد، اما این موضوع هنوز از سوی موسسه "پارک" فرانسه، به عنوان مرجع علمی تعیین خطر سرطانزایی مواد، اثبات نشده است. وی مطالعات موردی را قابل استناد نمی داند و معتقد است شاید دلیل اظهار نظرهای برخی پزشکان، مراجعه به مقالات پراکنده ای باشد که اثبات نشده و قابل استناد نیست و ممکن است در فاصله زمانی کوتاه، نتیجه تحقیق جدید تری، حاصل مطالعات قبلی را نقض کند. به باور وی همین مسئله را می توان درباره سقط جنین و سایر بیماری ها و معضلاتی که به پارازیت ها نسبت می دهند تعمیم داد.قاضی زاده نیز این اقدام را مغرضانه می داند و تاکید دارد «پزشکان مدعی، سند علمی معتبر ارایه کنند.»
غرض ورزی پزشکان از ایجاد شبهه ای مبهم با پذیرش گفته های دکتر قانعی یک سوال دیگر در ذهن ما شکل می گیرد؛ اگر آنتی سیگنال های ماهواره ای مشکل ساز نیستند، آیا پزشکان با طرح چنین مسایلی در پی اهداف خاصی هستند و آیا وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم نباید از چنین روندی جلوگیری کند؟چرا وزارت بهداشت با تصویب بخش نامه و نظارت مناسب تر از اظهار نظر های غیر علمی و غیر مستند پزشکان و به طبع آن نگرانی مردم مانع نمی شود؟از نگاه معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، تنها در صورت رسانه ای شدن موضوع در بطن جامعه، نگرانی شکل می گیرد و فلسفه این معاونت، تحقیقات رسمی بر روی چنین موضوعاتی است که به عنوان بالاترین مرجع درباره آنها نظر می دهد. وی در رابطه با تاثیر آنچه دهان به دهان به نقل از پزشکان در میان مردم می چرخد و نگرانی فزاینده ای که این طرز انتقال اخبار در جامعه ایجاد می کند می گوید: “وزارت بهداشت درباره حرفها و اظهار نظر افراد قوانینی ندارد و برخوردها فقط در مقابل عملکرد افراد صورت می گیرد. ما در نهایت می توانیم تذکر بدهیم.”محققی از تذکراتی که گاهی اوقات در قبال صحبت های غیر علمی برخی پزشکان انجام شده سخن می گوید اما تاکید دارد: “در حال حاضر در قانون ما اظهار نظر درباره یک موضوع علمی و نیازمند استدلال و پشتوانه تحقیق جرم محسوب نمی شود و به همین دلیل کسی سعی نمی کند روی حساب و کتاب حرف بزند.”
وحشت ناشی از یک سخن بی حساب و کتاب وقتی بالاترین مرجع تحقیقاتی در بهداشت جامعه یعنی معاونت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت موضوعی همچون مضرات پارایت ها را رد می کند، به نظر می رسد دیگر نباید جای هیچگونه نگرانی وجود داشته باشد. شاید اظهار نظرهای پزشکانی که پارازیت ها را عامل اصلی برخی از بیماری ها معرفی می کنند، بی حساب و کتاب باشد، اما این حرفهای ناصواب، می تواند جامعه ای را مشوش کند و شاید لازم باشد با تجدید نظری در قوانین، افراد بدانند در برابر اظهار نظرهای اینچنینی باید حساب پس دهند. اما شاید هم علم با قاطعیت مورد تایید مسئولان بهداشت و سلامت کشوراین موضوع را تایید کند، در آن صورت چه کسی پاسخگوی بیمارانی خواهد بود که فکر می کنند بیماری شان ارمغان پارازیت هاست؟!
مرجع : حمايت
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۴ نظر غيرقايل انتشار
زهرا
۱۳۹۲-۰۸-۰۴ ۱۷:۵۰:۴۷
عالیه فکرنمیکردم به این خوبی باشه ممنون اززحمات شمافقط عکس هاتون روبیشترکنید (15024)