اوباما: هرگونه درخواست از شوراي امنيت براي پذيرش عضويت کامل فلسطين در سازمان ملل را وتو مي كند
باراک اوباما،در نطقش در مجمع عمومي سازمان ملل متحد گفت که فلسطينيان مستحق داشتن کشور مستقل هستند، ولي بايد از راه مذاکره با رژيم صهيونيستي به آرزوي خود برسند
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۸:۴۴
بن رودز، يك سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد كه رئيس جمهوري آمريکا در ديدارش با رئيس تشکيلات خودگران فلسطين به او هشدار داده که هرگونه درخواست از شوراي امنيت براي پذيرش عضويت کامل کشور فلسطين در سازمان ملل متحد را وتو خواهد کرد.
به گزارش ايسنا، وي عصر چهارشنبه به وقت نيويورک اين موضوع را به خبرنگاران اعلام کرد. باراک اوباما، رئيسجمهوري آمريکا در نطقش در مجمع عمومي سازمان ملل متحد گفت که فلسطينيان مستحق داشتن کشور مستقل هستند، ولي بايد از راه مذاکره با رژيم صيهونيستي به آرزوي خود برسند.
وي به تشکيلات خودگردان فلسطين هشدار داد که هيچ ميانبري براي تاسيس کشور مستقل در کار نيست. رئيسجمهوري آمريکا خاطرنشان كرد: در نهايت اين اسراييليها و فلسطينيان هستند نه ما که بايد درباره مسائل مورد اختلاف شامل مرز، امنيت، آوارگان و بيت المقدس توافق کنند.
اوباما پس از سخنراني نيمساعتهاش با بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي در نيويورک ديدار کرد. نتانياهو نيز تاکيد کرد که ادامه مذاکرات تنها راه دستيابي به صلح است، ولي هيچ راه حل جديدي ارائه نکرد. او تلاش فلسطينيان براي اعلام تشکيل کشور مستقل فلسطين از طريق سازمان ملل را محكوم به شکست دانست.
بنا به گزارشات، رئيس جمهوري آمريکا با محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطين نيز ملاقات خواهد كرد. عباس پيشتر گفته بود که روز جمعه (اول مهر) درخواستش براي تشکيل کشور مستقل فلسطين را به شوراي امنيت سازمان ملل ارائه خواهد داد. اوباما تهديد کرده است که آمريکا اين درخواست را وتو خواهد کرد.
با اين حال نيکولا سارکوزي، رييسجمهوري فرانسه نيز در سخنرانياش در مجمع عمومي هشدار داد که وتو کردن اقدام فلسطينيان به بروز خشونت در منطقه ملتهب خاورميانه منجر خواهد شد.
سارکوزي پيشنهاد داد که سازمان ملل تشکيلات خودگردان را به عنوان کشور ناظر به رسميت بشناسد. او همچنين يک جدول زماني براي مذاکرات صلح فلسطينيان و اسراييليها پيشنهاد داد.
رييس جمهوري فرانسه گفت: چه کسي مي تواند ترديد کند که وتو در شوراي امنيت خطر به راه انداختن چرخه خشونت در خاورميانه را به همراه ندارد؟
سارکوزي گفت: من اين سخن را از روي ارادت عميق به اسراييل ميگويم: به آنچه جوانان بهارهاي عربي مي گويند، گوش دهيد: زنده باد آزادي! آنها فرياد نمي زنند: مرگ بر اسراييل. نميتوانيد در مقابل اين نسيم آزادي و مردمسالاري که منطقه شما را درنورديده، بيتفاوت بمانيد.
رييس جمهوري فرانسه همچنين خاطر نشان کرد که روند صلح خاورميانه بدون تلاشهاي اروپا به موفقيت نخواهد رسيد.
اوباما گفت: اگر اين دولتها به تعهداتشان عمل کنند، مردم اين کشورها آيندهاي با فرصتهاي بهتر خواهند داشت. اما اگر به پيمودن راهي که خارج از قوانين بينالملل است، ادامه دهند، بايد با فشار و انزواي بيشتر روبرو شوند و تعهد ما به صلح همين را ميطلبد.
رئيس جمهوري آمريکا همچنين از سازمان ملل متحد خواست سوريه را تحريم کند. اوباما در ادامه سخنرانياش در نيويورک گفت نيروهاي کشورش به زودي از عراق خارج خواهند شد.
وي دهه گذشته را دههاي دشوار توصيف کرد و گفت که به جاي تلي از خاک و آهن هاي خميده در نيويورک در پي حملات يازدهم سپتامبر توسط گروه القاعده، نيويورک شاهد ساخت برجي جديد بوده و شرايط عوض شده است.
وي گفت اسامه بن لادن مرده است و ديگر توان به خطر انداختن آرامش جهان را ندارد و هرچند شبکه القاعده همچنان وجود دارد، اما کادر رهبرياش آسيب ديده است.
رئيسجمهوري آمريکا توجه خاصي به برکناري حسني مبارک، رئيسجمهوري سابق مصر و ديگر رهبران کشورهاي عربي نشان داد که در نتيجه انقلابهاي موسوم به بهار عربي سرنگون شدند. وي از حق مردم براي تعيين سرنوشت خود دفاع کرد.