چاي سرد حاوي ميزان زيادي از ماده شيميايي اگزالات است، اين ماده شيميايي باعث ايجاد سنگ در كليهها ميشود
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۰۹
تيترآنلاين - مصرف بيش از اندازه چاي سرد باعث افزايش سنگ كليه ميشود. چاي سرد حاوي ميزان زيادي از ماده شيميايي اگزالات است، اين ماده شيميايي باعث ايجاد سنگ در كليهها ميشود. البته چاي گرم نيز حاوي اگزالات هست اما به راحتي تبديل به سنگ كليه نميشود.
بنابر تحقيقات دانشمندان شيكاگويي، مردان و زناني كه در سنين يائسگي به سرميبرند يا سطوح پائيني از استروژن را دارند و زناني كه تخمدانهايشان را برداشته و جراحي كردهاند بيشتر از سايرين در معرض خطر ابتلا به سنگ كليه با چاي سرد هستند.
چاي سرد در تابستان خواهان زيادي دارد و غالباً افراد سعي ميكنند در تابستان به جاي نوشيدن مداوم آب از انواع چايهاي سرد استفاده كنند. گرچه اين چاي خوشمزهتر از آب است اما خاصيتي بهتر از آب ندارد.
بنابراين ميتوان آب را با كمي ليموترش تازه طعمدار كرده و به جاي نوشيدن بيش از اندازه چاي سرد به مصرف رساند. زيرا ليموي تازه حاوي سيترات است كه مانع از رشد سنگهاي كليه ميشود.
همچنين افرادي كه مستعد سنگ كليه هستند بايد از مصرف بيش از اندازه مواد خوراكي چون: اسفناج، شكلات، ريواس، دانههاي روغني، نمك و گوشت كه محرك سنگ كليه هستند اجتناب كنند.
غذاهاي غني از كلسيم كه ميزان جذب اگزالات بدن را كاهش ميدهد و نيز مصرف زياد آب در روز توصيه متخصصان براي ممانعت از تشكيل سنگ كليه است.