تبديل كارخانه هاي تسليحاتي عراق به توليدات غير نظامي
در عراق کارخانه های تسلیحاتی تولید گلوله ، توپ ، بمبهای خوشه ای و موشک را کنار گذاشته اند و از سال دو هزار و سه تا کنون به تولید ساز بادی ترومپت ،کابل ،لوله های آب و حتی روبات می پردازند.
تاريخ انتشار: جمعه ۲۳ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۱۷
تيترآنلاين - خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از بغداد به قلم سامی کِتز به بررسی وضعیت کنونی کارخانه های تولید مهمات در عراق پرداخت و نوشت ...
در عراق کارخانه های تسلیحاتی تولید گلوله ، توپ ، بمبهای خوشه ای و موشک را کنار گذاشته اند و از سال دو هزار و سه تا کنون به تولید ساز بادی ترومپت ،کابل ،لوله های آب و حتی روبات می پردازند. کارخانه الکرامه یکی از این کارخانجات که در شمال بغداد قرار دارد و سیستمهای هدایت موشک تولید می کرد در سال هزار و نهصد و نود و هشت توسط بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل تحت کنترل قرار گرفته بود.
حیدر حسین مهندس سی و چهار ساله که به مناسبت برپایی نمایشگاه تولیدات هشتاد و چهار شرکت وابسته به وزارت صنایع عراق در غرفه مربوط به شرکت الکرامه حضور پیدا کرده است از غارت و چپاول این کارخانه و انحلال وزارتخانه پس از تجاوز آمریکا به خاک عراق حکایت می کند.
” کارخانه هایي که قبلا به تولید توپ و دوربین می پرداخت موفق شد خط تولید خود را تغییر بدهد. کارخانه اي که سه هزار و هشتصد کارمند دارد اوایل سال دو هزار و چهار با تولید قطعات یدکی مورد نیاز کارخانه های تولید سیمان و ژنراتورها ، فیلترهای تصفیه آب ، میکروسکوپهای آزمایشگاهی و اخیرا نیز کپسولهای گاز بار دیگر آغاز به کار کرد. “
حیدر حسین گفت با گذشت این مراحل ده تن از مهندسان کارخانه الکرامه به شبیه سازی و فنون کنترل مواد علاقمند شدند و به آموزش کارکنان پرداختند.پس از آن کارخانه در سال دو هزار و هشت بازگشایی شد و دوران کاری جدیدی را در زمینه تولیدات غیرنظامی آغاز کرد.
وی افزود الکرامه حساب زیادی بر روی روبات خنثی کننده مین باز کرده است ، روباتی که دو ماه پیش در این کارخانه تولید شد. مهندی حیدر حسین با غرور و افتخار بابت تولید چنین روباتی گفت به علت وقوع حملات متعدد در این کشور تقاضای بالایی برای خرید این روبات وجود دارد ، روباتی که از نمونه تولید شده آن در آمریکا ارزان تر است. در زمان حکومت صدام حسین چهل و دو شرکت به وزارت صنایع وابسته بودند و حدود پنجاه هزار نفر را نیز به کار گرفته بودند اما پانزدهم آوریل دو هزار و چهار پل برمرحاکم نظامی آمریکا در عراق قانون مربوط به تبدیل کارخانه های تسلیحاتی را اجرایی کرد.
در پی تخریب مجموعه صنایع نظامی در عراق، تسلیحات مورد نیاز برای هشتصد هزار سرباز و مامور پلیس عراقی از کشورهای خارجی به ویژه آمریکا خریداری می شود. شرکتی واقع در فلوجه در غرب بغداد موسوم به Ikhaa Al- که در سال هزار و نهصد و هشتاد و چهار در زمان جنگ ایران و عراق تاسیس شده بود از جمله کارخانه هایی است که قبلا به تولید توپ و دوربین می پرداخت و موفق شد خط تولید خود را تغییر بدهد. این کارخانه که سه هزار و هشتصد کارمند دارد اوایل سال دو هزار و چهار با تولید قطعات یدکی مورد نیاز کارخانه های تولید سیمان و ژنراتورها ، فیلترهای تصفیه آب ، میکروسکوپهای آزمایشگاهی و اخیرا نیز کپسولهای گاز بار دیگر آغاز
” نائومان "Noaman" نام کارخانه دیگری است که خط تولید نظامی خود را با لوله های آبیاری جاگزین کرده است. “
به کار کرد.
در همین منطقه کارخانه دیگری به نام الشاهد وجود دارد که مس و برنز تولید می کند. این کارخانه شبکه های تولید پوکه فشنگ و گلوله توپ را به خطوط تولید کابل ،گلدان و حتی ترومپت تبدیل کرده است. نائومان "Noaman" نام کارخانه دیگری است که خط تولید نظامی خود را با لوله های آبیاری جاگزین کرده است. شرکت صلاح الدین نیز یکی دیگر از همین شرکتها به شمار می رود که قبل از سال دو هزار و سه رادار و ابزار مخابرات نظامی تولید می کرد و حتی تا سال هزار و نهصد و نود در برنامه هسته ای عراق دست داشت. کارخانه این شرکت واقع در تکریت در شمال بغداد با هشت و نیم میلیون دلار سرمایه از وزارت صنایع عراق به تولید تیرهای برق و مبدل می پردازد.
به گزارش واحد خبر، فوزی حریری وزیر صنایع عراق روز دوشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه تولیدات شرکتهای وابسته به این وزارتخانه درباره افزایش تولید صنعتی عراق به منظور جلوگیری از وابستگی این کشور به واردات ابراز امیدواری کرد. وی با اشاره به این که در سال دو هزار و هشت صنایع عراق تنها ده درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می داد گفت کشورش راه درازی پیش رو دارد.