بذرپاش: جوان ايراني نبايد از امر ازدواج فراري باشد
وكيلي: وقتي نرخ طلاق و آسيبهاي پس از آن را بررسي ميكنيم به اين جمعبندي ميرسيم كه شايد اگر اصلا ازدواج صورت نميگرفت بهتر بود بنابراين ازدواج در هر شرايطي ميمون و مبارك نيست
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۰۳
تيترآنلاين - بذرپاش رئيس سازمان ملي جوانان در اين نشست هم انديشي هفدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات به دو امر تسهيلات رفاهي دولت و تشويق و ترويج امر ازدواج تأكيد زيادي داشت.
وي گفت: جوان مسلمان ايراني نبايد از امر ازدواج فراري باشد و اين وظيفه خانواده و مسؤولان است كه شرايط را براي ازدواج آگاهانه و ساده فراهم كنند.وي گفت: در حال حاضر شبكه هاي فارسي زبان مأموريت دارند كه خانواده را در ايران تحت تأثير اهداف خود قرار دهند، اما همه دست روي دست گذاشته ايم و احساس مي كنيم كار جمعي در اين خصوص نتيجه نمي دهد.
وي گفت: پژوهشهاي ما نشان مي دهد كه اكنون زمان آن است كه براي تحكيم بيشتر خانواده ازدواج را تشويق و براي آن فرهنگ سازي كنيم تا از طلاق ها جلوگيري و خانواده تحكيم شود و در اين خصوص دولت هم بايد كمك كند. وي تأكيد كرد: در حال حاضر نظام رسانه اي منفعل است و همه تسليم شده اند! و دست ها را بالا برده اند. در رسانه ها خلاقيت در امر ازدواج وجود ندارد و از اين بابت من از رسانه ها گله دارم. همه ما در اين زمينه مقصر هستيم.
محمدعلي وكيلي،مديرمسئول روزنامه ابتكار اظهار داشت: يكي از آفات شرايط امروز كه گرفتارش هستيم، اين مسئله است كه معضلها را به شيوه دولتي حل ميكنيم و در برخورد با پديدههاي فرهنگي خود اين مسئله يك معضل است.
وي افزود: تمام مكانيزمها و رويكردهاي ساماندهي ستادي براي حل معضل ازدواج با دولتي كردن، نقض غرض ايجاد كرده است و مشكل را پيچيدهتر ميكند.
وكيلي با بيان اينكه تحليل پديده تأخير در ازدواج فضاي ديگري را ميطلبد، گفت: اين پديده يك معضل است؛ دولت وقتي براي حل يك معضل اقدام ميكند اگر يك پكيج و بسته شفاف ارايه ندهد معضل را پيچيده تر ميكند بنابراين شيوههاي تبليغي و تشويقي ماجرا را حل نميكند.
وي ادامه داد: بايد يك بسته تسهيلاتي براي ازدواج در نظر گرفت؛ گزارشي از عراق داشتهايم كه دولت عراق براي هر ازدواج يك بسته دارد و هزينه ازدواجي كه نرخ بالايي داشته باشد، پشتيباني ميكند.
مديرمسئول روزنامه ابتكار خاطرنشان كرد: بسيار مناسب است كه دولت جمهوري اسلامي نيز بستهاي براي مسئله ازدواج با عنوان هديه دولت اسلامي به ازدواج در نظر بگيرد؛ اين هديه، ازدواج را دولتي نكرده و از ورودهاي ناشيانه دولتي در بحث ازدواج جلوگيري ميكند.
وي با بيان اينكه گاهي به نظر ميآيد كه ازدواج نكردن نسبت به ازدواج كردن محاسن بيشتري دارد، بيان داشت: وقتي نرخ طلاق و آسيبهاي پس از آن را بررسي
” در حال حاضر نظام رسانه اي منفعل است و همه تسليم شده اند و دست ها را بالا برده اند. در رسانه ها خلاقيت در امر ازدواج وجود ندارد “
ميكنيم به اين جمعبندي ميرسيم كه شايد اگر اصلا ازدواج صورت نميگرفت بهتر بود بنابراين ازدواج در هر شرايطي ميمون و مبارك نيست.
وكيلي طلاق را عامل بيانگيزگي بسياري از جوانان نسبت به ازدواج دانست و اظهارد اشت: نرخ طلاق ترمزي براي جوانان است بنابراين با هر شرايطي جوان را به ازدواج تشويق نكنيد بلكه برويم به سراغ فراهم كردن شرايط ازدواج مستحكم و با شرايطي كه اسلام گفته است.
وي ادامه داد: نكته بعد اينكه برخي از جوانان دچار بيتكليفي هستند و روش برخورد با جامعهاي كه گرفتار بيتكليفي شده است با روشهاي فعلي سازمان ملي جوانان حل نميشود؛ يكي از فرزندان چنين جامعهاي دير ازدواجي است يا به عبارت ديگر در چنين جامعهاي مجرد بودن فضيلت ميآورد.
مديرمسئول روزنامه ابتكار در ادامه بيان كرد: تفاوت نسل سوم با نسل قبل در همين حس بيتكليفي و بيهنجاري است كه فقط با پايه مذهب ميتوان آن را حل كرد.
وكيلي خاطرنشان كرد: نكته آخر اينكه اگر بناست براي اختصاص ستون ثابت براي امر مقدس ازدواج تشويقي بگيريم روزنامه وطن امروز ميتواند يك الگو باشد.
وي افزود: منتهي اگر من ببينم روزنامه وطن امروز به جاي يك ستون دو صفحه به مسئله ازدواج اختصاص ميدهد به اين ايمان ميرسم كه كار كاملا درست است اما سياستزدگي در فضاي رسانهاي خود شما را گرفتار كرده است بنابراين بايد از خود شروع كنيد.
غلامرضا قلندريان مديرمسئول روزنامه قدس نيز در اين نشست اظهار داشت: چند اشكال در اين مسير عدم ازدواج جوانان وجود دارد؛ آمار هم قدري نگرانكننده است.
وي افزود: موضوع اول اينكه در امر ازدواج كه يك موضوع عملياتي است و بايد كار انجام داد آنچه در جامعه ميبينيم اين است كه بيشتر به تئوريها پرداخته شده است تا عمل.
مديرمسئول روزنامه قدس در ادامه گفت: تئوري و بسترسازي لازم است اما عرصه ازدواج جوانان عمل را ميخواهد و بحث ديگر اينكه ازدواج يك پديده چند عاملي است و نميتوان بر اساس يك ضلعش عمل كرد.
وي ادامه داد: بحث ازدواج بحثي به هم تنيده است و با مسايل ديگر مانند اشتغال، تحصيل، فرهنگ و ورزش در ارتباط است.
قلندريان با بيان اينكه ما ازدواج را به عنوان پايه كلي و سرفصل مطالب خودمان قرار داديم، تصريح كرد: اما پايه اين مسايل مسئله معنوي است و عوامل پيشگيرانه لازم است.
وي اضافه كرد: امر گزينشها در خواستگاري و ازدواج حتي در خانوادههاي مذهبي، جوانان را از ازدواج گريزان ميكند علاوه بر اين براي تشويق جوانان به ازدواج بايد تسهيلات بيشتري در نظر گرفت.
مديرمسئول روزنامه قدس با بيان اينكه مسكن 3 ميليون توماني كه اكنون براي جوانان مطرح است ميتواند اقدام مفيدي باشد، بيان داشت: منتهي بايد در افق كوتاه مدت اين امكانات را براي جوانان فراهم كرد.