سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در تازهترین گزارش خود استرالیا را به عنوان بهترین کشور جهان برای زندگی و کار اعلام کرد.
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۰۹
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در تازهترین گزارش خود استرالیا را به عنوان بهترین کشور جهان برای زندگی و کار اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین گزارش داد که در شاخص "زندگی بهتر" سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، بریتانیا بعد از آمریکا، کانادا و کشورهای اسکاندیناوی قرار گرفته است. اگرچه بریتانیا رتبهای بهتر از آلمان و فرانسه که در این ردهبندی هفدهم و هجدهم شدند، بدست آورد. استرالیا برای سومین سال پیاپی توانست عنوان شادترین کشور جهان را بدست آورد. شاخصهای بهداشت و مسکن در این کشور رشد چشمگیری را نشان میدهد.
سن امید به زندگی در استرالیا به 82 سال رسیده است که دو سال بالاتر از میانگین کل کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است. همچنین بیش از 90 درصد از مردم استرالیا از وضعیت مسکن خود ابراز رضایت کردهاند، در حالی که میانگین این رقم برای کشورهای سازمان 87 درصد است.
همچنین در زمینه مشارکت اجتماعی و شرکت در انتخابات نیز استرالیا رقم بسیار بالای 93 درصد را بدست آورده که این رقم در بریتانیا 66 درصد و در کل کشورهای سازمان به طور متوسط 72 درصد است.
شاخص زندگی بهتر براساس مواردی مانند وضعیت مسکن، درآمد، شغل، وضعیت اجتماع، آموزش، محیط زیست، مشارکت اجتماعی، بهداشت، رضایت از زندگی، ایمنی و تعادل بین کار و زندگی بدست آمده است.
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه سازمانی است بینالمللی دارای ۳۴ عضو که اعضای آن متعهد به اصول اقتصاد آزاد و دموکراتیک هستند. این سازمان در سال ۱۹۴۸ تحت عنوان سازمان همکاری اقتصادی اروپا تاسیس شد. این موسسه تحت مدیریت رابرت مارژولین فرانسوی به منظور اجرای طرح بازسازی کشورهای اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم که توسط آمریکا برای بازسازی اروپا بعد از جنگ و مبارزه با کمونیسم برنامهریزی شده بود تاسیس شد.
در سالهای بعد اعضای غیر اروپایی نیز به این سازمان پیوستند و در سال ۱۹۶۱ در اجلاسی با تصویب آییننامه جدید در زمینه توسعه و اقتصاد نام سازمان را نیز به سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه تغییر دادند. مقر این سازمان در شهر پاریس واقع است.
آمارها و تحلیلهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه به ویژه در زمینه آمارهای مقایسهای، اقتصادی و اجتماعی از مهمترین و قابل اعتمادترین آمارهای منتشر شده در این زمینه به شمار میرود.
در زیر فهرست 34 کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه براساس شاخص زندگی بهتر آمده است:
در لینک زیر میتوانید رتبهبندی کشورها را براساس شاخص زندگی بهتر مشاهده کنید. همچنین میتوانید کشورهای برتر در هر یک از حوزههای مختلف را نیز با جابهجایی نماگرهای سمت راست صفحه مشاهده کنید.