پليس به خانم هايي که از مانتوهاي کوتاه و آستين کوتاه يا مانتوهاي تنگ، شلوارهاي کوتاه استفاده مي کنند يا اين که از هر دو طرف روسري موهايشان پيدا باشد بدپوششي اطلاق مي کند
جانشين فرماندهي نيروي انتظامي از طرح برخورد با بدپوششي از 25 خرداد و تشديد آن خبر داد. به گزارش شهر طرح امنيت اخلاقي از جمله طرح هايي است که نيروي انتظامي با توجه به مطالبات مردمي و قانوني بودنش با آن برخورد مي کند. اين طرح که در 25 خرداد در تهران و دو استان شمالي کشور تشديد خواهد شد. موضوع بدپوشش، از مصاديق اين طرح به شمار مي آيد. که حاشيه اي فراواني را به دنبال داشته است. سردار رادان جانشين فرمانده ناجا اين قول مساعد را به مردم مي دهد که مأموران ادب، احترام و تکريم را در زمان اجراي مأموريت به جاي آورند. جزئيات اين طرح در گفتگو با سردار رادان طرح شده است که در ادامه مي خوانيم: با توجه به اينکه طرح امنيت اخلاقي از 25 خرداد تشديد خواهد شد لطفاً توضيح دهيد تشديد اين طرح با چه مصداقي است و چه عواملي بسترساز تشديد اين طرح شده است؟
يکي از مصاديق طرح امنيت اخلاقي موضوع بدپوششي است. براساس نظرسنجي که نيروي انتظامي با کمک سازمانهاي ديگر انجام داده که نگراني هايي در بين مردم و مسولان در حوزه بدپوششي به وجود آمده و براساس مطالبات مردمي و براساس قانون، نيروي انتظامي موظف به اجراي قانون و برخورد با اين پديده است.
شاخص هاي بدپوششي چيست؟ پليس با چه پوشش هايي برخورد مي کند ؟ اين پديده باعث ايجاد چه مشکلاتي در جامعه شده است؟
شاخص و ملاک هاي بدپوششي همان شاخصه هاي قبل است و پليس به خانم هايي که از مانتوهاي کوتاه و آستين کوتاه يا مانتوهاي تنگ، شلوارهاي کوتاه استفاده مي کنند يا اين که از هر دو طرف روسري موهايشان پيدا باشد بدپوششي اطلاق مي کند. موضوع بدپوششي منوط به يک نفر نمي باشد بلکه به عنوان يک پديده اجتماعي در جامعه ظاهر شده است و ما بايد به دنبال حل اين پديده باشيم. بدپوشش تنها در اين نيست که شخصي پوششي نامناسب در منظر مردم داشته باشد. بلکه متأسفانه نگراني و اتفاقات ديگري از قبيل مزاحمت ها و آزار و اذيت ها در کنار آن رخ مي دهد به نحوي که جامعه به نوعي دستخوش رنج و اذيت از اين نوع وضع ظاهر مي شود.
در برخوردها و اظهارنظرهايي که از سوي افراد بدپوشش صورت گرفته اين سوال مطرح شده که چرا توليد کنندگان و توزيع کنندگان اقدام به توليد و توزيع اين لباس ها مي کنند و در اختيار مصرف کننده مي گذارند و از توليد کنندگان و توزيع کنندگان هم اين پاسخ داده شد که براساس خواست و مطالبه مردم اقدام به توليد و توزيع مي کنند؟ آيا در اين خصوص اقداماتي صورت گرفته است؟
بدپوششي تنها مربوط به مصرف کنندگان نيست به طوري که مراکز توليد و توزيعي هم در اين خصوص شناسايي شده اند و همين طور به واحدهايي که به صورت زيرزميني اقدام به عرضه مي کنند تذکر کتبي و اخطار داده شده است. تا 25 خرداد ماه اصلاحات موردنظر را داشته باشند و به کسب و کار خود ادامه دهند در غير اين صورت از طريق پليس اماکن برابر قانون صنفي با آنها برخورد مي شود.
نوع برخوردهاي انتظامي با افراد بدپوشش به چه نحوي است؟ آيا مأموران آموزش هاي لازم را در اين خصوص ديده اند؟
ما در اجراي اين طرح نيروهاي پليس زن را انتخاب و سعي کرديم که از بهترين ها باشند اين افراد در دوره هايي با حضور فرماندهان انتظامي و کارشناسان آموزش هاي لازم را ديده اند و همين طور شاخص هاي بدپوششي براي مأمور مشخص شده تا در برخورد با اين مظاهر سليقه اي رفتار نکند. برخوردهاي انتظامي به اين طريق است که در مرحله اول افراد مورد تذکر واقع مي شوند و اگر در محل اقدام به رفع اشکال ظاهر کرده اند که هيچ، و اگر نشد دستگير و به مراکز پليس امنيت اخلاقي منتقل مي شوند و توسط مشاور خانم مشاوره صورت مي گيرد سپس از خانواده اين افراد دعوت مي شود تا با تهيه لباس مناسب به مراکز مراجعه کنند و پس از اخذ تعهد انتظامي از اين مراکز خارج شوند در اين صورت سابقه انتظامي ايجاد مي شود ولي اين سابقه به منزله سوء سابقه افراد نخواهد بود و پرونده قضايي هم در اين خصوص تشکيل نمي شود. چرا که عده اي به صورت ناآگاهانه و بدون عناد خاص اين نوع پوشش را داشته اند و اگر مجدداً دستگير شدند پرونده قضايي در مورد آنها تشکيل خواهد شد و به مقامات قضايي تحويل داده مي شوند و اينان جزء گروه عفاف ستيزان هستند.
چرا اين طرح از 25 خرداد آغاز مي شود و آيا اين طرح تاکنون در حال اجرا نبوده و تعطيل شده بود؟
نيروي انتظامي اين طرح را فراموش نکرده بلکه تا قبل از فرا رسيدن فصل گرما وضعيت جامعه مناسب بوده و گشت ها کم و برخوردها نيز کم بوده است تا اينکه با گرم شدن هوا، دغدغه مردم و مسولين در خصوص بدپوششي بالا رفت و اين تصميم حاصل شد . تا 25 خرداد فرصتي براي اصلاح وضعيت ظاهري افراد در نظر گرفته شده است و از اين تاريخ به بعد بر تعداد گشت ها و برخوردها نيز افزوده مي شود. اميدواريم با کمک و ياري اصحاب رسانه نيز بتوانيم در اين زمينه به اين افراد اطلاع رساني کنيم که انشاءا... در اين خصوص برخوردها کم شود.
چرا اين طرح در دو استان مازندران و گيلان مورد توجه قرار گرفته و چه زماني در استان هاي ديگر هم به اجرا درخواهد آمد؟
با توجه به فصل سفر به واسطه تعطيلات تابستاني نگراني ها و گلايه هاي مردم اين دو ا ستان در خصوص اينکه عده کمي آن جا را به عنوان حياط خلوتي براي عمل ناهنجاريها و غيرقانوني احساس مي کنند که با اين وجود طرح هاي انتظامي در اين دو استان با جديت انجام مي شود و به فاصله 10 روز در استان هاي ديگر نيز اجرا مي شود.
آيا سازمانها و دستگاه هاي ديگر نيز در اجراي طرح حجاب و عفاف نقشي را ايفاء کرده اند؟
سازمانهايي که در کارهاي اجرايي حجاب و عفاف حس مسوليت داشته نمره قبولي نگرفتند ولي سه سازماني که وظايف را به خوبي انجام مي دهند دستگاه قضايي ، نيروي انتظامي و اصحاب رسانه هستند که به واسطه اطلاع رســاني خــوبي که انجام مي دهنــد بـاعث کم شدن حجم برخوردها مي شوند.
مصاديق ديگر طرح امنيت اجتماعي چيست چه مواردي در اولويت هستند؟
طرح برخورد با بدپوششي، اراذل و اوباش و موادفروشان خرد و معتادان و جمع آوري ماهواره از مصاديق اين طرح هستند. البته اين طرحها در حال اجرا هستند و اين طور نيست که چون از طريق رسانه منعکس نمي شود به اين معني باشد که اجرا نمي شوند. ولي در خصوص بدپوششي، چون در آستانه فصل گرما وضعيت نامناسب مي شود اجراي اين طرح نيز تشديد مي شود.
طرح برخورد با اراذل و اوباش و مزاحم نواميس مردم اجرا شده آن طور که شاهديم باعث رضايت مردم نيز شده است ولي در حادثه اي که براي يک روحاني در دفاع از دو دختر افتاده و ازسوي اراذل و اوباش مورد ضرب و شتم قرار گرفتند اين سوال مطرح مي شود که آيا اجراي اين طرح آن قدر کمرنگ شده که اين اراذل و اوباش در منظر عام اقدام به مزاحمت براي نواميس مردم کنند و شهروندي را هم در دفاع از ناموس مردم مورد ضرب و شتم قرار دهند و متواري شوند؟
در ابتدا عرض ارادات و تشکر مجموعه پليس را به اين برادر بزرگوار که نسبت به يک مشکل و ناهنجاري در جامعه بي تفاوت نيست و به آن عکس العمل نشان مي دهد را دارم. از نظر بنده ايشان جانباز امر به معروف و نهي از منکر هستند که بايستي به شأن جانبازي با ايشان رفتار کرد. جامعه اي جامعه پويا است که مردم آن نسبت به حوادث و زشتيها عکس العمل نشان دهند و بي تفاوت نباشند. گاهي اوقات جري شدن يک سري از افراد به خاطر بي تفاوتي هاست. در بحث اراذل و اوباش، همچنان با اين معضل برخورد مي شود.
در ضمن اين دو خانم هم که در بازداشت به سر مي برند از افراد بدپوشش بوده اند و با آن دو براساس دوستي هاي قبلي که داشته اند بر سر موضوعي اختلاف پيدا مي کنند و اين برادر عزيز از گذشته آنها خبر نداشته و با شنيدن فرياد آنها اين عکس العمل را نشان مي دهد.
يکي از مقامات و فرماندهان ارشد ناجا به عدد و آمار اعلام داشته که در تهران صدزن خياباني وجود دارد اگر اين آمار صحت داشته باشد، پليس به راحتي مي تواند اقدام به دستگيري آنها کند اين موضوع عامل بسياري از اظهارنظرها و انتقادات شده است نظر ناجا در اين مورد چيست؟
اساساً اين فرمانده اين مصاحبه را نداشته و اين عدد را به زبان نياورده و اين عدد نيز نادرست است و ما کاملاً تکذيب مي کنيم. يکي از مصاديق طرح امنيت اخلاقي موضوع زنان خياباني است که با موضوع بدپوششي کاملاً متفاوت است و اين درست نيست که بدپوشش ، زنان خياباني هستند اين نکته کاملاً جداست. زنان خياباني عددشان مشخص است و آمار پنهاني هم دارند که آن را در نظر نمي گيريم، جمع آوري آمار مشخص در 48 ساعت انجام مي شود و ا عتقاد ما بر اين است که اين تعداد افراد جزء گروه آسيب پذير جامعه هستند بعضي از آنها به واسطه جنسي و به واسطه ديگري وارد اين موضوع مي شوند ما اصلاً قصد تأييد اين کار را نداريم اما بايد در جامعه اسلامي مراکزي باشد که اين افراد را تحت کفالت قرار دهند و اصلاح و کارآفريني ايجاد کنند تا اين افراد بهانه اي نداشته باشند.
البته برخورد با زنان خياباني و دستگير و تحويل مقامات قضايي همچنان وجود دارد و به آن رسيدگي مي شود.
نيروي انتظامي علاوه بر برخورد با وضعيت بدپوششي و اراذل و اوباش اقدام به جمع آوري ماهواره نيز مي کند که آيا اين همچنان بر شدت خود باقي است؟ و اولويت آن در چيست؟
جمع آوري ماهواره همچنان ادامه دارد استفاده از ماهواره قانوني نيست و اگر روزي مجلس استفاده از ماهواره را قانوني اعلام کرد ما به عنوان مأمور قانون با چيزي که آزاد است برخوردنمي کنيم. و تابع قانونيم و اولويت ما در بحث ديش هاي ماهواره آن چيزي است که در منظر عمومي پيداست و اين يعني قانون ستيزي.
صحيح است که پليس به عنوان مأمور قانون در مقابل ديگران که نقض قانون مي کنند، اعمال قانون مي کند به طور مثال عکس هايي از عمليات راپل در اينترنت منتشر شده مبني بر اين که در اين عمليات پليس با ورود به پشت پنجره که نشان از يک خلاء قانوني است ( پليس اجازه ورود به منازل را ندارد) و يا اين که با ضرباتي به ديش هاي ماهواره اقدام به جمع آوري آن مي کنند. نحوه برخورد مأموران در اين طرح چگونه است؟
ما در جايگاه پليس به مردم پاسخگو هستيم. و اينکه چرا پليس عمليات راپل را انجام مي دهد دو نکته مدنظر است. ما در واقع خلاء قانوني نداريم و حتي با حکم قضايي و قاضي که هميشه همراه و همکار ما هستند وارد مشاعات و پشت بام منازل مي شويم و در جمع آوري ماهواره پليس همواره سعي در رعايت چاشني اخلاق دارد و وارد منزل فرد نمي شود.
هرچند با توجه به اعلاميه نيروي انتظامي مبني بر جمع آوري ديش هاي ماهواره اي که در عيان هستند، قانون به ما حکم مي کند وارد منازل شويم با رعايت چاشني اخلاق اقدام به جمع آوري ديش هاي ماهواره اي که از پنجره آويزان است از طريق عمليات راپل مي کنيم و پليس آن قدر توانمند است که اين عمليات را انجام دهد. قانون ستيزي را پليس حتي با نثار جان خود انجام مي دهد.
شما عنوان کرديد که ما به خاطر حفظ اخلاق وارد منزل نمي شويم و عمليات راپل را انجام مي دهيم اين را در نظر نمي گيريد که اگر حکم داشته باشيد بهتر است به طور خصوصي انجام شود ونيازي به انجام عمليات راپل نباشد. بالاخره به هر ترتيب مشخص مي شود که اين منزل ديش ماهواره دارد و ساکنان آن نظم قانوني را رعايت نکرده است؟.
اقدامات مأموران در جمع آوري ماهواره به سه روش انجام مي شود يکي اينکه قبل از اقدام به صاحب مجموعه يا مجتمع اعلام مي کنيم که ديش ها را جمع آوري کنند که جمع آوري ديش ها در مشاعات به خوبي انجام مي شود. اما مدير سا ختمان قادر به جمع آوري در پنجره و محيط وارد به پنجره نيست به صاحب منزل اعلام مي کند ولي وقتي صاحب منزل حضور نداشته باشد و ما هم نمي توانيم وارد منزل شويم و اين ديش را که به عنوان نمادي از بي قانوني آنجا آويزان است را با عمليات راپل جمع مي کنيم و اين رقم، رتبه بسيار کمي است اين خود به منزله يک عمليات رواني است که به مردم بگوييم پليس در برخورد جدي است.
مردم در اين چند سال با واژه طرح امنيت اخلاقي آشنا شدند و در بحث تشديد که زواياي آن را مشخص کرديد و اقدامات ارزشمندي که در اين خصوص انجام شده و قابل احترام است. ولي گلايه ها هميشه وجود دارد و اين طرح که از پرسروصداترين و حاشيه دارترين به شمار مي آيد . بي مهري هايي از مواضع مختلفي حتي از مقامات لشکري و کشوري نسبت به نيروي انتظامي و پليس صورت گرفت اما بحث در اين است که اين طرح اجرا شد و يک مقدار اولويت هايش کمرنگ شد و يک باره به يک احساس رسيديم که خيلي از مسولان و مردم به اين وضع اعتراض کردند و دوباره پليس اين طرح را تشديد کرد اين يعني اينکه اين طرح زماني قطع شده در زمان اجراي اين طرح خيلي از مسائل در برخوردها و نحوه برخوردها شکل گرفت به طور مثال انتشار عکس هايي از طريق اينترنت و رسانه هاي مختلف مبني بر گلايه هاي تصويري از پليس، در حقيقت نحوه برخورد در طرح امنيت اخلاقي با بازيابي و تجارب گذشته با مردم چطور خواهد بود؟
دغدغه مردم و پليس در اجراي اين طرح همين است و پليس در اجراي هر طرحي اين دغدغه را دارد که مردم بدانند که تلاش ها به عنوان نيروي انتظامي اين است که در اجراي اين طرح کمترين خطا را داشته باشيم. اگر همه دستگاهها وظايفشان را به خوبي انجام دهند. شايد اين اتفاقات کمتر و يا اساساً نيفتد . من دراين جايگاه به مردم قول مي دهم که کمترين خطا را داشته باشيم و حتي بدو ن خطا باشيم.
يک طرح وقتي طرح خوبي است که بتواند براساس تجربه گذشته خود را مرتب بازيابي کند علاوه بر اينکه تکريم حقوق شهروندي پابرجاست ولي نکته اي که از حقوق شهروندي اولي تر است و شايد فراموش مي کنيم تکليف شهروندي است. بدون تکليف حقوق نيست و بدون حقوق تکليف نيست و اين دو لازم و ملزوم هستند من به مردم قول مي دهم حقوق شهروندي را تا آنجا که در توان داريم با ادب و احترام به جاي آوريم. و از همين جا دعوت مي کنم از اصحاب رسانه و خبرنگاران که در کنار گشت ها حضور داشته باشند و مروري بر نحوه برخوردها و انعکاس آن داشته باشند.
نظرات بينندگان: ۴ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۱ نظر غيرقايل انتشار
حسن مولایی
۱۳۹۰-۰۳-۲۳ ۱۸:۴۴:۱۰
با سلام و خسته نباشید
من به عنوان یک شهروند از شما تشکر و قدر دانی مینماییم واز شما میخوام واقعا نسل مواد فروشهاو اراذل اوباش از بیخ قطع کنید وبرای همه کسانی که در این راه زحمت میکشن ارزوی سلامتی وموفقیت میطلبم (2876)
سلام
در مورد كارهاي انجام شده براي مقابله با بد حجابي و مواد مخدر و اراذل كمال تشكر را دارم .
در مورد ماهواره اي كاش واقع بينانه تر به موضوع نگاه كنيد همه ي مردم از ماهواره سو استفاده نمي كنند بعضي افراد واقعا به اين وسيله احتياج دارند و همينطور فرهنگ استفاده از اونو. من نمي گم ماهوارها رو جمع نكنيد اما اين درخواست من منطقي بايد به نظر برسه كه براي بعضي از مردم عادي هم مجوز استفاده داده شه (3585)
سلام طرح مواد فروشا و اراذل اوباش بهترین طرح هس. ولی جمع اوری ماهواره نه .یه وسیله جمعی است واقعا همه نیاز دارند .مشه گفت یه رسانه بین المللی هس. اخه این طرح فایده نداره اینقد چیزای بهتری و مجهز تری اومده که مردم میرن اونارو میخرند .چون واقعا یه وسیله سر گرم کننده هس و نمیشه جدا کرد از مردم . (3730)