مصرف ویتامین دی و سی، جلوگیری از ضربههای ناگهانی، کنترل بیماری دیابت و قند خون، نمک کم مصرف کردن، خودداری از تردد در هوای آلوده، تغییر شیوه زندگی و تغییر شماره عینک از اقدامات مهم و موثر در پیشگیری از بیماری آب مروارید است
تاريخ انتشار: جمعه ۷ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۴۵
به گفته جراح و متخصص چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 70 درصد افراد بالای 75 سال به بیماری آب مروارید چشم مبتلا هستند.
جمیل اسلامیپور در گفتوگو با فارس اظهار کرد: یکی از بیماریهای شایع چشم که همه افراد به مرور زمان دچار آن میشوند آب مروارید است که بر اثر این عارضه پروتئین موجود در عدسی چشم انسان تغییر رنگ پیدا میکند و حالت کدر و تیره میشود و با گذشت زمان با تغییر در عدسی چشم در بینایی فرد اختلال بوجود میآید.
وی افزود: در افراد بالای 65 سال احتمال ابتلا به آب مروارید چشم زیاد است به طوری که 70 درصد افراد بالای 75 سال به این عارضه مبتلا میشوند و همه افراد بالای 80 سال نیز به این عارضه مبتلا میشوند.
جراح و متخصص چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه برخی از بیماریهای چشم علایم ندارند، تصریح کرد: فاصله سنی 3 تا 6 سال مهمترین سن برای درمان تنبلی چشم است که هر سال طرح غربالگری سنجش بینایی در این مقطع سنی در کشورمان اجرا میشود.
اسلامیپور تاکید کرد: افراد باید تا 20 سالگی یک یا دو بار به چشم پزشک مراجعه کنند و در فاصله سنی 20 تا 30 سال نیز حداقل یکبار و برای افراد 30 تا 40 سال نیز 2 بار و افراد بالای 40 سال اگر سابقه ناراحتیهای چشمی را داشته باشند هر دو سال یکبار مراجعه کنند.
وی نور مستقیم آفتاب و اشعه ماورا بنفش، استعمال دخانیات و سیگار را در عارضه آب مروارید موثر دانست و اضافه کرد: مصرف ویتامین دی و سی، جلوگیری از ضربههای ناگهانی، کنترل بیماری دیابت و قند خون، نمک کم مصرف کردن، خودداری از تردد در هوای آلوده، تغییر شیوه زندگی و تغییر شماره عینک از اقدامات مهم و موثر در پیشگیری از بیماری آب مروارید است.
اسلامیپور با بیان اینکه درمان بیماری آب مروارید نیاز به عمل جراحی دارد، اظهار کرد: امروزه این عمل جراحی به صورت پیشرفته انجام میشود و جای نگرانی نیست چرا که در گذشته این عمل با برش 10 میلیمتری انجام میشد، اما امروزه با برش 2.8 میلیمتر انجام میشود.
وی اضافه کرد: زمان مناسب برای عمل جراحی آب مروارید این است که فعالیت فرد مختل میشود و چشم، فرد را اذیت خواهد کرد.
آب سیاه منشا کوری و نابینایی
این جراح و متخصص چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: آب مروارید اگر در زمان مناسب عمل جراحی نشود به بیماری آب سیاه تبدیل شده و نابینایی را به دنبال دارد.
اسلامیپور در ادامه یکی دیگر از بیماریهای چشم را آب سیاه عنوان کرد و افزود: علایم این بیماری مشخص نیست و باید معاینات مخصوص در این افراد انجام شود.
وی در مورد افراد در معرض خطر بیماری آب سیاه چشم نیز تصریح کرد: افرادی که سابقه فامیلی آب سیاه دارند باید از سن 30 سالگی تحت مراقبت باشند و در افراد بالای 40 سال نیز معاینات سالیانه انجام شود.
اسلامیپور با اشاره به اینکه آب سیاه در آخرین مراحل خودش دید را کم و افت میکند، خاطر نشان کرد: آب سیاه به صورت مزمن و گاهی به صورت حاد و ناگهانی بوجود میآید و زاویه چشم این افراد کم میشود.
وی در پایان با بیان اینکه آب سیاه مختص به افراد مسن نیست، اظهار کرد: این بیماری بر خلاف آب مروارید ممکن است حتی به صورت مادرزادی بوجود بیاید.