لاريجاني: دیکتاتوری بدترین نوع حکومت است که مردم را مایوس می کند
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام خمینی با کسانی که قانون مجلس را اجرا نمی کردند با تندی برخورد می کرد، متذکر شد: امام نمی گذاشت کسی جرات کند مقابل اراده مردم و مجلس ایستادگی کند
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۴۳
تيترآنلاين - رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام خمینی با کسانی که قانون مجلس را اجرا نمی کردند با تندی برخورد می کرد، متذکر شد: امام نمی گذاشت کسی جرات کند مقابل اراده مردم و مجلس ایستادگی کند.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از خبرگزاري خانه ملت، "علی لاریجانی" که بعدازظهر چهارشنبه 12ز خرداد ماه در جمع میهمانان خارجی که برای حضور در مراسم سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی (ره) به ایران سفر کرده اند حاضر شده بود، اظهار داشت: یکی از مولفه های اساسی فکر امام این بود که مردم باید خود بر سرنوشتشان حاکم باشند.
وی افزود: امام به راه دموکراسی پایبند بود البته دموکراسی که چهارچوب دینی داشته باشد یعنی یک نوع مردم سالاری دینی، چون دیکتاتوری بدترین نوع حکومت است که مردم را مایوس می کند.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: وقتی امام خمینی (ره) راجع به مجلس و پارلمان سخن می گفتند عنوان می فرمودند که مجلس در راس امور است و همه باید به قوانین مجلس پایبند باشند.
لاریجانی یادآور شد: اوایل انقلاب که بنی صدر مرتباً با مسئولان درگیر می شد امام خمینی وی را نصیحت می کرد که شما با مردم باشید و تابع قانون باشید، اما وی گوش نکرد حتی قوانینی که مجلس تصویب کرده بود را اجرا نمی کرد از این رو امام با تندی با او برخورد کرد و به او گفت، آنچه که مجلس تصویب می کند را باید اجرا کنید و کسی حق ندارد مصوبات مجلس را اجرا نکند.
وی افزود: چرا که پایگاه اصلی مردم سالاری و دموکراسی همین قانون گرایی است.
لاریجانی گفت: امام خمینی با این کار خود ریشه دیکتاتوری را می زد و نمی گذاشت کسی جرات کند مقابل اراده مردم و مجلس ایستادگی کند.
رئیس مجلس با بیان اینکه مبانی دموکراسی که امام ترویج می کرد بر دین استوار بود اظهار داشت: امام خمینی وقتی راجع به دموکراسی صحبت می کرد به آن پایبند بود.
علی لاریجانی در ابتدای این مراسم با تشکر از میهمانان اظهار داشت: ما قدردان حضور شما در خانه ملت هستیم و امیدواریم این حضور منشاء خیر و برکت برای همه مسلمانان جهان باشد. وی با اشاره به سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و رحلت امام خمینی گفت: این ایام خصوصیاتی دارد که باعث بیداری و زنده شدن روحیه اسلامی در ما خواهد شد.
لاریجانی با اشاره به تاریخ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: هرچند پیش انقلاب در کشور ما قبل انقلاب هم یک کشور اسلامی بود؛ اما یک نظام دیکتاتوری در آن مسلط بود. وی با بیان اینکه پیش از انقلاب در حدود صد هزار مستشار امریکایی در ایران حضور داشتند، افزود: در واقع امریکا با تسلطی که بر ایران داشت عملاً بر منطقه حکومت می کرد و رژیم شاه نیز یک جریان استحاله فرهنگی را دنبال می کرد و از دخالت دین در سیاست بطور جدی جلوگیری می نمود.
لاریجانی ادامه داد: در آن زمان آموزش و پرورش و رسانه ها به دنبال این بودند که فرهنگ ما را عوض کنند، بسیاری از مجاهدان در زندان ها بودند و با آنها به شدت برخورد می شد؛ بسیاری از آنها شهید شدند و رهبر انقلاب نیز یکی از شخصیت های مبارزی بود که بیش از دو دهه با رژیم سفاک شاه درگیر بود که ایشان را تبعید کردند و به زندان انداختند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نظام شاه وابستگی کاملی به امریکا و اسرائیل داشت؛ بطوریکه وقتی اعراب به اسرائیل نفت نمی فروختند شاه ایران نفت را به اسرائیل می داد. وی افزود: شیعه و سنی نیز در ایران نسبت به اسلام پایبندی داشتند؛ اما فشار شاه طوری بود که نمی گذاشت مردم ایران جوهره خودشان را نشان دهند.
رئیس مجلس گفت: امام خمینی از 15 خرداد سال 42 جریان مبارزه را آغاز کردند و افراد زیادی افکار ایشان را پیگیری می کردند تا اینکه حدود سی سال پیش انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید. لاریجانی با بیان اینکه حضور روحانیت به عنوان جریان پیشرو در نهضت انقلاب اسلامی داستان پندآموزی دارد، اظهار داشت: در ایران گروه های مبارز دیگری وجود داشتند؛ اما هیچ کدام نمی توانستند توده مردم را به حرکت درآورند ولی این روحانیت بود که توانست با ارتباط معنوی با مردم جریان انقلاب را فراگیر کند. وی با تاکید بر اینکه امام خمینی فکر نویی را در دنیا بوجود آوردند، افزود: از آن تاریخ تا امروز مستمراً جریان استکباری به سرکردگی امریکا با ایران ستیز دارد که هر زمان به یک وضعی نمایان می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به محض اینکه انقلاب به پیروزی رسید امریکا گروه های ضدانقلابی را کمک کرد تا آرامش داخل کشور را بهم بزنند. جریان تجزیه طلب را راه انداخت و گروه های تروریستی را در داخل کشور بوجود آورد اما بعد از آنکه این مسائل نتوانست دردی را برای امریکا دوا کند آنها به فکر دیگری پرداختند. لاریجانی افزود: رابطه امامت و امت علت مهمی بود که امریکا با این همه ترور و جریانات انفجاری تاثیری در حرکت انقلاب نداشت؛ زیرا حضرت امام با مردم به صراحت سخن می گفتند و مردم صدق را در ایشان می دیدند.
وی ادامه داد: وقتی امریکایی ها متوجه شدند این مسیر جواب نمی دهد؛ به فکر تحریک کشور همسایه یعنی عراق افتادند تا به ایران حمله کند. رییس قوه مقننه افزود: متاسفانه برخی کشورهای منطقه نیز در این جریان تحریک شدند، به نحوی که جریان جنگ تنها میان ایران و عراق نبود بلکه اکثر کشورهای عربی منطقه و امریکا و غرب نیز از صدام حمایت می کردند. لاریجانی خاطرنشان کرد: آنها توجه نداشتند که ایران کشوری انقلابی است و مردم با ایمان آن به پای آرمان هایشان ایستاده اند. ما هشت سال جنگیدیم و خیلی کشورها سلاح های شیمیایی به صدام دادند اما پس از آنکه ما در جنگ پیروز شدیم تلافی نکردیم؛ خیلی از کشورهای منطقه به ما ظلم کردند ولی ما تلافی نکردیم چون راهی که امام(ره) دنبال می کرد و به ما نشان داد چند خصوصیت داشت.
لاریجانی گفت: امام خمینی معتقد بودند که انقلاب باید از همه مستضعفین حمایت کند انقلاب یک انقلاب بشری است و برای حقوق همه انسان ها است. بنابراین انقلاب اسلامی هرجا که احساس میکرد مظلومی وجود دارد از آن حمایت می کرد؛ در واقع انقلاب اسلامی براساس فکر امام خمینی وظیفه حمایت از مظلومین را برعهده داشت. رئیس مجلس شورای اسلامی اتحاد اسلامی را مولفه دیگر فکر امام خمینی دانست و گفت: حضرت امام معتقد بودند که همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی باید ید واحده باشند و نباید دنبال اختلافات کوچک بروند. وی افزود: این نکته مهمی است که هنوز هم برخی از شیاطین در منطقه و امریکا به دنبال ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی هستند. لاریجانی یادآور شد: وقتی امریکا می خواست به عراق حمله کند با همه ستم های صدام به ایران، ما مخالف اشغال عراق بودیم. ما می دانستیم که امریکا به بهانه دروغ می خواهد عراق را تصرف کند، آنها به بهانه وجود سلاح هسته ای به عراق حمله کردند که بعد هم معلوم شد چنین سلاح هایی در عراق وجود نداشت در واقع امریکا به دنبال حادثه دیگری در منطقه بود.
رئیس مجلس اظهار داشت: آنها به افغانستان حمله کردند تا سیطره خودشان را در منطقه کامل کنند. مقصود آنها انقلاب اسلامی بود و می خواستند برای انقلاب ما خفگی ایجاد کنند و فکر می کردند که این لقمه ای است که راحت از گلویشان پایین می رود. وی با بیان اینکه یکی از شگردهای امریکا ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی است گفت: ریگی شروری بود که در شرق ایران دهها نفر را به شهادت رساند ما او را دستگیر کردیم، اقرارهای او شگفت آور بود که چگونه ناتو و آمریکا به این شرور پول می دادند تا اوضاع را در داخل ایران به هم بریزند و درگیری ایجاد کنند. لاریجانی ادامه داد: ریگی شیعیان را به عنوان یک سنی می کشت به این ترتیب هم داخل ایران را به هم می ریخت و هم بین شیعه و سنی اختلاف ایجاد می کرد.
وی تصریح کرد: فکر امام(ره) در مورد اتحاد اسلامی استراتژیک بود که اگر شیعه و سنی باهم باشند امریکا و اسرائیل دیگر نمی توانند هیچ غلطی بکنند؛ اما اگر اختلاف وجود داشته باشد حتی نمی توانند در برابر اسرائیل ایستادگی کنند. رئیس مجلس یادآور شد: نکته دیگری که امام خمینی بر آن پافشاری می کردند مسئله جهاد و داشتن روحیه جهادی بود. وی با بیان اینکه اسلام جریان دسته دومی نیست، گفت: مسلمانان همواره باید آماده و اهل جهاد و مبارزه باشند چون این عاملی است که برای مسلمانان عزت می آورد. لاریجانی ادامه داد: اسرائیل نمی تواند مقابل آنهایی که اهل جهاد هستند ایستادگی کند، همه ما دیدیم که شصت سال اسرائیل در منطقه ستم کرد اما حزب الله ظرف سی و سه روز اسرائیل را شکست داد و کمر او را شکست پس اگر اهل جهاد باشیم حتی یک گروه کوچک هم می تواند پیروز باشد. رئیس قوه مقننه یادآور شد: در ده سال اخیر چند جنگ را در منطقه شاهد بودیم که مهره اصلی آن امریکا بود؛ تئوری امریکا این بود که بعد از فروپاشی شوروی در منطقه تسلط کامل داشته باشد اما آیا امریکا پس از ده سال حمله به افغانستان به اهداف خود رسیده است؟ آیا امریکا در مبارزه با تروریسم و مواد مخدر که دو هدف اعلام شده آنها برای حمله به افغانستان بود موفق شدند؟
وی افزود: در عراق هم همینطور بود و امریکا به اهداف خود نرسید؛ آنها در ظاهر اعلام کردند که قصد برقراری دموکراسی داریم اما این هوشیاری ملت عراق بود که دموکراسی را به آنها تحمیل کرد. امریکا می خواست برای عراق قانون اساسی بنویسد اما آیت الله سیستانی گفت که خود ملت عراق باید قانون اساسی کشورشان را بنویسند. لاریجانی اظهار داشت: امریکایی ها پز ندهند که در عراق دموکراسی ایجاد کردند این رهبری مذهبی عراق، کمک ایران و رشد فکری ملت عراق بود که نگذاشت امریکا دیکتاتوری را در عراق ایجاد کند. وی تاکید کرد: امریکا امروز فهمیده است که دیگر نمی تواند تئوری مدیریت جهانی اش را به کرسی بنشاند و این انقلاب اسلامی بود که استراتژی امریکا را به هم زد. رئیس مجلس افزود: امروز مردم عراق کاملاً هوشیارند و می دانند راه درست چیست بنابراین امریکا باید از عراق برود چون ماندنش هزینه هایش را زیاد کرده است.
لاریجانی گفت: سر و صداهای اوباما برای این است که فقط بگوید ما هستیم و با این دغل کاری ها سلاح های انبار شده خود را به کشورهای منطقه بفروشد؛ اما آنچه که واضح است این است که امریکا دیگر نمی تواند صحنه گردان منطقه باشد. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی غزه اظهار داشت: اگر گوش آقای اوباما به اذان آشنا است، پس چطور در جریان صدور قطعنامه در شورای امنیت در محکومیت اسرائیل، امریکا کنار اسرائیل قرار گرفت و قطعنامه را امضا کرد. رئیس مجلس حادثه اخیر غزه را پیروزی بزرگی برای مردم فلسطین خواند و گفت: همه فهمیدند نقطه ضعف اسرائیل کجاست؟ پس اسرائیل فکر نکند که مسئله تمام شده است بلکه مسئله تازه شروع شده است و ملت های مسلمان آنها را رها نخواهند کرد. لاریجانی گفت: اسرائیل باید غزه را آزاد کند تا ملت ها بتوانند به مردم فلسطین کمک کنند و ملت ها اجازه نمی دهند که مردم فلسطین این طور در محاصره قرار گیرند. رئیس قوه مقننه اظهار داشت: یکی از نکاتی که امام خمینی همواره به آن تاکید داشتند مسئله فلسطین بود. ایشان معتقد بودند که اگر ما عزت اسلام را می خواهیم باید به مسئله فلسطین کاملاً حساس باشیم. وی تاکید کرد: این موضوع فقط مربوط به فلسطین، اعراب و اسلام نیست؛ بلکه یک موضوع بشری است و به سرنوشت کل بشریت مربوط است، فلسطین هم اسلامی است، هم عربی و هم بشری. لاریجانی اظهار داشت: اینکه رهبر معظم انقلاب راجع به امریکا صحبت می کنند و عنوان می کنند که امریکا دشمن منطقه است این است که اینها زیر لفافه حرف های زیبا، دروغ می گویند و حرف از دموکراسی دروغین می زنند وقتی می گویند مبارزه با تروریست شما تردید نکنید که پشت صحنه با تروریست همکاری می کنند. رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که حضرت امام به آن تاکید داشتند مستقل بودن کشورهای اسلامی است.
وی افزود: ایشان مستمراً القا می کردند کشورهای اسلامی باید روی توان خودشان ایستادگی کنند؛ بنابراین ما در مسئله هسته ای نیز همین فکر امام را دنبال کردیم. لاریجانی تصریح کرد: پس از آن، همه دیدید که قدرت های بزرگ چه جنجالی به پا کردند که ایران به دنبال سلاح هسته ای است در حالی که ما ان. پی. تی را پذیرفته ایم و به قوانین آژانس نیز پایبندیم، آنها علیه ما قطعنامه صادر کردند؛ اما باید بدانند اگر صد قطعنامه دیگر تصویب کنند ما بر موضع خود هستیم و عقب نشینی نخواهیم کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به کشورهای غربی گفت: اگر علیه ما قطعنامه ای صادر کنید قطعاً مسیر ما با شما و آژانس تغییر خواهد کرد. اینطور نیست که شما فرمان دیپلماسی را هر روز به سمتی تغییر دهید ما به دقت رفتار شما را رصد می کنیم و اگر شما دنبال فریبکاری باشید در مجلس شرایطمان را با آژانس تغییر خواهیم داد.