بسیاری از کشورهای سراسر جهان، در پاسخ به فشارهای ناشی از جهانیسازی آموزش تصمیم به حضور در آموزشهای چند ملیتی گرفتهاند که کشور امارات متحده عربی نیز از این قاعده مستثنی نیست
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۵۲
بسیاری از کشورهای سراسر جهان، در پاسخ به فشارهای ناشی از جهانیسازی آموزش تصمیم به حضور در آموزشهای چند ملیتی گرفتهاند که کشور امارات متحده عربی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
به گزارش ایسنا، تا آغاز سال 2012، بیش از 200 شعبه دانشگاهی بینالمللی در سراسر جهان وجود داشته که از این میان کشور امارات متحده عربی ضمن داشتن بیش از 39 موسسه آموزشی بینالمللی، بیش از سایر کشورهای جهان در پذیرایی از دانشگاههای بینالمللی پیشگام بوده است.
حضور این شعبههای دانشگاهی در کشور امارات از دو جنبه حائز اهمیت است. نخست اینکه این شعب تحت عنوان همان دانشگاه مبداء به ارائه دورههای تحصیلی میپردازند. دوم اینکه مدرکی که دانشجویان از این دانشگاهها اخذ میکنند نام همان دانشگاه مبداء در آن قید میشود که همان میزان اعتبار را دارا است.
بنا به گزارش پایگاه اینترنتی یونیورسیتی ورلدنیوز، با این حال این شعبههای دانشگاهی خالی از عیب نیز نیستند. چرا که اغلب آنها تقریبا جدیدالتاسیس هستند. در نتیجه فرصت کافی برای توسعه را نداشتهاند. ضمن اینکه این شعبهها معمولا رشتههای محدودی را ارائه میدهند که در رشتههایی مانند تجارت، مدیریت و علوم فنآوری اطلاعات خلاصه میشوند.
دلیل ارائه این رشته ها نیز به این خاطر است که دو رشته نخست یعنی علوم تجارت و مدیریت بسیار کم هزینه هستند و رشته دیگر یعنی فنآوری اطلاعات نیز جزو رشتههایی است که دانشجویان بسیاری را به خود جذب میکند. به عنوان مثال حدود 43 درصد دانشجویان غیر دولتی در امارات در این رشتهها تحصیل میکنند.
لازم به ذکر است، بسیاری از شعب دانشگاهی خارجی در امارات با کمبود امکانات تجهیزاتی و خدماتی مانند کتابخانه، تجهیزات ورزشی، خوابگاه دانشجویی و سایر امکانات و خدمات آموزشی مواجه هستند.