بازار خرید و فروش مسکن به دلیل انتظار مردم برای افزایش عرضه در رکود به سر می برد اما مشاورین املاک این وضعیت را موقت دانسته و انتظار رونق آن در اواخر تابستان را دارند.
به گزارش پانا، مشاورین املاک این روزها به بازار بی رونق خرید و فروش معترفند اما همچنان سود کسب وکار خود را در رهن و اجاره می بینند.
در روزهای ابتدایی سال جاری مشاورین املاک از رشد هفتگی قیمت ها، آن هم به میزان هر متر 50 هزار تومان خبر می داند اما امروز همان مشاورین از رکود حاکم بر بازار گلایه می کنند.
به گفته کارشناسان، بازار مسکن به دو دلیل در رکود است اول به دلیل کاهش تقاضا و انتظار مشتریان برای کنترل قیمت توسط دولت و مساله دوم موضوع طرح تفصیلی است که بازار را به رکود نسبی رسانده و بسیاری از طرح های ساخت و ساز را متوقف کرده است.
یکی از مشاورین املاک با استناد به تجربه خود شرایط بازار را خطرناک دانست و افزود: بازار در حال حاضر تشنه مسکن جدید است و اگر دولت نتواند به وعده خود در خصوص تامین مسکن عمل کند باید منتظر موج جدید جهش های قیمتی باشیم.
اکنون با گذشت بیش از 90 روز از سال 91 بازار اجاره بها به یک ثبات رسید و مشخص شد مستاجرین باید رشد حداقل 20 درصدی قیمت اجاره را بپذیرند البته این به شرطی است که مالک بخواهد بر اساس نرخ تورم بانک مرکزی تصمیم بگیرد اما در برخی از مناطق تهران قیمت ها به گونه دیگری مسیر حرکت خود را ادامه می دهند یعنی جهش خود را فراتر از 30 درصد شروع کرده اند.
به عنوان مثال آپارتمان 70 متری در شهرک ولی عصر سال گذشته 18 میلیون و امسال 23 میلیون رهن شد؛ همچنین در بلوار فرودس 65 متری که سال گذشته 35 میلیون رهن بود امسال 42 میلیون رهن داده شد. 67 متری در شاهین شمالی از 25 میلیون رهن و 100 هزار تومان کرایه به 25 میلیون رهن و 350 هزار تومان کرایه تغییر قیمت داده شد. قیمت 63 متری در ونک از 57 میلیون رهن کامل به 65 میلیون تومان رهن کامل جهش کرد. قیمت آپارتمانی 70 متری و بازسازی شده در منطقه افسریه از 22 میلیون رهن کامل به 5 میلیون 600 هزار تومان تغییر قیمت داده شد.
به گفته برخی از مشاورین املاک، صاحب خانه ها با استناد بر اینکه تورم 25 درصدی در کشور وجود دارد استدلال می کنند که رشد 25 درصدی اجاره بها حق آنها است، جالب اینکه مستاجرین نیز انتظار این میزان رشد را داشته و با رضایت کامل اقدام به اجاره این آپارتمانها می کنند.
اما در بازار خرید فروش همچنان رکود حاکم است اما این رکود نمی تواند پایدار باشد زیرا قیمت مصالح ساختمانی رشد کرده و از سوی دیگر قیمت ساخت و ساز در تهران از سوی شهرداری محدود شده که همه اینها یک نتیجه به دنبال دارد و آن جهش قیمت در صورت عدم افزایش عرضه است.